таке питання, як що мені в Києві дають авто на червоних номерах, на нього можна оформлювати страховку? Чи доведеться з Києва до Миколаєва їхати без страховки? Якось стрьомно.
Марксим 14.08.2016 08:07 пишет: Звісно страхують - у автосалонах завжди є представник страхової що продає свій продукт. Щось заважає ТСу отримати білі Миколаївські номера у Києві?
а так можна? я думав номери видають за місцем реєстрації. Хоча мабуть можна і в Києві зареєструвати, знімати потім наче можна з будь-якої області?
MinUk 14.08.2016 07:43 пишет: Страховку можна оформити і на червоні номери, а потім вже вписати нормальні. ЗІ. Знайшов тачку?
можливо:) але все ще вагаюсь, не дуже хочеться їхати до Києва, а потім повертатись. Я більше ніж рік за кермом не був, а на механіці вже 4 роки не їздив у будь-якому випадку, в Миколаєві купувати щось на колесах - безнадійно. Практично 90% ринку в руках перекупів. У тому ж Херсоні ціни менші, не кажучи про Київ.
Марксим 14.08.2016 08:07 пишет: Звісно страхують - у автосалонах завжди є представник страхової що продає свій продукт. Щось заважає ТСу отримати білі Миколаївські номера у Києві?
а так можна? я думав номери видають за місцем реєстрації. Хоча мабуть можна і в Києві зареєструвати, знімати потім наче можна з будь-якої області?
Вже декілька років (з часів середнього Януковича) можливо зробити будь-яку операцію з авто будь-де. Договір страхування минулого власника також діє якщо він його не розірвав.
MinUk 14.08.2016 07:43 пишет: Страховку можна оформити і на червоні номери, а потім вже вписати нормальні. ЗІ. Знайшов тачку?
можливо:) але все ще вагаюсь, не дуже хочеться їхати до Києва, а потім повертатись. Я більше ніж рік за кермом не був, а на механіці вже 4 роки не їздив у будь-якому випадку, в Миколаєві купувати щось на колесах - безнадійно. Практично 90% ринку в руках перекупів. У тому ж Херсоні ціни менші, не кажучи про Київ.
Там щось за 2 літра буде та у автобусному розмірі?
Там щось за 2 літра буде та у автобусному розмірі?
Не, буде овочевий б клас. Але навіть б клас в Миколаєві буде на 2-3 роки старійшим, за ту саму ціну і з таким самим пробігом.
После новых номеров в страховую с документом и требованием дать новую страховку. Всмысле внести изменения в имеюющуюся в рамках ее действия. Договор не на номера и они могут меняться хоть каждый день. Т.е. если была годовая и посередине года по любой причине сменились номера, то в старый договор либо внесут изменения либо дадут новый бланк на тех же условиях до конца года.
В этом случае все равно какое-то время (полдня, день, два) надо поездить с полисом в котором номера не совпадают с номерами на авто, т.к. непосредственно в отделе регистрации (бывшее МРЭО) полис определенной страховой не переоформишь.
Как быть, если строго по закону??
Кмк, было бы логичным разрешить продажу коротких страховок на 15 дней для транзитных номеров, чтобы за это время или постоянную оформить или старый полис переделать.
Нафаня 15.08.2016 11:16 пишет: В этом случае все равно какое-то время (полдня, день, два) надо поездить с полисом в котором номера не совпадают с номерами на авто, т.к. непосредственно в отделе регистрации (бывшее МРЭО) полис определенной страховой не переоформишь.
Как быть, если строго по закону??
Строго по закону - полис работает по VIN-коду авто, а не по ГРЗ.
20-1.1. У разі зміни власника забезпеченого транспортного засобу договір страхування зберігає чинність до закінчення строку його дії.
20-1.2. У разі відчуження забезпеченого транспортного засобу права та обов’язки страхувальника переходять до особи, яка прийняла такий транспортний засіб у свою власність.
При наличии номеров нужного региона, поставить можно и в Киеве. Но, стоит учитывать, что цена ОСАГО рассчитывается по месту регистрации автомобиля, а не прописки владельца. Т.е. Цена будет киевская. Тогда уж лучше ставить на учёт в области (сц на окружной, к примеру)