Давайте помізкуємо над задачкою:
є школа; на вуличці, що прилягає до неї, поставили знак пішохідна зона; тією вуличкою завжди народ заїжджав на заднє подвір'я школи (пішко школярики заходили з іншого, парадного боку)
Запитання: чи можуть автівки продовжувати заїжджати на задній двір школи через пішохідну зону(фактично вуличку, котру зробили пішохідною зоною)?
Мої думки: все, що стосується ситуації, в ПДР описано так:
26.3. У пішохідну зону в’їзд дозволяється лише транспортним засобам, що обслуговують громадян і підприємства, які розташовані у зазначеній зоні, а також транспортним засобам, що належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, чи автомобілям (мотоколяскам), позначеним розпізнавальним знаком «Інвалід», якими керують водії-інваліди. Якщо до об’єктів, розташованих на цій території, є інші під’їзди, водії повинні користуватися лише ними.
Звідти:
"дозволяється лише транспортним засобам, що обслуговують громадян, які розташовані у зазначеній зоні"
Так можна заїжджати чи ні? Логіка підказує, що ні. Правила як на мене однозначної відповіді не дають - то ж не транзитний проїзд...
P.S. Моя дитина в тій школі не вчиться. І взагалі ще в школі не вчиться))
P.P.S. То все по мотивах теоретичної суперечки