Як пояснити 6-річці, що друзі можуть - передумати, обрати іншого друга, підвести?
Вчора з кращою подружкою (дружать з 3 рочків і зараз в одному класі) донька домовилася, що будуть в одній шафці в роздягальні (дітей "ущільнили", треба було скооперуватися по двоє).
На ранок приходимо до школи, а подружка ця вже у шафці з іншою дівчинкою (яку обидві знають 3 тижні в класі).
Моя дитина ридає. Я намагаюся пояснити, що подружка мала право обрати кого завгодно, але не дуже гарно було отак мовчки порушувати попередню домовленість. Дитина того не може зрозуміти. Дитина самолюбна.
Як взагалі у ваших дітей з інститутом "кращого друга"? У мене в житті була така "краща подружка з 6 років", яка обрала інших - але років у 16. То для мене був, напевно, один з найсерйозніших стресів юності. Але зараз мені здається, що моїй 6-річній ще гірше, чи я помиляюся?
Як пояснити дитині? Як допомогти? дитина в цілому дуже дружня, її багато хто любить і в садочку, і в школі (спілкується з дітьми різного віку), і в гуртках, і в інших компаніях.