autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
mali | патриарх **
Льготы для инвалидов.
4 июня 2006 в 17:44
Какими льготами пользуются инвалиды при регистрации авто, ежегодных платежах при ТО, при управлении автомобилем?

Где почитать доступно.
Если возможно, конкретные ссылки, ответы.
Спасибо.
AVB | V.I.P **
RE: доступно
[Re: mali] 5 июня 2006 в 09:25
тексты законов для тебя доступны?

Коротко говоря, инвалид не платит транспортный налог если движок до 2500 кубиков
Все.
mali | патриарх **
Re: RE: доступно
[Re: AVB] 5 июня 2006 в 21:03
На них (тексты законов) пол жизни потратить можно. И то без гарантий 100% успеха.
Об описанном тобой факте я знаю.
AVB | V.I.P **
Re: RE: доступно
[Re: mali] 6 июня 2006 в 09:02
Ну и все... Остальное -- по полной программе...
Manson | Супер писатель! ***
Re: Льготы для инвалидов.
[Re: mali] 8 июня 2006 в 15:02
При регистрации не платится Транспортный сбор и 3% в Пенсионный фонд. Потом транспортный сбор тоже не оплачивается. Страховка ГО бесплатно, за него платит МТСБУ. Но только если инвалид сам находился за рулем.
AVB | V.I.P **
Manson, ты не прав! Пенсионный придется уплатить!
[Re: Manson] 8 июня 2006 в 20:51
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 3 листопада 1998 р. N 1740

ПОРЯДОК
сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій

12. Платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій з відчуження легкових автомобілів є підприємства, установи та організації всіх форм власності, а також фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі шляхом:

купівлі легкових автомобілів, у тому числі у виробників або торгівельних організацій (крім випадків забезпечення автомобілями інвалідів згідно із законодавством); 

міни;

дарування (безоплатної передачі);

успадкування (крім випадків успадкування легкового автомобіля за законом);

з інших підстав, передбачених законодавством.

Все! Нет здесь инвалидов...
mali | патриарх **
[Re: Manson] 8 июня 2006 в 21:27
В ответ на:

Страховка ГО бесплатно, за него платит МТСБУ. Но только если инвалид сам находился за рулем.

Можно подробней. Какой порядок? Страховку ГО как-то надо оформлять или нет?

Еще вопрос. Может кто знает, какие категории инвалидов могут устанавливать соответствующий знак на своем авто. Какой порядок оформления, если это необходимо.
[Re: mali] 15 июня 2006 в 01:38
pmali
Уточнял в страховой, сказали что ничего оформлять не нужно, а при наступлении страхового случая обращаться в МТСБУ.

avb2107
Возможно. Я так понял мой случай попал под этот пункт:купівлі легкових автомобілів, у тому числі у виробників або торгівельних організацій (крім випадків забезпечення автомобілями інвалідів згідно із законодавством)
круиз | V.I.P **
[Re: Manson] 17 июня 2006 в 19:18
помогите пож инфой я инвалид 3 гр.регитрировал 2 месяца назад свой авто на Туполева.но не на прямую а через контору которая находится через дорогу от МРЭО.С МЕНЯ ВЗЯЛИ ДОРОЖНЫЙ СБОР ХОТЯ Я ВЛОЖИЛ КОПИЮ ПЕНСИОННОГО.НЕДАВНО ПОПАЛ В ДТП МОЙ АВТО НЕ ЗАСТРАХОВАН .ВИНА МОЯ.Я НАСЧЁТ ГО МОГУ ЛИ Я СЕЙЧАС ОБРАТИТЬСЯ В СТРАХОВУЮ Т.К. НАСТУПИЛ СТРАХОВОЙ СЛУЧАЙ? Я НЕ ЗНАЛ ЧТО ГО ДЛЯ ИНВАЛИДОВ БЕСПЛАТНО.
[Re: круиз] 17 июня 2006 в 19:59
Бесплатно не для всех категорий - это раз. Полностью бесплатно только 1-ой группе - это два. У остальных вроде скидка идет от стоимости.
круиз | V.I.P **
[Re: Manson] 17 июня 2006 в 20:03
ЗНАЧИТ НАСТУПЛЕНИЕ СТРАХОВОГО СЛУЧАЯ НЕ ДЛЯ МЕНЯ.А ЖАЛЬ
Марко | читатель
[Re: круиз] 18 июня 2006 в 15:35
"Стаття 13. Особливості страхування цивільно-правової відповідальності окремих категорій громадян України

13.1. Учасники бойових дій та інваліди війни, що визначені законом, інваліди I групи, які особисто керують належними їм транспортними засобами, а також особи, що керують транспортним засобом, належним інваліду I групи, у його присутності, звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності на території України. Відшкодування збитків від дорожньо-транспортної пригоди, винуватцями якої є зазначені особи, проводить МТСБУ у порядку, визначеному цим Законом.

13.2. За умови страхування не більше одного транспортного засобу з робочим об'ємом двигуна до 2500 куб. см включно розміри страхових платежів за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів - учасників війни, що визначені законом, інвалідів II групи, осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до I та II категорій, пенсіонерів - громадян України, які особисто керують такими транспортними засобами, становлять 50 відсотків розміру базового платежу з урахуванням коригуючих коефіцієнтів, наведених у цьому Законі".

Вам шановний, було би дуже корисно прочитати повністю закон
Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 81 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 7106