При регистрации не платится Транспортный сбор и 3% в Пенсионный фонд. Потом транспортный сбор тоже не оплачивается. Страховка ГО бесплатно, за него платит МТСБУ. Но только если инвалид сам находился за рулем.
ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 1998 р. N 1740
ПОРЯДОК сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій
12. Платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій з відчуження легкових автомобілів є підприємства, установи та організації всіх форм власності, а також фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі шляхом:
купівлі легкових автомобілів, у тому числі у виробників або торгівельних організацій (крім випадків забезпечення автомобілями інвалідів згідно із законодавством);
міни;
дарування (безоплатної передачі);
успадкування (крім випадків успадкування легкового автомобіля за законом);
В ответ на: Страховка ГО бесплатно, за него платит МТСБУ. Но только если инвалид сам находился за рулем.
Можно подробней. Какой порядок? Страховку ГО как-то надо оформлять или нет?
Еще вопрос. Может кто знает, какие категории инвалидов могут устанавливать соответствующий знак на своем авто. Какой порядок оформления, если это необходимо.
pmali Уточнял в страховой, сказали что ничего оформлять не нужно, а при наступлении страхового случая обращаться в МТСБУ.
avb2107 Возможно. Я так понял мой случай попал под этот пункт:купівлі легкових автомобілів, у тому числі у виробників або торгівельних організацій (крім випадків забезпечення автомобілями інвалідів згідно із законодавством)
помогите пож инфой я инвалид 3 гр.регитрировал 2 месяца назад свой авто на Туполева.но не на прямую а через контору которая находится через дорогу от МРЭО.С МЕНЯ ВЗЯЛИ ДОРОЖНЫЙ СБОР ХОТЯ Я ВЛОЖИЛ КОПИЮ ПЕНСИОННОГО.НЕДАВНО ПОПАЛ В ДТП МОЙ АВТО НЕ ЗАСТРАХОВАН .ВИНА МОЯ.Я НАСЧЁТ ГО МОГУ ЛИ Я СЕЙЧАС ОБРАТИТЬСЯ В СТРАХОВУЮ Т.К. НАСТУПИЛ СТРАХОВОЙ СЛУЧАЙ? Я НЕ ЗНАЛ ЧТО ГО ДЛЯ ИНВАЛИДОВ БЕСПЛАТНО.
"Стаття 13. Особливості страхування цивільно-правової відповідальності окремих категорій громадян України
13.1. Учасники бойових дій та інваліди війни, що визначені законом, інваліди I групи, які особисто керують належними їм транспортними засобами, а також особи, що керують транспортним засобом, належним інваліду I групи, у його присутності, звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності на території України. Відшкодування збитків від дорожньо-транспортної пригоди, винуватцями якої є зазначені особи, проводить МТСБУ у порядку, визначеному цим Законом.
13.2. За умови страхування не більше одного транспортного засобу з робочим об'ємом двигуна до 2500 куб. см включно розміри страхових платежів за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів - учасників війни, що визначені законом, інвалідів II групи, осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до I та II категорій, пенсіонерів - громадян України, які особисто керують такими транспортними засобами, становлять 50 відсотків розміру базового платежу з урахуванням коригуючих коефіцієнтів, наведених у цьому Законі".
Вам шановний, було би дуже корисно прочитати повністю закон