Re: Петиция о запрете хостелов в многоквартирных домах
[Re: Mad Dog] 23 ноября 2016 в 17:38
Mad Dog 23.11.2016 14:51 пишет: Так ОСББ может запретить владельцу квартиры ее сдавать или нет?
в осбб есть собственность собственников и есть общая собственность. И если на порядок пользования общей собственностью осбб еще может повлиять в какой-то мере, то на собственность своих членов - уже нет.
[Re: Mad Dog] 23 ноября 2016 в 22:06
Mad Dog 23.11.2016 17:57 пишет: Так какой тогда смысл в этой теме обсуждать ОСББ и тем более забугорье?
Тому що це автоуа - "апоговоріть?"
Як я уже написав в першому ж своєму дописі тут, ніяке осбб, ніякі додаткові договори і набори правил активістів не можуть заборонити власникам надавати своє помешкання в оренду.
Змінити це можна тільки законодавчо, тобто, петицію подавати треба в ВР. Але, від діяльності тих, хто здає помешкання подобово надходять в бюджет податки. Бо нормальні клієнти хочуть чеки і можливість розраховуватись банківською картою. Працюючи нелегально, ти втрачаєш більше, ніж від сплати податків, а значить більшість таких власників приносять державі прибуток. Думаєте, цю прибуткову статтю ВР прикриє? Дуже сумніваюсь. Тому придумувати доведеться, не я їх вижити, а як з ними взаємовигідно існувати.
З мого досвіду, зі звичайними сусідами мороки буває іноді більше, ніж з такими квартирантами.
[Re: Chmln] 23 ноября 2016 в 22:25
Chmln 23.11.2016 13:51 пишет:
Рост 23.11.2016 00:20 пишет:
Ви взагалі зрозуміли, про що я писав? ОСББ є одна з можливих форм управління будинком, а не єдина, до речі, і, власне, йдеться лише про управління функціонуванням приміщень, що належать до спільної власності. Але ця структура ніяк не може впливати на ваше право розпоряджатися своєю власною квартирою на свій власний законний розсуд. Тому що будь-який приватний договір є обов'язково підзаконним актом. Він не може містити норми, що заперечують законні права громадян, інакше він вийде за межі правового поля і єдине місце, де він буде являти собою якусь ціннісь, це туалет, незалежно від того, хто там під ним підписався. А то ви так ще рабство відновите, в договорі написали, і все, готово
ОСББ - це ЄДИНА форма управління, в якій саме власники розпоряджаються спільним майном.
Договір - це не підзаконний акт.
Є ще "Самостійна форма управління будинком", прямо так і називається.
Стосовно договору. Заключіть договір на будівництво об'єкту з порушенням законів чи будівельних норм. Спробуйте збудувати цей об'єкт. Вам дуже чітко пояснять, що будувати доведеться по закону, а не по договору.
[Re: Chmln] 23 ноября 2016 в 22:51
Chmln 23.11.2016 13:52 пишет:
Рост 23.11.2016 00:42 пишет:
Апартамент: від фр. appartement — квартира, чи італ. appartamento — квартира. Це щодо походження поняття. У нас нема такого поняття, тому що на українській мові апартаменти - це квартира. В готельному бізнесі апартамент - це готельний номер, що нагадує квартиру, з кухнею, відповідним умеблюванням. Те, про що ви говорите, ви плутаєте окремі апартаменти з апарт-готелем, як це на букінгу називають. Тобто, готельним комплекслм, де номери являють собою апартаменти. Тоді це готель. Апарт-готель. А якщо власник надає в оренду свою квартиру, або модно кажучи, окремі апартаменти, то не бачу ніякої проблеми з визначенням юридичних меж.
от ви дивитесь на це з словника, а я з боку забудовника і експлуатуючої організації, і ви не бачите проблеми, а я, нажаль, бачу
Я дивлюся на це як з точки зору клієнта букінг.ком зі статусом genius і "гуру по готелях Варшави", оскільки за останню чверть року півтора місяці довелось провести в Європі, зупиняючись в різних готелях і апартаментах, тобто, знаю, як це виглядає там, так і з точки зору власника нерухомості як нежитлової, так і житлової, в тому числі і в ракурсі квед 68.20 (ні, хостела в житловому будинку у мене немає). Так яку таку страшну проблему ви бачите, чого ніяк не можу узріти я? Донесіть, будь-ласка.
Доречі, в будинку, де я маю офіс в цокольному приміщенні (в цьому ж будинку мешкають мої батьки), є одна сім'я, яким дуже не подобається цей факт наявності офісу. Приміщення має вхід з вулиці, в процесі ремонту я зробив нормальний тротуар перед будинком замість старого зруйнованого асфальту. В офісі є тренінговий центр дружини і курси іноземних мов доньки, тобто, ніякого шуму чи сторонніх запахів це не породжує. Але от не подобається воно цим людям. Було, що навіть кляузи писали (реально брехливі) то в міліцію, то ще кудись. От що це? Заздрість? Ватність? Так що зовсім не потрібно створювати хостел, щоб отримати негативну реакцію мешканців.
[Re: Рост] 24 ноября 2016 в 11:58
Рост 23.11.2016 22:51 пишет:
Я дивлюся на це як з точки зору клієнта букінг.ком зі статусом genius і "гуру по готелях Варшави", оскільки за останню чверть року півтора місяці довелось провести в Європі, зупиняючись в різних готелях і апартаментах, тобто, знаю, як це виглядає там, так і з точки зору власника нерухомості як нежитлової, так і житлової, в тому числі і в ракурсі квед 68.20 (ні, хостела в житловому будинку у мене немає). Так яку таку страшну проблему ви бачите, чого ніяк не можу узріти я? Донесіть, будь-ласка.
от спробуйте побудувати наприклад апартаменти - не квартиру в житловому будинку, а саме комплекс апартаментів, тобто житла з будівництва призначеного для тимчасового помешкання, хоть і довготермінового, і оформити його в Україні як житло, а перед цим зпроектувати як житло, з дотриманням норм саме для житла, тоді побачите ці проблеми ))
а потім, ще, якщо набридне здавати ці апартаменти (нагадаю, окремі приміщення в комплексі), - продати їх, не копмлексом, а окремо, - от ще де простір ))))
[Re: Chmln] 24 ноября 2016 в 12:46
Chmln 24.11.2016 11:58 пишет:
Рост 23.11.2016 22:51 пишет:
от спробуйте побудувати наприклад апартаменти - не квартиру в житловому будинку, а саме комплекс апартаментів, тобто житла з будівництва призначеного для тимчасового помешкання, хоть і довготермінового, і оформити його в Україні як житло, а перед цим зпроектувати як житло, з дотриманням норм саме для житла, тоді побачите ці проблеми ))
а потім, ще, якщо набридне здавати ці апартаменти (нагадаю, окремі приміщення в комплексі), - продати їх, не копмлексом, а окремо, - от ще де простір ))))
Хочете побудувати готельний комплекс, який юридично оформити, як житловий будинок, але спочатку експлуатувати, як готель, а, коли набридне, розпродати готельні номери як житлові квартири? Боюсь, що і в Європі з цим були б проблеми, але це чисто гіпотетично, я не знаю їх законодавства. Я розумію ваше бажання "печеного леду", оскільки ми живемо в такій країні, але єдиний вихід, напевно, будувати просто власний житловий будинок, а потім здавати внайм квартири. Правда, це не пройде під готельний бізнес, лише під якусь ріелтерську діяльність, напевно. На букінгу я зустрічав щось подібне в Польщі, коли здаються різні апартаменти, але за однією адресою. І це не звучить там, як готель. Напевно, подібна ситуація. Ну... Або красиві, або розумні, ви багато хочете всього і одразу
Правда, до даної теми це не відноситься ніяким боком
[Re: Рост] 24 ноября 2016 в 13:48
Рост 23.11.2016 22:25 пишет:
Chmln 23.11.2016 13:51 пишет:
Рост 23.11.2016 00:20 пишет:
Ви взагалі зрозуміли, про що я писав? ОСББ є одна з можливих форм управління будинком, а не єдина, до речі, і, власне, йдеться лише про управління функціонуванням приміщень, що належать до спільної власності. Але ця структура ніяк не може впливати на ваше право розпоряджатися своєю власною квартирою на свій власний законний розсуд. Тому що будь-який приватний договір є обов'язково підзаконним актом. Він не може містити норми, що заперечують законні права громадян, інакше він вийде за межі правового поля і єдине місце, де він буде являти собою якусь ціннісь, це туалет, незалежно від того, хто там під ним підписався. А то ви так ще рабство відновите, в договорі написали, і все, готово
ОСББ - це ЄДИНА форма управління, в якій саме власники розпоряджаються спільним майном.
Договір - це не підзаконний акт.
Є ще "Самостійна форма управління будинком", прямо так і називається.
Стосовно договору. Заключіть договір на будівництво об'єкту з порушенням законів чи будівельних норм. Спробуйте збудувати цей об'єкт. Вам дуже чітко пояснять, що будувати доведеться по закону, а не по договору.
С порушенням - так, але якщо з банальною невідповідністю? Тобто - з перевищенням вимог норм. Можна? Чи будівельник засудить на тему "це були протизаконні вимоги"?
Ото ж. Заборонено законом лише те, що напряму явно заборонено. Все шо не заборонено прямо - громадянам дозволено. Це стаття Конституціі, до речі.
[Re: Рост] 24 ноября 2016 в 14:58
Рост 24.11.2016 12:46 пишет:
Хочете побудувати готельний комплекс, який юридично оформити, як житловий будинок, але спочатку експлуатувати, як готель, а, коли набридне, розпродати готельні номери як житлові квартири? Боюсь, що і в Європі з цим були б проблеми, але це чисто гіпотетично, я не знаю їх законодавства. Я розумію ваше бажання "печеного леду", оскільки ми живемо в такій країні, але єдиний вихід, напевно, будувати просто власний житловий будинок, а потім здавати внайм квартири. Правда, це не пройде під готельний бізнес, лише під якусь ріелтерську діяльність, напевно. На букінгу я зустрічав щось подібне в Польщі, коли здаються різні апартаменти, але за однією адресою. І це не звучить там, як готель. Напевно, подібна ситуація. Ну... Або красиві, або розумні, ви багато хочете всього і одразу
Правда, до даної теми це не відноситься ніяким боком
[Re: Mad Dog] 24 ноября 2016 в 22:22
Mad Dog 23.11.2016 14:51 пишет: Так ОСББ может запретить владельцу квартиры ее сдавать или нет?
в Украине - не знаю, у нас - может.
недавно искал дом и чуть не столкнулся с кидаловом - смотрим дом, все отлично, то, что надо. хозяин убедительно просит сразу оплатить аренду и депозит и подписать договор, и мельком говорит о том, что на следующий день надо будет созвониться с администрацией поселка и "встретиться заверить договор, там на 2 минуты дела"
мы позвонили знакомому юристу по недвиге, и он сказал, что это кидалово, т.к. в этом поселке запрещена сдача в аренду, и если оплатишь аренду и депо, то потом в дом не попадешь (нахождение внутри поселка только с уведомления администрации, иначе не пропустит охрана) и будешь годами судиться с хозяином (суды у нас ооочень долгие).
перезвонили "арендодателю" - он говорит - ну да, есть такое, но я могу сказать, что вы не арендуете, а как бы знакомые и я пустил пожить... в общем - мутные варианты, отказались.