autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
ТуттиФрутти | СуперСтар **
І знову про здоров'я
28 ноября 2016 в 17:44
Коли призначаються антибіотики третього покоління ?
Яка різниця повинна бути між обстеженнями з контрастом ?
Дякую
doctor_b | Айболит ** Модератор
Re: І знову про здоров'я
[Re: ТуттиФрутти] 28 ноября 2016 в 18:12
Ответы на оба вопроса:
Тогда, когда врач посчитает необходимым назначить АБ и сделать исследование с контрастом
Aillas | Достоевский **
[Re: doctor_b] 28 ноября 2016 в 20:19
doctor_b 28.11.2016 18:12 пишет:

Ответы на оба вопроса:
Тогда, когда врач посчитает необходимым назначить АБ и сделать исследование с контрастом

Врачи в нашей стране не заслужили пока, к сожалению, такого уровня доверия, чтобы таким образом ставить вопрос и ожидать безоговорочного выполнения своих предписаний со стороны пациентов. 90% из них по английски не то что говорить, а даже читать толком не могут, так что все последние достижения в сфере медицины (которые на 99% делаются на западе) их обходят стороной. Подкованный пациент при наличии времени и мотивации может в своей болезни и новейших методах ее лечения разобраться получше среднего украинского врача. Но ключевое слово здесь - подкованный. Т.е. как минимум хорошо образованный, знающий английский и имеющий возможность уделить этому вопросу десятки или даже сотни часов своего времени на систематический research. А не задающий на автомобильном форуме наивные вопросы кому попало.

Устное за флуд, т.к. все-таки часть ответа в последнем предложении есть
Змінено doctor_b (11:58 29/11/2016)
Рост | ex NetGuy ***
[Re: Aillas] 28 ноября 2016 в 21:52
Aillas 28.11.2016 20:19 пишет:

doctor_b 28.11.2016 18:12 пишет:

Ответы на оба вопроса:

Врачи в нашей стране не заслужили пока, к сожалению, такого уровня доверия, чтобы таким образом ставить вопрос и ожидать безоговорочного выполнения своих предписаний со стороны пациентов. 90% из них по английски не то что говорить, а даже читать толком не могут, так что все последние достижения в сфере медицины (которые на 99% делаются на западе) их обходят стороной. Подкованный пациент при наличии времени и мотивации может в своей болезни и новейших методах ее лечения разобраться получше среднего украинского врача. Но ключевое слово здесь - подкованный. Т.е. как минимум хорошо образованный, знающий английский и имеющий возможность уделить этому вопросу десятки или даже сотни часов своего времени на систематический research. А не задающий на автомобильном форуме наивные вопросы кому попало.

Я люто плюсую щодо тотальної лікарської некомпетентності, і додам ще від себе меркантильність, коли зав. відділенням знає про існування кращої методики лікування, але оскільки він її запропонувати в своєму відділенні не зможе, то про неї навіть не згадає. А на пряме запитання, мовляв, чи чули ви про таке, відповість
- А ви знаєте її ціну?
- Так, знаємо.
- Ну, тоді шукайте.
А якби ми не знайшли про це інформації? Чому не сказати, що я вам запропонувати не можу, але існує ось таке і таке. Пошукайте.
А чому зав. відділення обласної клініки не може запропонувати цього лікування?
Тому, що швейцарська фірма, яка може посприяти реалізації даної програми напевно не вбачає за необхідне платити відкати різним завам. І тому ці зави лікують мало не середньовічними методами, які, за їхньою ж власною згодою, є малоефективними.
Вибачте, наболіло.
Тепер людина проходить лікування в Варшаві, а вийти на потрібного варшавського зав. відділенням допопомогла... викладач курсів іноземних мов доньки. Донька поділилася з нею проблемою, що цілком виглядало, напевно, як розмова з ким попало, але дівчинка суттєво спростила і скоротила пошук.

А ще в дружини болів зуб. Уже декілька років. Нив, якісь простріли траплялися. Звертання до різних стоматологів, в т.ч. в недешеві клініки, результату не давали.
Нарешті по дорозі в чергову клініку вона поскаржилась на "лиху долю" таксисту, а той візьми, і відвези її в клініку, тільки не туди, куди їхала, а в іншу. А там виявилась можливість зробити КТ зуба, фактично, його об'ємну "фотографію", про існування такої можливості ми чути не чули, ніхто нам не сказав, і виявилось, що в зубі є 3-й корінь, якого не було видно на жодному з попередніх рентгенів, хоч звичайному, хоч панорамному, і тому його ніхто і не лікував.
От здавалось би, при чому тут таксист?

Тому задавати запитання всюди, де є можливість, це не так і наївно. Інша справа, що дане запитання не містить жодної конкретики, тому очікувати на толкову відповідь точно не варто.

ПС. Справедливості для скажу, що і в Європі ніхто з вами носитися не стане. Там є поняття лікування за протоколом, а на усілякі запитання, типу, а порадьте, які ще є альтернативні методи, лікар теж може не дати відповіді. Хоча в цілому рівень компетентеості там вищий. Проте власної пошукової роботи ніхто не відміняє.
базилио | СуперСтар **
[Re: ТуттиФрутти] 29 ноября 2016 в 10:56
Як відрізнити хорошого лікаря від поганого
1. хороший лікар знає англійську
2. хороший лікар відправить вас кудись подалі шукати альтернативні методи лікування
3. призначить тільки перевірені ліки навіть для тих хвороб, від яких лікування ще не придумали (зудить під п'яткою коли я роблю ось так, а коли ось так - то зуду нема, але поколює)
Фуд_експерт | перфекціоніст **
[Re: базилио] 29 ноября 2016 в 11:49
базилио 29.11.2016 10:56 пишет:

Як відрізнити хорошого лікаря від поганого
1. хороший лікар знає англійську
2. хороший лікар відправить вас кудись подалі шукати альтернативні методи лікування
3. призначить тільки перевірені ліки навіть для тих хвороб, від яких лікування ще не придумали (зудить під п'яткою коли я роблю ось так, а коли ось так - то зуду нема, але поколює)

Прошу вибачення у Олексія, але не можу втриматись.

Як відрізнити хорошого пацієнта від поганого:
1. Знає англійську
2. Проінформований щодо всіх дієвих ліків та їх аналогів
3. Йому не потрібен діагноз, тому що він його вже поставив собі сам, потрібно лише ознайомити з ним лікаря і надати лікарю консультацію з останніх дієвих способів лікування цієї та, в принципі, й декількох інших хвороб.
4. Бере у лікаря направлення на аналізи та діагностику, але не робить їх. Чому? (див. пункт 4)
5. Чітко впевнений, з доказами та аргументами, що всі лікарі на проценті у фармацевтів та діагностів.
doctor_b | Айболит ** Модератор
[Re: базилио] 29 ноября 2016 в 12:04
Камрады.
Я понимаю, что вопрос звучит, как типа: "А когда надо начинать лить минеральное масло и Когда можно повторять процедуру считывания ошибок с БК", но все же....
Постарался ТСу намекнуть, что автофорум не самое правильное место для выяснения медицинских вопосов. Да и вопросы надо уметь задавать....

Хотя еще есть пару форумов, где можно попытать счастья: Строимдом, Харьковтурист, политфорум юа и т.д.

В общем - давайте без флуда, а по делу
ТуттиФрутти | СуперСтар **
[Re: doctor_b] 29 ноября 2016 в 19:25
А я абсолютно згодна з двома панами, що отримали попередження і саме тому питаю скрізь, де можу.
Однак, всім красно дякую.
п.с. натяк зрозуміла не так, як передбачалось
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

0 користувачів і 54 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1972