їзжу туди вже 9й рік іноді й влітку теж. декілька відвертих фактів без пояснень, просто з досвіду:
- крім Пояни гірськолижних середовищ вже фактично не існує. - сніг негарантований. наприклад зараз все чудово але що буде за тиждень - невідомо - людей достатньо але не до буковельского безглуздя. по вихідних переважно - бронювати житло потрібно до грудня. те що ви знайдете зараз буде в 2-3 рази дорожче - їхати краще після 15го січня - в грудні снігу може не бути взагалі. - єдиний існуючий перевал - Onesti. Predeal-Sinaia навіть не розглядаю. середня швидкість по Румуніі - не більше 60
але все не так погано:
- таких цін в Європі вже не знайти (discoverpoiana.ro) - траси можливо не для супер професіоналів але це навіть ліпше - навіть якщо сніга нема є чим зайнятись (в Бран звичайно їхати не треба) - шопінг в Румунії найкращий в Європі як на мене - наших там небагато, непогано було б більше, враховуючи майже повну відсутніть тих, з мордору - вже 3 роки як. - взагалі там чудово
заодно спитаю, може хтось має досвід - а як у порівнянні з болгарськими курортами? в Болгарії краще ніж Румунії в плані різноманітності і довжини трас, натовпів, цін і сервісу?
skraw 16.01.2017 13:45 пишет: їзжу туди вже 9й рік іноді й влітку теж. декілька відвертих фактів без пояснень, просто з досвіду:
- крім Пояни гірськолижних середовищ вже фактично не існує. - сніг негарантований. наприклад зараз все чудово але що буде за тиждень - невідомо - людей достатньо але не до буковельского безглуздя. по вихідних переважно - бронювати житло потрібно до грудня. те що ви знайдете зараз буде в 2-3 рази дорожче - їхати краще після 15го січня - в грудні снігу може не бути взагалі. - єдиний існуючий перевал - Onesti. Predeal-Sinaia навіть не розглядаю. середня швидкість по Румуніі - не більше 60
але все не так погано:
- таких цін в Європі вже не знайти (discoverpoiana.ro) - траси можливо не для супер професіоналів але це навіть ліпше - навіть якщо сніга нема є чим зайнятись (в Бран звичайно їхати не треба) - шопінг в Румунії найкращий в Європі як на мене - наших там небагато, непогано було б більше, враховуючи майже повну відсутніть тих, з мордору - вже 3 роки як. - взагалі там чудово
Спасибі! А що по готелях, селитись краще в самій Пояні, чи з Брашова трансфер розвинутий? Все розібране, факт - з того, що знаходила рекомендації, ще два тижні тому шукала, нема нічого. І навіть на той рік з цікавого на січ-лют розібране чи дуже дороге. Була здивована
селитись звичайно в пояні. в брашові теж можна, автобус ходить раз на годину чи частіше але воно вам треба з лижами? машиной ще гірше - парковку не завжди знайдете. та мабуть в самому брашові не дуже тих готелів.
як шукати - я давно роблю через google maps, дивлюсь що мене цікавить потім бронюю на booking.com чи сайт готеля.
skraw 16.01.2017 14:52 пишет: селитись звичайно в пояні. в брашові теж можна, автобус ходить раз на годину чи частіше але воно вам треба з лижами? машиной ще гірше - парковку не завжди знайдете. та мабуть в самому брашові не дуже тих готелів.
як шукати - я давно роблю через google maps, дивлюсь що мене цікавить потім бронюю на booking.com чи сайт готеля.
мій рейтинг такий:
Traveland Casa Vinga Orizon Casa Liatt
дорожче вибір набагато більший
Casa Vinga вицепила, якщо встигну, на кінець зими, а так все розібране вщент
на наступний рік поки все розібрано, букнули попередньо Escalade, але з тим щоб пошукати в листопаді відмови від безоплатних бронювань, може щось знайдеться.
візу в Одесі робите? все, що бачу, дуже заплутано з вартістю і умовами, раніше була там транзитом, користуючись кіпріотською по їх взаємній угоді з Кіпром та болгарами Як з Одеси добираєтесь? спасибі!)
там посмотри - еще пару виз национальных, и шенген канает по-моему в болгарской ветке много раз обсуждалось с первоисточниками
Да можно въезжать и с шенгенскими краткосрочными и долгосрочными визами, и с видами на жительство в ЕС, и с кипрскими, болгарскими, хорватскими визами. Главное чтоб визы не были одноразовыми, и чтоб не закончились дни пребывания в шенгене (ну соответсвено Болгарии, Кипре, Ховатии) и не вышел срок действия.
Насчет бронирования отелей в Румынии. Очень многие небольшие гостиницы не представлены на Букинге, Експедии и других международных системах. Забронировать в них можно только на румынских сайтах-агрегаторах по письменному запросу, но в большинстве случаев общение только на румынском. Как пример один из самых популярных румынских сайтов бронирования гостиниц
Chmln 16.01.2017 15:47 пишет: візу можна так само - і кіпрську, і болгарську і зараз і в Румунії бути не транзитом, а 90 днів
Ооо! Супер!это хорошая информаця ) Я тогда, помнится, очень удивила наше консульство, а после их таможенников, этой ЕС директивой )))
...
там посмотри - еще пару виз национальных, и шенген канает по-моему в болгарской ветке много раз обсуждалось с первоисточниками
а болгарские визы тут же на форуме несколько человек предлагает
C 2014 года туристическая мультивиза Болгарии = туристической мультивизе Румынии . Т.е. с болгарской мультивизой можно туда смело ехать и быть до 90 дней в полугодие. Обсуждали это в ветке "Болгария 2017"