autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Програми і синьо-червоні окуляри для лікування очей -де?

Yea | don't play for respect **
28 февраля 2017 в 14:00
Офтальмолог сказала лікувати дитину (амбліопія і споріднені діагнози) вдома на комп'ютері за допомогою програм-симуляторів (тих апаратів, які є в клініці) та окулярів з синьо-червоними фільтрами. Неодмінно виробництва "Криммедтехніка".
Я так розумію, фільтр кольору має співпадати в програмі і в окулярах.
Нагуглити нічого не можу.
Може, хтось таке лікував і знає, де брати в Україні?
Help!
Shotokan | СуперСтар ***
Re: Програми і синьо-червоні окуляри для лікування очей -де?
[Re: Yea] 28 февраля 2017 в 14:22
У меня есть полный набор этих программ. "Цветок", "Чибис" и т.д.
А доктор не сказала, что этими программами можно пользоваться только в цикле лечения 10 дней и только раз в полгода? Иначе может быть еще хуже.
doctor_b | Айболит ** Модератор
[Re: Yea] 28 февраля 2017 в 14:23
А что офтальмолог говорит по этому поводу?
Обычно, если врач что-то рекомендует - он знает где и за сколько это можно купить...
Shotokan | СуперСтар ***
[Re: doctor_b] 28 февраля 2017 в 14:47
doctor_b 28.02.2017 14:23 пишет:

А что офтальмолог говорит по этому поводу?
Обычно, если врач что-то рекомендует - он знает где и за сколько это можно купить...

Там целый комплекс старых программ под DOS. Года так 95-го. Купить можно у ООО "Астроинформ" или как-то так. В Москве. Если, конечно, они еще существуют.
[Re: doctor_b] 28 февраля 2017 в 15:34
Ми двічі на рік їздимо і займаємося у Медмістечко. Вони пропонують і тричі їздити (не завжди виходить з роботою).
Вона сказала "можна ще додатково вдома займатися". Про частоту і курс казала, але там точно не двічі на рік.
Проблема Медмістечка - прийом потоковий, все говориться на бігу, інформацію не встигаю належно засвоїти.
Поки основна проблема з окулярами, не бачу, хто в Києві їх взагалі продає (медичні).
Я хотіла б знайти постачальника і програми і на прийомі вже в березні ще раз уточнити.
Eli | Достоевский ***
[Re: Yea] 28 февраля 2017 в 17:02
Yea 28.02.2017 15:34 пишет:

Ми двічі на рік їздимо і займаємося у Медмістечко. Вони пропонують і тричі їздити (не завжди виходить з роботою).
Вона сказала "можна ще додатково вдома займатися". Про частоту і курс казала, але там точно не двічі на рік.
Проблема Медмістечка - прийом потоковий, все говориться на бігу, інформацію не встигаю належно засвоїти.
Поки основна проблема з окулярами, не бачу, хто в Києві їх взагалі продає (медичні).
Я хотіла б знайти постачальника і програми і на прийомі вже в березні ще раз уточнити.

Наскільки я розумію, це російськи програми, створені десь в середині 1990х. Що якби натякає. Може їх супроводжують й по сю пору.
Декілька разів в минулому я стикався із цією чудо-методикою. Декілька офтальмологів в яких я тоді питав про це, в один голос говорили що це суто профанація. Ніхто крім пост-радянських лікарів це не практикують, а для технічно обізнаної людини абсурдність цієї маячні очевимдна
На жаль, це ще один доказ того, на що перетворилась наша охорона здоров'я. Фармацевти, гомеопати та шарлатани.
[Re: Eli] 28 февраля 2017 в 19:40
Справа в тому, що комп'ютерні вправи дають однозначний ефект (зір перевіряється перед 1-м сеансом і після 9-го, сеансів 10 - 10 днів).
Інше питання, як довго цей ефект триває. Але в цілому, якщо поєднувати корекцію лінзами, щоденну оклюзію і оці двічі на рік сеанси, то за 4 роки є прогрес. Вперше ми прийшли і нам поставили діагноз 5% зору, зараз стабільно 40-50%, а після вправ доходить і до 60%. Тому у мене немає підстав не довіряти лікарям.
Щодо "ніде у світі не практикують" - теж не зовсім вірно, наприклад .
Змінено Yea (19:52 28/02/2017)
Eli | Достоевский ***
[Re: Yea] 1 марта 2017 в 08:50

Давати посилання на Medscape це сильно.

В мого старшого брата 30 років тому виключно вправами підняли зір с 10% до 85%, за кілька років (в мене на жаль не вдалося). Без усіляких двокольорових окулярів та комп'ютерних програм.

Але сперечатися не буду, залюбки залишу за тобою останнє слово. Хай щастить в пошуках отих самих окулярів від Криммедтехніки.
Shotokan | СуперСтар ***
[Re: Eli] 1 марта 2017 в 09:02
Eli 28.02.2017 17:02 пишет:

шарлатани

Эти шарлатаны восстановили зрение с 20 до 90 процентов моему 6-летнему сыну.
Eli | Достоевский ***
[Re: Shotokan] 1 марта 2017 в 09:27
Shotokan 01.03.2017 09:02 пишет:

шарлатани

Исключительно вот этими самыми программами и двухцветными очками?
Shotokan | СуперСтар ***
[Re: Eli] 1 марта 2017 в 16:17
Eli 01.03.2017 09:27 пишет:

шарлатани

Исключительно.
10 дневный курс в клинике "Добробут", г. Донецк. 2014 год.
Eli | Достоевский ***
[Re: Shotokan] 1 марта 2017 в 17:14
Shotokan 01.03.2017 16:17 пишет:

Eli 01.03.2017 09:27 пишет:

В ответ на:

...

Исключительно.
10 дневный курс в клинике "Добробут", г. Донецк. 2014 год.

Рад и за твоего сына, и за тебя. Серьезно, без всяческих подколок.

С другой стороны. Я вот последние 30 с небольшим лет вообще не могу обойтись без корректирующей оптики (очки, иногда контактные линзы). За эти 30 лет я как мог изучил суть дела и перепробовал множество разнообразных методик и средств, за исключением хирургии.

Это конечно не означает что я стал офтальмологом и/или могу раздавать авторитетные советы по этому поводу. Так или иначе, в какой-то момент приходится опираться на мнение профильных врачей, и, если это оправдывается, транслировать их мнение. Так вот, я собрал некую статистику в том числе путем опроса знакомых офтальмологов, как местных так и зарубежных (Израиль, Штаты, Канада).

Самое близкое к описываемой процедуре что я получил от зарубежных офтальмологов, это описание некоей установки с четко откалиброванными цветовыми характеристиками и бинокуляр с двухцветными стеклами. И рекомендации использовать эту штуковину только в сочетании с другими упражнениями для зрения. На мой вопрос по поводу того же самого, но при помощи бытового компа и двухцветных очков - было высказано вежливое сомнение что это сработает. И это можно понять - на бытовом компе или ноуте, особенно недорогом, практически невозможно нормально откалибровать ни цвета ни цветовые переходы; также практически невозможно обеспечить строгую соосность при взгляде через очки а не бинокуляр. Кстати, некоторые местные "глазники" наоборот горячо поддерживали вот эти вот домашние процедуры...правда, большинство из советчиков засветились во всяких вещах типа лечения миопии травками или конъюктивита гомеопатией.

Так что...
[Re: Eli] 1 марта 2017 в 20:32
І у тебе, і у твого брата - амбліопія?
Eli | Достоевский ***
[Re: Yea] 1 марта 2017 в 21:41
Yea 01.03.2017 20:32 пишет:

І у тебе, і у твого брата - амбліопія?

В брата була "чиста" дисбінокулярна амбліопія. В мене було веселіше - рефракційна амбліопія, яку якось так вдало лікували що вона перетворилася на аметропію а згодом (швидко) на міопію. До речі, дуже зручно - бо це дало мені змогу носити окуляри та лінзи. Але трохи незручно відразу, бо зір впав десь до 5%.

Оскількі лікарі сказали що амбліопія може повернутися до 40 років, мені здалося недаремним знати заздалегідь як із цим боротися.

P.S. Так, також є думка що просто був невірний діагноз і там була міопія із самого початку. Но перевірити вже не в змозі.
Нафаня | Достоевский **
[Re: Yea] 2 марта 2017 в 09:57
Смысл очков, чтобы каждый глаз видел свое изображение. Будут они производства "Криммедтехніка" или какие другие - я считаю без разницы. Не говоря уже о том, что на разных мониторах цвета тоже могут различаться. Не говоря уже о том, что параметрами передачи цвета видеокарты можно подрегулировать.

Я такие очки (под старые советские программы) заказывал на алиэкспресе. Со своей функцией они полностью справляются (свое изображение для каждого глаза).
В принципе, можно взять ноутбук, очки и для полной уверенности показать офтальмологу чтобы подтвердил подходит или не подходит.

Сейчас поищу ссылку, где я их брал.
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

0 користувачів і 43 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1958