і ще з десяток тем було. Віз BTW на тому самому місці за 5 років нічого не змінилося. Раз на місяць треба заходити в налаштування та зберігати їх. Кука, що відповідає за мову живе рівно місяць, без неї мова знову стає російською.
MakcPassat 19.03.2017 21:29 пишет: А що пану заважає тицьнути на "украінську" в налаштуваннях відображення форуму?
Те, що відображається на налаштуванні "українська" лише віддалено нагадує українську мову. Зроблено так - аби відчепились. Наприклад, у родовому відмінку буде "дощок", а не "дошок", "прикрепить обьявление" - це не українська, "Топ-100 тем за вчера" це теж не українська, ну і так далі.
Донг Жуанг 22.03.2017 11:58 пишет: Судячи з мовчання адміністрації, я так розумію, що україномовних в Україні будуть продовжувати дискримінувати і далі?
Справа в тому, що цей сайт - приватна "лавочка". Тобто, ніякого офіційного статусу не має. Про дискримінацію можна було б говорити, якби української не було десь на сайті КМДА, держЗМІ і т.ін. ІМХО.
Справа в тому, що цей сайт - приватна "лавочка". Тобто, ніякого офіційного статусу не має. Про дискримінацію можна було б говорити, якби української не було десь на сайті КМДА, держЗМІ і т.ін. ІМХО.
Правильно я розумію: якщо в мене є приватний магазин, я можу негрів в ньому не обслуговувати і це не буде дискримінацією?
Правильно я розумію: якщо в мене є приватний магазин, я можу негрів в ньому не обслуговувати і це не буде дискримінацією?
Якщо вже Ви так хочете задати "тон" розмові,то афроамериканців всеж-таки! з пов.
lopez 22.03.2017 13:55 пишет: Не юрист, нехай хтось поправить, якщо не правий.
Я теж не юрист, проте закони читати умію. Закон про захист прав споживачів справді не поширюється на послуги цього сайту, як і закон про зброю і закон про метрологію і багато інших законів. Але ж ми говоримо про дискримінацію, тож давайте розглядати закони, що стосуються теми. Маємо закон України "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні" http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/5207-17. Цей Закон визначає організаційно-правові засади запобігання та протидії дискримінації з метою забезпечення рівних можливостей щодо реалізації прав і свобод людини та громадянина.
У відповідності із згаданим законом дискримінація - це ситуація, за якої особа та/або група осіб за їх ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, віку, інвалідності, етнічного та соціального походження, громадянства, сімейного та майнового стану, місця проживання, мовними або іншими ознаками, які були, є та можуть бути дійсними або припущеними (далі - певні ознаки), зазнає обмеження у визнанні, реалізації або користуванні правами і свободами в будь-якій формі, встановленій цим Законом, крім випадків, коли таке обмеження має правомірну, об’єктивно обґрунтовану мету, способи досягнення якої є належними та необхідними;
На цьому форумі створена ситуація, коли україномовні громадяни України (правда ж недолуго звучить?) не можуть скористатись послугами "українського" форуму (що позиціонує себе як загальнодержавний) якщо вони не володіють іноземною мовою, а знають лише українську, в той час як ті громадяни, що володіють цією іноземною мовою таких обмежень не зазнають. І навіть якщо за цю дискримінацію законодавчо не встановлено жодних покарань це зовсім не заперечує сам факт наявності дискримінації.
Ну і якщо абстрагуватись від юридичного бок справи. Це ганьба, коли україномовний українець (SIC) вимушений відчувати себе в своїй країні чорношкірим емігрантом в Америці позаминулого століття.
p.s. Нічого не маю проти чорношкірих, просто навів ілюстрацію для глибшого розуміння суті питання.