знаем проходили... следующим этапом будет в одной розетке ноль в другой 380... Лечится как правило заменой проводки в стояках, но это делается не быстро а пока рекомендую поставить реле напряжения на свою квартиру.
У нас было около десятка инцедентов с 380 в розетках до того момента как заменили проводку в стояках.
Кстати с приходом жары ситуация усугубится кондиционерами на которые старая сеть не рассчитана.
тільки на практиці це виходить новий офіс, окрема будівля тут ймовірні погані контакти/незбалансоване навантаження за фазами, але виглядає дуже малоймовірно
я от думав відключити весь офіс і поміряти напругу на вводі в будинок
але ж тоді навантаження не буде. тільки й буде, що перевірка чи це не київенерго подає таке. Тобто хоча б дізнатись - це в офісі десь просідає напруга, чи перенавантажена фаза якимось іншим споживачем, а в офіс приходить вже постфактум таке
я от думав відключити весь офіс і поміряти напругу на вводі в будинок
Так міряй не вимикаючи! Як раз це найцікавіше. Я тобі більше скажу. Не виключено, що відчинивши дверцята, ти без будь-яких вимірювань побачишь аж червону клему "нуля". Де гаряче, там поганий контакт, там проблема. Клеми, автомати... Міряти на вводі, якщо там все гаразд, то продовжуй шукати поганий контакт у себе в офісі. Якщо все погано - то в трансформаторі, то вже потрібно викликати ...енерго.
Якщо міряти , не вимикаючи навантаження То міряй хоч на воді, хоч на виводі - напруга буде однаково "просівша" І визначити винуватця не вийде ніяк. Якби я був власником, то не чекав би місяць, а пролазив по всім шафам сам. Розподільчим і звичайним.
Після відключення всього будинку я б ще вмикав всі 4и поверхи один за одним. І заміряв після ввімкнення кожного окремо напругу.
А найбільш вірогідно це те, що колись пропало світло в офісі. Наче перерізали кабель, що живить будинок. І щось мені здається - може його там кострубато поремонтувати. Так що якщо і шукати червоні розпечені контакти - то десь в землі