Пупкин Вася 24.04.2017 14:14 пишет: 0. смотреть глазами вперед 1. если глаза видят неожиданное - снижать скорость 2. глаза увидели, что это таки помеха - притормаживать (или тормозить в пол) в своей полосе 3. если есть время оценить траекторию обьезда - обьезжать.
1. Геометрію прогуляв? порахуй, на скільки він довший, якщо у прямокутного трикутника одна сторона 5 метрів, а друга (це коли їхати у своїй смузі) - 200 2. Втеча направо не дає можливості втекти нікуди, бо рокєта летить туди ж. Лотерея. 3. Ога, ти забув, що ми не в Європі? У нас всі ряди можуть бути внізапно швидкісні
1. Звідки я знаю, хто і що тут прогуляв. Але те, що твердження про більшу довжину діагоналі не викликає сумнівів - це вже дуже непогано. 3. Для цього є контроль ситуації попереду. 3. Для цього є контроль ситуації позаду.
Контроль ситуації і готовність до майже будь-яких маневрів, це значно краще ніж прогнозування маневрів .
1. Геометрію прогуляв? порахуй, на скільки він довший, якщо у прямокутного трикутника одна сторона 5 метрів, а друга (це коли їхати у своїй смузі) - 200 2. Втеча направо не дає можливості втекти нікуди, бо рокєта летить туди ж. Лотерея. 3. Ога, ти забув, що ми не в Європі? У нас всі ряди можуть бути внізапно швидкісні
1. Звідки я знаю, хто і що тут прогуляв. Але те, що твердження про більшу довжину діагоналі не викликає сумнівів - це вже дуже непогано. 3. Для цього є контроль ситуації попереду. 3. Для цього є контроль ситуації позаду.
Контроль ситуації і готовність до майже будь-яких маневрів, це значно краще ніж прогнозування маневрів .
Ми скочуємося в якусь гру словами. Який може бути контроль без прогнозування?
Так от, про трикутник і теорему Піфагора.
2002+52=40025 корінь із 40025 - 200.0624 тобто місця для гальмування стане більшою АЖ на 6 сантиметрів
А контролю ситуації без мінімального прогнозування нема
Цуг 24.04.2017 18:10 пишет: Ми скочуємося в якусь гру словами. Який може бути контроль без прогнозування?
Та які тут ігри, давай краще (перед вивченням геометрії) почитаємо тлумачний словник. КОНТРОЛЬ: Перевірка, облік діяльності кого-, чого-небудь, нагляд за кимось, чимось. ПРОГНОЗУВАТИ: На основі наявних даних передбачати напрям, характер і особливості розвитку та закінчення явищ і процесів.
Так от ти пропонуєш покластить на прогноз ("небо ясне - парасольку не візьму"), а я вірю у безмежну креативність на дорозі.
В ответ на: 2002+52=40025
Дивні вихідні дані, походу дуже вдало тема названа.
Цуг 24.04.2017 18:10 пишет: Ми скочуємося в якусь гру словами. Який може бути контроль без прогнозування?
Та які тут ігри, давай краще (перед вивченням геометрії) почитаємо тлумачний словник. КОНТРОЛЬ: Перевірка, облік діяльності кого-, чого-небудь, нагляд за кимось, чимось. ПРОГНОЗУВАТИ: На основі наявних даних передбачати напрям, характер і особливості розвитку та закінчення явищ і процесів.
Так от ти пропонуєш покластить на прогноз ("небо ясне - парасольку не візьму"), а я вірю у безмежну креативність на дорозі.
В ответ на: 2002+52=40025
Дивні вихідні дані, походу дуже вдало тема названа.
Боже, ну чого бути таким впертим?
Хочеш, на 30 метрів порахуємо? Хоча там явно більше в момент перелаштування.
30*30+5*5=925 корінь з 925=30,41
Аж 41 сантиметр у виграші
І то 5 метрів на перелаштування - це я ще так дуже щедро вділив
І так, прогноз дозволяє враховувати наміри навіть креативність повних лосів. Бо варіантів їх дій не так багато, хоч деякі з них можуть вражати новизною
Alex Cross 24.04.2017 18:22 пишет: Про левый ряд молчок. Серега, заходи
ну там десь на горизонті фуру у правій смузі видно, тому схема захисту патєрпєвшого очевидна
и я не так давно опережал синий бусик, вот
http://youtu.be/3u3L_xiltUY видосик чуть подольше, на 30 сек, и видно как через 10-12 сек бусик меня уже опережает, его скорость где-то 80-90км/ч, сами считайте насколько далеко он был.
з.ы. видео раньше нету, рег начал писать именно с этой точки этот кусок видео, остальные моменты уже перетерлись.
Как по мне, критиковать ТСа за перестроение неправильно: перестроение было тогда, когда была надежда, что олень не рванется-таки. Из предполагаемых ошибок: - не глянул в правое зеркало; - замедляться можно было раньше; Но по видосу и то, и другое проверить тяжело.
По поводу диагонали как более выиграшной траэктории для торможения: есть смысл на небольших дистанциях, когда смещение по ширине больше или хотя бы не на порядок меньше длины пути. Вот как здесь:
Катались на выходных в Закарпатье и назад. Похоже, глазомер сбит у каждого второго маневрирующего. Обгоны в закрытых поворотах, развороты и выезды со второстепенной, заставляющие подумать о покупке танка без тормозов, - в порядке вещей.
Пупкин Вася 25.04.2017 11:38 пишет: Видос Но тут не было торможения в перестроении, чтобы удлинить тормозной путь. Тут был , занимающий самый короткий ряд. Всем повезло, что он был один.
тут как раз классическое увеличение места для торможения - олень на СРВ провтыкал момент торможения и поехал по диагонали что позволило ему ни в кого не приехать, останься он в своем ряду = 3 разбитых машины
мне однажды тоже один идиот на грузовичке решил пощекотать нервы и поехал поперек движения неспеша, пришлось повернуть на перпендикулярную дорогу иначе тормозного пути мне нехватало
HC-man 03.05.2017 19:48 пишет: Катались на выходных в Закарпатье и назад. Похоже, глазомер сбит у каждого второго маневрирующего. Обгоны в закрытых поворотах, развороты и выезды со второстепенной, заставляющие подумать о покупке танка без тормозов, - в порядке вещей.
это да очень заметно когда возвращаешься с европейских дорог, проехав 2000км в украине на оставшихся 800 очень жалеешь что едешь не на бтр с пулеметом