autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

За газовий лічильник питання

Просто Кіт | СуперСтар **
30 июня 2017 в 12:19
Вітаю, шановне панство!
Є в мене до шановного олл-а 2 запитання.
1. Ще минулого року в мами-тещі зняли лічильник на повірку і поставили якийсь "тимчасово", ніби то з їх "обмінного фонду". Уточню - наш лічильник був придбаний в 2008 році за власні кошти. Після того - десь на протязі 3-4 місяців мовчок про долю_лічильника/повірку. І ось приходить (ще в березні 2017 було) бАмАга, де просЮть вимагають купити новий, бо старий лічильник не пройшов повірку, інакше будуть рахувати за нормами. Я вже був збирався його купити, але трошки закрутився, а потім почалися якісь непонятки з рахунками (див. нижче), то й забив. Що нарив насьогодні:
Про забезпечення комерційного обліку природного газу
В ответ на:

Стаття 3. Джерела фінансування
1. Фінансування робіт з оснащення лічильниками газу населення здійснюється за рахунок:
коштів суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території;
коштів відповідного бюджету;
інших джерел, не заборонених законодавством.

Чи означає це, що можна посилати газовщиків в напрямку ?
А заодно, оскільки наш лічильник був придбаний за власні кошти, вимагати в них акт повірки, а також або той лічильник, або його остаточну вартість (копійки, звичайно, але тутка вже справа принципу)?

2. В березні прийшла платіжка з сумою "від фонаря", десь на 800-900 грн. більша, ніж мала б бути. Я не засік вчасно, а дружина оплатила. Думав, що проведуть перерахунок (тим більше, що інспектор бив себе п"яткою в груди), але поки що ніц не чути. Троха бісить. Їхати до них втирати політику партії з квитанціями про оплату немає часу та великого натхнення (-один/два дні за власний рахунок і 200-400 грн. на бензин). Тому чи буде якийсь толк з рекомендованого листа до них?

Буду вдячний за будь-які поради

ЗІ. Троха багацько написав, сильно не бийте
nickka | продавець овочів **
Re: За газовий лічильник питання
[Re: Просто Кіт] 30 июня 2017 в 12:35
З листа однозначно буде, можеш навіть звичайною поштою відправляти з копіями квитанцій і своїми поясненнями, вони не губляться навіть у київенерго та київводоканалі, а відповідь обов"язкова. Можуть поволиндити 30 днів, але по суті відповідають. Щодо лічильника. У тому самому листі можеш написати прошу надати акт повірки лічильника і повернути сам лічильник. Якщо ситуація буде переростати у конфліктну, то тут доведеться вирішувати що дешевше, або придбати того лічильника і забути, або йти до кінця, розуміючи, що деякий період газ може бути перекрито повністю і опломбовано
[Re: nickka] 30 июня 2017 в 12:49
nickka 30.06.2017 12:35 пишет:

1. З листа однозначно буде, можеш навіть звичайною поштою відправляти з копіями квитанцій і своїми поясненнями, вони не губляться навіть у київенерго та київводоканалі, а відповідь обов"язкова. Можуть поволиндити 30 днів, але по суті відповідають. Щодо лічильника.
2. У тому самому листі можеш написати прошу надати акт повірки лічильника і повернути сам лічильник. Якщо ситуація буде переростати у конфліктну, то тут доведеться вирішувати що дешевше, або придбати того лічильника і забути, або йти до кінця, розуміючи, що деякий період газ може бути перекрито повністю і опломбовано

1. Так і думав, просто дружина сумнівалася та й мене збентежила
2. А отут трошки переформулюю питання (не в акті/старому_лічильнику справа - то вже, три тьху, при виникненні конфлікту буду "бикувати") - а чи не за кошти газовщиків той лічильник має бути придбаний/встановлений?
nickka | продавець овочів **
[Re: Просто Кіт] 30 июня 2017 в 13:16
Просто Кіт 30.06.2017 12:49 пишет:

а чи не за кошти газовщиків той лічильник має бути придбаний/встановлений?

Це питання трохи темнувате. Начеб то за їх, тільки в їх отих коштів немає. А коли будуть невідомо. А без повіреного лічильника продавати газ вони тобі не можуть (це про приватний будинок). Тому якщо ти, добровільно, попросиш їх встановити придбаний лічільник, вони тобі підуть назустріч. І встановлять. Але можеш чекати надходжень коштів на безкоштовне встановлення. Якось так я зрозумів цю тему, хоч можу й помилятися, я з газівниками в селі намагаюся дружити, наскільки це можливо, а в Києві можу повийожуватись, оскільки відключати газ у багатоквартирному будинку ніхто не буде.
[Re: nickka] 30 июня 2017 в 13:47
nickka 30.06.2017 13:16 пишет:

Просто Кіт 30.06.2017 12:49 пишет:

а чи не за кошти газовщиків той лічильник має бути придбаний/встановлений?

Це питання трохи темнувате. Начеб то за їх, тільки в їх отих коштів немає. А коли будуть невідомо. А без повіреного лічильника продавати газ вони тобі не можуть (це про приватний будинок). Тому якщо ти, добровільно, попросиш їх встановити придбаний лічільник, вони тобі підуть назустріч. І встановлять. Але можеш чекати надходжень коштів на безкоштовне встановлення. Якось так я зрозумів цю тему, хоч можу й помилятися, я з газівниками в селі намагаюся дружити, наскільки це можливо, а в Києві можу повийожуватись, оскільки відключати газ у багатоквартирному будинку ніхто не буде.

Як і все, що пов"язано з комуналкою
Ну і теє, лічильник в мене ж стоїть. Їхній, маркером намальовано "ОФ" , от і думаю. А чи не послати їх в ?
Коротше, буду пасматрєть, якщо перерахують мені ту переплату за газ - може й куплю. Ну а будуть викаблучуватися, тоді будемо по закону.
ЗІ. А на якій підставі вони газ можуть відключити? Оплата йде, лічильник крутить. А те, що то "їхній" лічильник - так проблеми індєйців....
Ревизор | СуперСтар **
[Re: Просто Кіт] 30 июня 2017 в 16:08
Думаю твоя ссылка не прокатит, так как там звучит "финансування оснащення" а не замена поломаного.
А вот другую ссылочку дам, по-моему она интересней: читай ст.17 п.4
твой не работает, есть бумажка, что поломан - пусть ремонтируют.
[Re: Ревизор] 3 июля 2017 в 12:14
Ревизор 30.06.2017 16:08 пишет:

Думаю твоя ссылка не прокатит, так как там звучит "финансування оснащення" а не замена поломаного.
А вот другую ссылочку дам, по-моему она интересней: читай ст.17 п.4
твой не работает, есть бумажка, что поломан - пусть ремонтируют.

Так справа в тому, що акту повірки нема. Поки що сиджу на попі рівно і, як заповідав нам Великий Лєнін дід Свирид, зберігаю бодрий дух і наблюдаю
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

2 користувачів і 32 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 5071