Всем привет. Столкнулся с "интересной ситуацией" при продаже автомобиля. Машина на однокласснике, у меня по генералке. Езжу с 2015-го. Недавно решил продать. Нашел покупателя. Договорились. При оформлении договора - облом. Машина в аресте. Обратились в исполнительную по телефону (неприемный день) - нашли два штрафа, от 2013-го и, внимание, от 2016-го. Заезжал в управление полиции на Народного Ополчения - штраф от 2013-го нашли, от 2016-го найти не могут. Пояснить как может приехать штраф на хозяина, если он с 2015-го машиной не пользуется - объяснить не могут. Другой машины у владельца нет. Буду пытаться что-то выяснить, но пока что ситуация непонятная - шо це було и дэ морэ?
У них там этих штрафов полные мешки бумаги. Какиито ввели в кампутер правильно, какиито - увы
Дальше продолжать?
Що робити людини? у ДВС штраф обліковується, у поліціянтів штрафу немає.
Ашо робыть, ходить ногами ессно. Вообщето у ДВС эта бумага и должна лежать, я когдато ходил и мне иё нашли. Надо было выкинуть канешна , но мы люди чесные, бумажку взяли, в сбербанк сходили, квитанцию принесли.
У них там этих штрафов полные мешки бумаги. Какиито ввели в кампутер правильно, какиито - увы
Дальше продолжать?
Що робити людини? у ДВС штраф обліковується, у поліціянтів штрафу немає.
Ашо робыть, ходить ногами ессно. Вообщето у ДВС эта бумага и должна лежать, я когдато ходил и мне иё нашли. Надо было выкинуть канешна , но мы люди чесные, бумажку взяли, в сбербанк сходили, квитанцию принесли.
який саме папір в ДВС повинен бути? нє, я розумію що вихід з ситуації є, але який, для нетямущого поясніть
в ДВС рішення суду повинне бути, я так розумію. нє?
Но все-таки 1200 грн не копейки, охота разобраться.
А нужно ли было платить?
В ответ на: В КУпАП есть ст.308
Стаття 308. Примусове виконання постанови про стягнення штрафу У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 цього Кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.
Как видно конкретного срока, который может быть пропущен, нет. И теоретически, постанову можно направить на исполнение в любое время. Но вот беда:
Закон об исполнительном производстве Стаття 21. Строки пред'явлення виконавчих документів до виконання Виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання в такі строки: 4) постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців;
Если же в сроки уложились, и постанову направили в ГИС, то
Стаття 25. Строки здійснення виконавчого провадження Державний виконавець зобов'язаний провести виконавчі дії по виконанню рішення протягом шести місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження
Стаття 37. Закінчення виконавчого провадження Виконавче провадження підлягає закінченню у випадках: 6) закінчення передбаченого законом строку для даного виду стягнення;
Прошло 3+6 месяцев с даты нарушения - можно уже и не платить, если будут настаивать то можно и через суд оспорить. Закон есть закон.