базилио 27.11.2017 10:56 пишет: всім дякую за поради, окремо -Роману за гарну ідею, яку і було втілено. Тепер виникло наступне питання - що подарувати на 9 років - через рік подарунки від друзів і родичів освоюються. З особливо "незвичного" - набір юного палеонтолога -треба розкопати скелет динозавра. Два дні сидимо з щіткою і "зубилом", поки інтерес не згас. А тим паче, що влітку ходили з МД - шукали "піратський скарб", і треба сказати не без успіху, тому продовження, мабуть, буде. Для Цуга - так і є, шукаю йому хоббі, яким би він з користю для здоров"я міг займатись. З моєю допомогою. Є "Знаток", йому було цікаво, але я в електроніці, в програмуванні - повне дерево. Тому допомогти сильно не можу, а сам він ще не тямить. А тупо сидіти і втикати в якісь відео, як хтось грає в ігри - для мене незрозуміло. Для Yea - вирізати і складати такі моделі, як по посиланню - це супер клас, колись сам подібним займався, як і випалювати, випилювати і т.д. - а от купити все готове - не торт.
на девять лет мы купили гироборд - отличное решение оторвать от компа. зимой катаемся в Караване, летом на набережной Оболони. причем попеременно - ролики, самокат и гироборд, жена с малым меняются роликами, я отжимаю у малого гироборд и все при делах.
У мого старшого була,гемор ще той,мурахи по всій хаті бавився ними десь місяці півтора,потім помаленько охолов,пару раз не дав води і всі загнулися.Я б сказала що їх в рази складніше доглядати чим допустим риб.
Дякую за відгук. Нічого. Як перестане бути цікавим, купимо нових мурах. Передамо старшенькому з дітей, 42-хрічному
Якщо ви таки вирішили мурах то раджу вам не брати жодних крім "жнеців" (Messor structor) Все решта дуже важке в догляді,потребує спеціальних умов для сплячки,харчування у вигляді вбитих жучків\червячків і т д ,а месорам насипали корму від канарейок ,налили води і все.
Захоплююче спортивно-технічне хоббі для тата та сина – радіокеровані акробатичні авіамоделі вищого пілотажу (спортивний клас FAI F3A). Непогана альтернатива комп’ютерним «стілялкам» та безгуздим посиденькам у соцмережах. Принаймні, багато часу на свіжому повітрі та в компанії гарних людей. Ось коротеньке відео з етапу Кубку Світу F3A 2015 в Бельгії.
Ох, тільки побачив. Приїждай до нас в Бучу, покажу клуб настільних ігр. З ним зіграємо, з тобою зіграємо. Є такі крутяцькі настільні ігри, що навіть багато дорослих хоче собі такі на ДН або на Новий Рік. Це і може бути тим класним сімейним хоббі про яке тут йде мова. Але щоб перевірити - приїжджайте, велкам. для загального розвитку. З подарунками взагалі питань не виникатиме)))