CHERY 25.01.2018 20:18 пишет: Вишнёвое, ул. Л.Украинки
Причина зупинки: "Перевіряємо транспортні засоби на предмет крадіжок різних засобів (РЕЧЕЙ)"
Походил посветил фонариком, что на сидушках.... позаглядывал в багажник через окна... видать ночью машины бомбит
много знакомых рассказывали о утренних рейдах "на выхлоп" по области.... вот и я прочувствовал ...
Ну, меня в 5 утра 11 января на Печерске остановили на "подышать". Поругался для проформы, показало 0,0 (ну не пил я))))) На причину остановки патрульный заявил, я рыдал с этого: "Я 15 лет в ГАИ, а ты слишком аккуратно ехал, в первом ряду". Ну и по традиции старых "ламповых" он сказал - "До встречи". Хотелось Не сколько от остановки, сколько от выражений))). Хотя я за такие проверки, и заглядывания в багажник. Много всего сейчас надо проверять.
Хотя я за такие проверки, и заглядывания в багажник. Много всего сейчас надо проверять.
А сейчас патрульный может законно потребовать открыть багажник? Никогда не видел такого в Киеве. Видел на блокпостах в Донецкой области - водители беспрекословно выходят и показывают, что в багажнике.
Хотя я за такие проверки, и заглядывания в багажник. Много всего сейчас надо проверять.
А сейчас патрульный может законно потребовать открыть багажник? Никогда не видел такого в Киеве. Видел на блокпостах в Донецкой области - водители беспрекословно выходят и показывают, что в багажнике.
Чесно говоря, не знаю. Но на БП точно надо, а в Киеве не мешало бы. Мне так кажется.
Відкрити сам патрульний не може. Ст.34 ЗУ "Про Національну поліцію", є три можливі причини для поверхневої перевірки ТЗ: 1) якщо існує достатньо підстав вважати, що в транспортному засобі знаходиться правопорушник або особа, свобода якої обмежується в незаконний спосіб; 2) якщо існує достатньо підстав вважати, що в транспортному засобі знаходиться річ, обіг якої заборонено чи обмежено або яка становить загрозу життю чи здоров’ю такої особи або інших осіб; 3) якщо існує достатньо підстав вважати, що річ або транспортний засіб є знаряддям вчинення правопорушення та/або знаходиться в тому місці, де може бути скоєно кримінальне правопорушення, для запобігання якого необхідно провести поверхневу перевірку.
Поверхнева перевірка - візуально коп оглядає салон та багажник, може вимагати відкрити двері або кришку багажника. Але всі відкривання і показ здійснюються особою, яка керувала ТЗ, а не копом.
Відкрити сам патрульний не може. Ст.34 ЗУ "Про Національну поліцію", є три можливі причини для поверхневої перевірки ТЗ: 1) якщо існує достатньо підстав вважати, що в транспортному засобі знаходиться правопорушник або особа, свобода якої обмежується в незаконний спосіб; 2) якщо існує достатньо підстав вважати, що в транспортному засобі знаходиться річ, обіг якої заборонено чи обмежено або яка становить загрозу життю чи здоров’ю такої особи або інших осіб; 3) якщо існує достатньо підстав вважати, що річ або транспортний засіб є знаряддям вчинення правопорушення та/або знаходиться в тому місці, де може бути скоєно кримінальне правопорушення, для запобігання якого необхідно провести поверхневу перевірку.
Поверхнева перевірка - візуально коп оглядає салон та багажник, може вимагати відкрити двері або кришку багажника. Але всі відкривання і показ здійснюються особою, яка керувала ТЗ, а не копом.
Посвітити фонариком я розумію, а відкрити багажник без понятих? т.е. якщо нізвідки в багажнику з'являться заборонені речі, яким чином власник може довести що речі йому підкинули копи і навпаки якщо він віз там щось заборонене, а копи знайшли-підкинули.
Т.е. полицейский приказывает открыть багажник, светит фонариком и видит сумку. Дальше он имеет право приказать водителю открыть сумку и показать ее содержимое?
1. сейчас дополнили причины "безпричинных" остановок.... спросить "как дела"? это же не КПП
2. первое что пришло в голову: не так давно перевозил вещи... делал кучу ходок заполненным авто до потолка... останавливает такое "любопытное" и "ви кого пограбували?" и интересное времяпрепровождение обеспечено ... как минимум на несколько часов