autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Тос | читатель
ГБО и бензонасос
7 августа 2006 в 23:52
А как они вместе работают? Сегодня у брата авто с ГБО стало, начали разбираться что к чему. И вот какой вопрос меня заинтересовал - при переключении на газ клапан перекрывает подачу бензина из бензонасоса в карб. Но сам бензонасос продолжает работать и чего-то качать. Ему плохо от такой нагрузки не становится? он же получается качает в никуда,и сам создает нехилое давление в шланге от себя до клапана. На сколько уменьшается его ресурс в таком режиме?
ed_ | V.I.P **
Re: ГБО и бензонасос
[Re: Тос] 7 августа 2006 в 23:56
учите матчасть, что в зазе что в тазе он буит работать в байпас...
PVL | старожил ****
[Re: ed_] 8 августа 2006 в 10:49
А в пыже? у меня есть обратка, но клапан стоит до неё. Мое мнение что надо переставить клапан после обратки, я правильно мыслю?
darkelf | старожил ***
[Re: PVL] 8 августа 2006 в 11:35
В ответ на:

А в пыже? у меня есть обратка, но клапан стоит до неё. Мое мнение что надо переставить клапан после обратки, я правильно мыслю?

В 405 буде гнати бензин в обратку, в кінці рампи інжекторної стоїть клапан тиску. (1.9інжектор) У самого так. Можна звичайно зробити, що б виключало релє бензонасоса. Воно стоїть з правої сторони в чорній коробці. Але наші мастєра... Без коментарів.
Krot | Достоевский ***
[Re: ed_] 20 августа 2006 в 19:01
В ответ на:

учите матчасть, что в зазе что в тазе он буит работать в байпас...

А чоп его не отключать одновременно с переходом на газ?
KX | опытный писатель ***
[Re: Krot] 20 августа 2006 в 21:45
В ответ на:

А чоп его не отключать одновременно с переходом на газ?

А если он не електрический
У меня тоже так, и клапан стоял до обратки, полгода ездил и ничего...
Потом переставил, т.к. было время, пиво и натхнення
Amateur | ExГазировщик ** Модератор
[Re: Krot] 20 августа 2006 в 23:05
Обратный переход будет с большой задержкой, в большинстве случаев двиг попросту заглохнет.
Krot | Достоевский ***
[Re: Amateur] 21 августа 2006 в 09:06
У знакомого на СЕНЕ отключается.... Никаких задержек.... У меня при переключении сс газа на бензин вообще провала нет - и это на холостом.... С бензина на газ надо подгазовывать или на передаче...
PVL | старожил ****
[Re: darkelf] 22 августа 2006 в 12:03
В ответ на:

В ответ на:

В 405 буде гнати бензин в обратку, в кінці рампи інжекторної стоїть клапан тиску. (1.9інжектор) У самого так. Можна звичайно зробити, що б виключало релє бензонасоса. Воно стоїть з правої сторони в чорній коробці. Але наші мастєра... Без коментарів.

У меня карб.... и обратка уже получилась в карбе (на выходные поменял карб на солекс от 8-ки) так что перекрыть так чтоб насос качал в обратку не получится. Будем тестировать французкий бензонасос на отказоустойчивоть
Змінено PVL (12:04 22/08/2006)
KX | опытный писатель ***
[Re: PVL] 17 сентября 2006 в 21:45
На прошлой неделе на пыжовской СТО разговорился с владельцем стоявшего рядом пыжа с ГБО, и он сказал (и показал), что поставил себе электрический бензонасос от печки Запора вместо штатного механического и ездит, всё нормально.
От Запора я-бы не ставил, а заменить механический на электрический при возможности можно попробовать (Мех. просто остается на месте в качестве заглушки на головке блока).
Iford | member ***
[Re: Тос] 18 сентября 2006 в 12:01
В мене Lanos, стоїть ГБО, бензнасос маслає постійно.
Відключення бензонасосу непотрібне по кількох причинах.
1. Постійно прокачується по рампі бензус - охолоджує форсунки.
2. Постійний тиск в рампі, при переключенні на бензус немає провалу.
3. Комфортний режим роботи електромотора бензонасоса (постійно включений, відсутні часті пускові струми).
Бензонасосу це не шкодить, бо при різних режимах роботи двигуна на бензині паливна система працює однаково що і на газу. Тобто коли в рампі досягнутий відповідний тиск в кінці рампи стоіть клапан тиску, який при спрацьовуванні відкривається і зливає бензус в бак по обратці.
Тут також обговорювалась схема коли бензонасос працює з переривами, тобто то включається і затримкою виключається. Такий режим роботи електромотору бензонасосу досить критичний. Бо в момент пуска йде критичний пусковий струм через обмотку електромотора. Тому режим постійного включення і відключення електромотору може знизити ресур бензонасоса.
Тому резюме таке (ИМХО) з питанням відключення бензонасоса - не треба заморачуватись. Постійно маслающий пристрій має більший ресурс, ніж пристрій який часто міняє режим роботи, тобто включається-відключається, це стосується електомеханічних пристроїв таких як електромотори.
Звичайно електромотор бензонасоса зроблений з досить великою надійністю до відказа, бо заточений на постійне включення при роботі ДВЗ. Але міняти режим його роботи досить ризиковано.
Змінено Iford (17:41 18/09/2006)
Валерий | Супер писатель! ****
[Re: Iford] 18 сентября 2006 в 15:30
В ответ на:

Тому режим постійного включення електромотору може знизити ресур бензонасоса.

Постійно маслающий пристрій має більший ресурс

В целом согласен, у меня тоже постоянно работает. Но вот в посте имхо есть противоречия (чуть выше)...
Iford | member ***
[Re: Валерий] 18 сентября 2006 в 17:42
Вже підправив, пропустив одне слово.
ed_ | V.I.P **
[Re: Iford] 18 сентября 2006 в 17:48
В ответ на:

1. Постійно прокачується по рампі бензус - охолоджує форсунки.

ниразу ибо расхода бенза нет...
В ответ на:

3. Комфортний режим роботи електромотора бензонасоса (постійно включений, відсутні часті пускові струми).

комфортный не потому что всеремя работает, а потому что всеремя стоит, один раз в рампу рабочее давление набил и остановился, раз давление не падает, он и стоит ....
учите матчасть
Iford | member ***
[Re: ed_] 19 сентября 2006 в 11:11
Якщо ви уважно прочитали мій пост, то я написав що в мене Lanos.
Зразу зауважу, на слух я ніколи не чув роботу бензонасосу в своїй машині.
Якщо у Вас Lanos, то відкрийте капот і подивіться на правий кінець рампи, ви побачите круглий клапан тиску і трубку яка переходить в мідну трубку і йде вниз разом з трубкою подачі палива. Це трубка зливу надлишків палива назад в бензобак. Можливо у вас інша машина (ТАЗ) і принцип роботи оснований на відключенні бензонасоса. Але це нелогічно відключати бензонасос коли досягається відповідний тиск.
Обосную.
1. Режим роботи електромотору в режимі постійного включення-виключення менш надійний між постійно включений (це я Вам як електро-механік заявляю)
тобто зменшується ресурс пристрою.
2. Надійність роботи механічного клапана тиску вища, ніж датчика тиску (кінцевик, датчик хола) електричного який відключає бензонасос.
3. При різних режимах двигуна кількість палива споживається різна. Уявіть що бензонасос (по Вашому) відключений, ви різко натискаєте на педаль газу, тиск падає, це би мало зразуж спричинити, що двигун почне глохнути, бо насос зразуж не дасть відповідного тиску коли включеться (тобто вийти на режим), він знаходиться в бензобаку і до двигуна є ще 2 метри трубки (мідної малого діаметру).
Доцільніше було б щоб не було провалів в роботі ДВЗ при різких змінах його режиму роботи, коли тиск в рампі постійно підтримувався постійно маслаючим електромотором бензонасоса, а надлишки палива зливати через клапан надлишкового тиску по обратці в бензобак. Ця система більш стабільніша при різких змінах режиму роботи двигуна, бо тиск в рампі максимальний незалежно від режиму роботи, і клапан зливу знаходиться тут же на рампі, тому реакція на зміни тиску в нього більш швидка, ніж насоса який для набрання в системі відповідного тиску треба більше часу, тобто є якась інерційність системи. А клапан просто зливає надлишки пального в бак.
Цим також пояснюється дивні покази стрілки кількості палива в баці, то стрілка різко падає, то знову піднімається (паливо по обратці повертається в бак).
Нагадую що це ИМХО
Дякую за пораду, ще наполегливіше буду вчити матчасть.
Запрошую до дискусії.
ed_ | V.I.P **
[Re: Iford] 19 сентября 2006 в 15:39
оК, насчет обратки вопросов нет, если есть обратка то насос маслает всересмя...
насчет машины, славабогу не сенс и не тазоподобные, но в рено при объеме 1,4 никакой обратки нет, и провалов не наблюдается, в бмв не помню, в субару еще не интересовался....а вот в турбодизельном фиате была

а насчет охлаждения форсунок не надейтесь, даже при наличии тока бенза в рампе, охлаждаться может тока она, но ни как не форсунки, которые торчат в ней через резиновые кольца...да и перегрев бензиновых форсунок при работе на газу происходит в районе "плунжерной пары" которую можно охладить тока реальным током бенза через нее....хотя обычные соленоидные форсунки это переживут...какоето время, если в них не будет бенза с большим колличеством присадок или же просто дерьма, которе и запечется...
Iford | member ***
[Re: ed_] 19 сентября 2006 в 17:43
Відносно охолодження форсунок, то я також до цього трохи скептично ставлюся, це мені специ при установці ГБО сказали.
Хоч логіка в цьому якась і може бути, можливо не на стільки, але всеж трохи і охолоджуе протік бензуса. Бензус ж доходить до самих створок інжектора. Створки закриті (відключені при їзді на газу) але рідина (бензус) під тиском всерівно омиває всю гільзу інжеткора. А так як в тому районі температура по умолчанію нехіла, і якщо інжектор створений для того щоб по ньому бензус проходив в нормальному режимі роботи двигуна (від бензуса), то для чого при роботі ДВЗ від газу лишати таке задоволення інжектора постійно бути під тиском рідини. Це вже гідро-динаміка я і тут сильно не шарю. Тільки зазначу якщо проводити аналогії, якщо система розрахована на роботу під тиском, то це для неї мабуть комфортний режим роботи.
Наскільки я розумію, тиск у рампі залишається сталий і після виключення двигуна за рахунок зворотнього клапана який стоїть в районі бензонасоса і не дає бензину зливатися в бак.
Отже версія що бензус всеж охолоджуе, і підтримує під час їзди на газі паливну систему автомобіля в доброму стані (всі магстралі під тиском бензуса) може існувати.
Про інші автомобілі не знаю, краєм вуха чув що ТАЗи працюють з відключенням бензонасоса. Можливо тому так часто у них виходять з ладу бензонасоси.
В дискусії про доцільність відключення бензонасосу при їзді на газу, мені здається основне це надійність роботи всієї системи. Тому якщо бензонасос буде постіно маслати, як не парадоксально, система більш надійна на відказ.
ed_ | V.I.P **
[Re: Iford] 19 сентября 2006 в 21:11
никакой там динамика, бенз который в самой форсунке находиться он не меняется и скорее всего ваще испарился и в районе "створок" просто газовая пробка...что вобщемто усугубляет перегрев форсунки..

В ответ на:

ТАЗи працюють з відключенням бензонасоса. Можливо тому так часто у них виходять з ладу бензонасоси.

ИМХО в тазах качество говно, вот и все причины, в моем "турецком" рене ниче 6й год отключается и не жужжит
Iford | member ***
[Re: ed_] 20 сентября 2006 в 09:02
не думаю що бензус біля форсунок випаровується, тоді зміст їзди на газу, якщо при цьому йде розхід бензуса який випаровується. Температура там десь біля 100 гр. цеж не район свічок де температура на порядки вища. Це впускний колектор тому температура не така вже і висока. Тому бензус спокійно, як говорив Вінні Пух, входить в гільзу інжектора і виходить.
Додаткова інформація
Модератор:

annex, Amateur, moderator 

0 користувачів і 81 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 7710