Прочитав тему соседнюю. И подумалось. А для АКПП имеет значение с какой скоростью едет авто? К примеру. АКПП уже включило 4 (5, 6) передачу . Ей есть разница едет авто 110 или 160 к примеру.?
Саня2 02.02.2018 23:43 пишет: попробуй четче сформулировать вопрос
К примеру. У меня АКПП 4х ступка. 4 передача включается при 70км/ч . Так вот вопрос: износ АКПП при 110 км/ч и при 160 км/ч будет одинаков ? Я про системы управления и гидро часть, а не про механические узлы. Под механикой я имел ввиду: шестерни, валы, подшипники Под гидравликой: клапана., поршни, пакеты фрикционов.
Саня2 02.02.2018 23:43 пишет: попробуй четче сформулировать вопрос
К примеру. У меня АКПП 4х ступка. 4 передача включается при 70км/ч . Так вот вопрос: износ АКПП при 110 км/ч и при 160 км/ч будет одинаков ? Я про системы управления и гидро часть, а не про механические узлы. Под механикой я имел ввиду: шестерни, валы, подшипники Под гидравликой: клапана., поршни, пакеты фрикционов.
АКПП включає відповідну передачу в залежності від багатьох факторів: швидкості, нагрузки, динаміки. Тому "твою АКП" я зможу на 4-ту передачу "переключити" й на 50 км/год, а "можу" й на 90. Але то таке Далі. Електрика/гідравліка працює в момент переключення передач. Тобто чим більше переключень - тим більше вона працює й зношується. Механіка. Ну тут ніби все зрозуміло: чим вища швидкість на одній і тій же передачі - тим більше обертів роблять шестерні, більші нагрузки і тим більше вони зношуються. Десь так я собі думаю .
Если ты будешь ездить так, чтобы акпп на 4 переходила на 55-60, то 1) коробка будет работать в более щадящем режима и 2) ты будешь экономить 2-3 литра/100км.
коробас не любить стартів./буксів. В мене по рівному вмикаються по черзі всі швидкості до 2тис обертів. Але можна на всіх швидкостях їхати до червоного тахометра.
Правильный 03.02.2018 14:16 пишет: коробас не любить стартів./буксів. В мене по рівному вмикаються по черзі всі швидкості до 2тис обертів. Але можна на всіх швидкостях їхати до червоного тахометра.
В мене так само. АКПП в мене вже з пробігом великим. Я її не навантажую різкими стартами, буксами. Але по трасі я їду 120-140. Я так зрозумів , що гідро частина зношується в момент переключення передач?
Dron` 02.02.2018 22:44 пишет: Прочитав тему соседнюю. И подумалось. А для АКПП имеет значение с какой скоростью едет авто? К примеру. АКПП уже включило 4 (5, 6) передачу . Ей есть разница едет авто 110 или 160 к примеру.?
нет. ей разницы нет. Коробка изнашивается только при переключениях (за исключением механического износа шестерен и подшипников).