Roksimama 17.03.2018 16:03 пишет: Всім дітям корисно навчитися базовим навичкам обслуговування себе. Пришити гудзик, зашити щось, приготувати прості страви, забити цвях, користуватися побутовими приладами. І без гендерного розділення.
Тоже так считаю Всем детям хорошо бы прививать базовые навыки обслуживания себя в быту. К сожалению, в гимназии моей дочки труд заменили на дополнительные информационные технологии, поэтому матери пришлось это брать на себя Моя 10-летняя старшенькая пришивает сама пуговицы, жарит блины и чистит обувь. Но вот гвозди забивать ее научить некому. Я сама не умею
Конечно, ничего страшного, если как было у нас в детстве - 1 урок труда в неделю, и это были самые увлекательные и отдыхательные уроки по сути. То по отдельности мальчики и девочки, то вместе.
Но это ад адский мальчикам с 5 по 10 класс этим заниматься ещё и по 4 урока в неделю. Прям самый необходимый предмет
До речі, треба поцікавитися, як буде у мого малого (поки у першому класі щось із паперу клеять). Коли я вчився у цій же школі - у нас директорка школи знайшла спосіб позбутися цього малопотрібного предмету, запровадивши замість отих 4-х уроків труда (а сусідні школи взагалі своїх учнів на ці уроки відправляли до якогось навчально-виробничого комбінату) предмету "технічний переклад". Типу нас вчили на перекладачів - насправді просто додатково 4- уроки на тиждень англійської на додачу до ще 5-и уроків на тиждень за програмою.