подивишся як воно тобі взимку буде, бо 15 для всесезонки це оптимальна температура. Вони погано себе показують саме на спеці та морозах (не саме ця, а взагалі), коли в мене був аутбек також думав, що вивезе за рахунок приводу, але це більш-менш норм по рівному місту з дуже помірною температурою, за містом в мороз та/або ожеледицю досить погано показало, тому повернувся на шип.
Був у мене і такий кейс в житті. У березні 2015 їхав на 2 тижні з родиною відпочивати у Закарпаття. Оскільки у середині березня у Києві було +15, а там +20 то вирішив перевзутися. Через два тижні повертався додому. У Закарпатті в той день було -2, шар снігу сантиметрів у 10, а у мене на Субару стояли заводські Yokogama Geolander G95 (воно наче і літня, а наче і всесезонка). Діватися нікуди - поїхав. Перед перевалом з Закарпатської області до Львівської - черга фур - бояться їхати угору. А мені нема куди подітися - завтра треба на роботу. Поїхав. На дорозі снігова каша сантиметрів 5-6, колія, температура -2. Проїхав перевал десь на швидкості 60-80 км/год. Навіть спроби заносу не було.
по геоландеру аналогічні враження, для аутбека вона класно підходила і можна було досить довго тягнути с заміною. Взагалі думаю, що я тоді лохонувся з вибором всесезонки, то був якийсь нокіан, ще й здається вироблений на болотах.
подивишся як воно тобі взимку буде, бо 15 для всесезонки це оптимальна температура. Вони погано себе показують саме на спеці та морозах (не саме ця, а взагалі), коли в мене був аутбек також думав, що вивезе за рахунок приводу, але це більш-менш норм по рівному місту з дуже помірною температурою, за містом в мороз та/або ожеледицю досить погано показало, тому повернувся на шип.
Був у мене і такий кейс в житті. У березні 2015 їхав на 2 тижні з родиною відпочивати у Закарпаття. Оскільки у середині березня у Києві було +15, а там +20 то вирішив перевзутися. Через два тижні повертався додому. У Закарпатті в той день було -2, шар снігу сантиметрів у 10, а у мене на Субару стояли заводські Yokogama Geolander G95 (воно наче і літня, а наче і всесезонка). Діватися нікуди - поїхав. Перед перевалом з Закарпатської області до Львівської - черга фур - бояться їхати угору. А мені нема куди подітися - завтра треба на роботу. Поїхав. На дорозі снігова каша сантиметрів 5-6, колія, температура -2. Проїхав перевал десь на швидкості 60-80 км/год. Навіть спроби заносу не було.
та да... а был бы на шЫпах - фуры на перевал вытягивал бы...
На дорозі снігова каша сантиметрів 5-6, колія, температура -2. Проїхав перевал десь на швидкості 60-80 км/год. Навіть спроби заносу не було.
та да... а был бы на шЫпах - фуры на перевал вытягивал бы...
juiT 19.11.2024 23:20 пишет: Вчора переобувся. Що можу сказати, зимова гума м'якша за літню, але гучніша.
за моїми багаторічними спостереженнями,чомусь, завжди навпаки...зима тихіша зазвичай відчуваю це вухами, коли перевзуваюся на літо - стає гучніше, пов'язую це саме з тим, що зима м'якіша, а відповішно й тихіша...все це імхо, звісно
Те що зима гучніше, дуже чутно на гладкому асфальті. Я прям чую як протектор утворює шум+гул, на літі такого точно не було. Бо спочатку я подумав, що ступиця загуділа, але якось тихо і дивний звук. ПС. Також зробив висновки, що на зиму потрібно переходити раніше. Можна було на початку листопада.
І як враження від всесезонки? (питання без стьобу).
Ваще без питань. 4матик правда в мене
а що, знайшов десь сніг/кригу, чи це ти про кашу на асфальті?
Мені до центральної вулиці метрів 250 крутої та нерозчищеної дороги. Зараз вже підмерзає. З цією бридкою склякоттю всесезонка упоралась як їз сухим асфальтом.
Мені до центральної вулиці метрів 250 крутої та нерозчищеної дороги. Зараз вже підмерзає. З цією бридкою склякоттю всесезонка упоралась як їз сухим асфальтом.
не думаю, що це показник. Моя семирічна Michelin Latitude Cross також впоралась без будь-яких зусиль, але ну там максимум 5-6 см було. Я на ній застрягав вже десь під 30-40 см снігу і то, вже проїхавши 200 м, бо забився протектор і трохи заморочившись все ж таки виїхав на ній.
не думаю, що це показник. Моя семирічна Michelin Latitude Cross також впоралась без будь-яких зусиль, але ну там максимум 5-6 см було. Я на ній застрягав вже десь під 30-40 см снігу і то, вже проїхавши 200 м, бо забився протектор і трохи заморочившись все ж таки виїхав на ній.
А більше ніх на 5 см я не розраховую. На 30см краще поїхати на позашляховику.
Взагали зараз піде дикий офтоп. Я вважаю що треба не гуму різну мати. На мою думку треба мати великий сімейний авто, треба позашляховик для поїздок на природу, та дачу ( можно щось брутальне). А ще не завадить парочка хоповозок для поїздок по місту, може навіть і електро. Навіть мій конфіг майже схожий, але є питання з їх зберігання - ось це насправді дуже дорого в наших умовах.
я взагалі чому занудствую, бо в мене є 7-річні літня резина (Michelin Latitude Cross) та зимня шиповка, тобто вже по віку підходять до кінця, хоча протектори майже нові. З моїми пробігами до 1000 км на рік якось шкода обновляти 2 комплекти, думаю чи варто взяти АТ всесезонну, а на крайній випадок цепи накидати.
keen 21.11.2024 22:56 пишет: я взагалі чому занудствую, бо в мене є 7-річні літня резина (Michelin Latitude Cross) та зимня шиповка, тобто вже по віку підходять до кінця, хоча протектори майже нові. З моїми пробігами до 1000 км на рік якось шкода обновляти 2 комплекти, думаю чи варто взяти АТ всесезонну, а на крайній випадок цепи накидати.
Я би ставив, якщо вона нормальна, без мікротріщин. В мене на цей рік залишилась стара зимова гума, ще від попереднього власника, протектор 6.5мм, рік 2015.
keen 21.11.2024 22:56 пишет: я взагалі чому занудствую, бо в мене є 7-річні літня резина (Michelin Latitude Cross) та зимня шиповка, тобто вже по віку підходять до кінця, хоча протектори майже нові. З моїми пробігами до 1000 км на рік якось шкода обновляти 2 комплекти, думаю чи варто взяти АТ всесезонну, а на крайній випадок цепи накидати.
А до чого занудство? Це нормальне бажання щось з'ясувати. Якщо на джимніка, то щось з лайтових АТшек. Ще залежить від досвіду та звичок. Універсального рецепту немає Я он обирав, обирав... А взяв на що вистачило грошей та була в наявності - я дививсь на зовсім іншу конфігурацію малюнка.
А до чого занудство? Це нормальне бажання щось з'ясувати. Якщо на джимніка, то щось з лайтових АТшек. Ще залежить від досвіду та звичок. Універсального рецепту немає Я он обирав, обирав... А взяв на що вистачило грошей та була в наявності - я дививсь на зовсім іншу конфігурацію малюнка.
так на джимнік, до того ж є комплект якісних цепів на нього. Тобто у випадку ну дуже сильного снігу можна чіпляти на всесезонку і там воно як трактор пре. Єдиний момент залишається - це ожеледиця, але від усього не застрахуєшся.
Я би ставив, якщо вона нормальна, без мікротріщин. В мене на цей рік залишилась стара зимова гума, ще від попереднього власника, протектор 6.5мм, рік 2015.
сьогодні роздивлявся і побачив на боковинах тріщинки, хоча протектор виглядає майже як новий. Після мийки з трьох метрів враження, що нові шини.
всесезонка дала можливість вчора підроздати боком на пустій парковці в 11,30 вечора але додому їхав 30 40 км на жизі всесезонка і ще й ззаді запаску поставив то [*****] хотіло крутити