ВАЗ-2101, двигатель 1,3, стоит вебер и много кушает (10л. на 100км.), текущие регулировки не спасают. Советуют солекс. Кто что скажет, подскажет стоит ли овчинка выделки? ВСЕМ СПАСИБО.
Вебер - це надійність і якість. Солекс - це економічність, прийомистість і ... низька якість. Досить швидко забруднюється. Тобто, як мінімум, раз в рік доведеться робити повну чистку. Хоча, якщо в ньому розібратись - дуже достойний карб.
Можна спробувати поставити новий вебер (однокамерний). Здається були версії і на класику. Він слабший солекса в потужних режимах (не вистарчає другої камери), але для першої моделі, ІМХО, це не так актуально. Тільки він раза в два від солекса дорожчий.
Дело не в нем. Карб - это просто корпус и стоит дорого. Лучше начинку поменяй. Я себе на 2101 купил ремкомплект от 2107 (жиклеры), поставил в 1-ю камеру на топливо 1.03 на воздух - 1.70. Зимой берет 9л на 100км по городу (!!!).
Як можна ставити жиклери, розраховані на двигун 1,5, на 1,3? Ці двигуни потребують різної кількості пального, а да буде тобі відомо, що їзда на занадто збагаченій чи занадто збідненій суміші - прямий шлях до смерті двигуна. Експериментатори!
Кгм... Вообще, покупка нового карбюратора почти никогда не окупается экономией бензина. Другое дело, если Солекс попадается нахаляву, б/у, тогда, конечно, есть смысл. А так... Чудесной экономии он не даст. А 10 л - это не обязательно из-за карба.. Как насчет всех остальных факторов расхода?
Не можу зрозуміти, як збагачено чи обіднена суміш може привести до капітального ремонта швидше? Я гадав, що це лише буде стосуватись витрат палива? Чи не так?