autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумТюнінг

Смысл монитора давления воздуха в шинах? (2/2)

Mask | старый писатель **
Re: Смысл монитора давления воздуха в шинах?
[Re: Sergu44o] 18 апреля 2018 в 09:28
Моя перша і єдина аварія - притерся з фурою.
Причина - в дуже повільній пробці не помітив що спустило переднє ліве колесо. А машини стояли в 5 рядів, там де можна 3. І при рівному рулі машину потягнуло непомітно вліво, чого було достатньо для ДТП при першому ж мінімальному прискоренні до 10-15 км/год.
Попало в вузлову точку, ремонт - 6000 доларів.
Датчики спасли б 100%.
Змінено Mask (09:30 18/04/2018)
Drunkard | **
[Re: Ganni] 18 апреля 2018 в 09:28
Ganni 17.04.2018 21:55 пишет:

Наприклад одне, пригадую, на рівненькій Житомирській трасі на відрізку без жодної ями (просто піймав саморіза) - тільки-но в Хайлендері загорілась сигнальна лампа на приборці, я одразу на узбіччя і встиг підсунути домкрат під стравлююче колесо.

Как бы ты ни ругал ВАГ (хотя косвенный контроль давления - сильно не только их идея, это вообще-то стандартная фича ЕСП бош), но в обоих обрисованых тобой случаях он бы сработал ровно так же.
Ganni | подсевший на форум ***
[Re: Sergu44o] 19 апреля 2018 в 14:01
Sergu44o 17.04.2018 22:27 пишет:

Комплекти з Аліекспресу працюють? Є якісь рекомендації що купувати?

Тут пардон - в мене оригінал на обох автівках
[Re: Drunkard] 19 апреля 2018 в 14:06
Drunkard 18.04.2018 09:28 пишет:

Ganni 17.04.2018 21:55 пишет:

Наприклад одне, пригадую, на рівненькій Житомирській трасі на відрізку без жодної ями (просто піймав саморіза) - тільки-но в Хайлендері загорілась сигнальна лампа на приборці, я одразу на узбіччя і встиг підсунути домкрат під стравлююче колесо.

Как бы ты ни ругал ВАГ (хотя косвенный контроль давления - сильно не только их идея, это вообще-то стандартная фича ЕСП бош), но в обоих обрисованых тобой случаях он бы сработал ровно так же.

Ну от я не з повітря кажу, що заміри по датчиках АБС - гівно. За 210 тис км на Гольфі я дві шини тупо утилізував саме тому, що ці датчики чомусь не спрацьовували. При тому сказати ніби вони взагалі не працюють я теж не можу - кілька разів таки ловили втрату тиску.

Тобто поки що мій особистий досвід - 50/50 в кращому разі. Що все рівно дуже незадовільний результат
В той час як класичний олдскул на Хаї (і Ліфі) ще жодного разу не підвів
Paulskit | V.I.P **
[Re: Ganni] 19 апреля 2018 в 16:22
Ganni 19.04.2018 14:06 пишет:

Ну от я не з повітря кажу, що заміри по датчиках АБС - гівно. За 210 тис км на Гольфі я дві шини тупо утилізував саме тому, що ці датчики чомусь не спрацьовували. При тому сказати ніби вони взагалі не працюють я теж не можу - кілька разів таки ловили втрату тиску.

А меня, наоборот, 2 раза спасали. И оба раза при срабатывании на этом давлении ещё можно было ехать (алярм был на 1.9 при 2.2 положенных).
Учитывая, что эта фича бесплатная не вижу смысла её хаить.
[Re: Paulskit] 20 апреля 2018 в 01:37
Paulskit 19.04.2018 16:22 пишет:

А меня, наоборот, 2 раза спасали. И оба раза при срабатывании на этом давлении ещё можно было ехать (алярм был на 1.9 при 2.2 положенных).

Так і мене двічі спасали. А двічі НЕ спасали - при чому один раз я тупо кілометр проїхав на повністю спущеному колесі, протер гуму диском, а ця зараза навіть не подала знак (я не пам"ятаю чому не одразу помітив - чи мав важливу розмову по телефону, чи може дорога була з напливами і я все списував на огріхи покриття, чи може ще щось). Вдруге я одразу відчув характерний звук спущеного колеса і спинився, але так само жодного сигналу не отримав. При чому я точно знаю місце де порізав обід (я перші кількасот метрів думав що все труба, але датчик не загорівся і тому вирішив що пронесло) - там близько двох кілометрів, тобто в системи було достатньо часу розпізнати поступове падіння тиску

Paulskit 19.04.2018 16:22 пишет:

Учитывая, что эта фича бесплатная не вижу смысла её хаить.

Якщо якась опція покликана виконувати якусь функцію, але виконує її так-сяк, то я не розумію чому її не можна хаяти Класичні блутус-датчики мене жодного(!) разу не підвели за 10 років - ані на тойоті, ані на ліфі. А от гольфівські по АБС-замірах лажали. При тому що я достатньо "попадав" на порізи/проколи на всіх своїх автомобілях щоб таке стверджувати (я з тих, кому повнорозмірна запаска в авто - лютий мастхев)
А питання платна ця фіча чи ні мені якось взагалі пофігу - я б з задоволенням відвалив би додаткові гроші якби ВАГ запропонував в списку опцій звичайні блутус-датчики в колесах, наприклад. Але такої опції для мене не пропонують на жаль
Paulskit | V.I.P **
[Re: Ganni] 20 апреля 2018 в 10:23
А ты их калибровал после шиномонтажа\проверки давления?
codex | Достоевский ***
[Re: Paulskit] 20 апреля 2018 в 10:30
Там видимо есть какой-то порог срабатывания. Например, ждет n-оборотов колес, чтобы принять решение.
Я в этом году погнул стальной диск так, что колесо моментально спустилось. Эта система даже не пикнула.
Если медленно спускает, то нормально работает.
An73 | старый писатель *
[Re: Ganni] 20 апреля 2018 в 12:02
Прикріплені файли (0 завантажити)
Ganni 20.04.2018 01:37 пишет:

А питання платна ця фіча чи ні мені якось взагалі пофігу - я б з задоволенням відвалив би додаткові гроші якби ВАГ запропонував в списку опцій звичайні блутус-датчики в колесах, наприклад. Але такої опції для мене не пропонують на жаль

Та ладно, вон все автомагазины завалены таким добром: TPMS Система контроля давления TYREDOG TD 1000A-X-04 (оно конечно не ВАГ, но если надо..... и дешево - 3650 грн. - ВАГ за такие деньги только визуальный осмотр машины проведет )

Та ладно, вон все автомагазины завалены таким добром: TPMS Система контроля давления TYREDOG TD 1000A-X-04 (оно конечно не ВАГ, но если надо. и дешево - 3650 грн
[Re: Paulskit] 20 апреля 2018 в 14:35
Paulskit 20.04.2018 10:23 пишет:

А ты их калибровал после шиномонтажа\проверки давления?

Обов"язково. І тиск я після температурних коливань не забуваю перевірити.
[Re: codex] 20 апреля 2018 в 14:41
codex 20.04.2018 10:30 пишет:

Там видимо есть какой-то порог срабатывания. Например, ждет n-оборотов колес, чтобы принять решение.
Я в этом году погнул стальной диск так, что колесо моментально спустилось. Эта система даже не пикнула.

Ну от, ще один потерпілий А блутус спрацьовує моментально.

codex 20.04.2018 10:30 пишет:

Если медленно спускает, то нормально работает.

Та от теж ніфіга на жаль - я вище описував дві конкретні ситуації. Куди ж ще повільніше
[Re: An73] 20 апреля 2018 в 14:43
An73 20.04.2018 12:02 пишет:

Та ладно, вон все автомагазины завалены таким добром: TPMS Система контроля давления TYREDOG TD 1000A-X-04 (оно конечно не ВАГ, но если надо..... и дешево - 3650 грн. - ВАГ за такие деньги только визуальный осмотр машины проведет )

Один з моїх дивакуватих тарганів в голові - потяг до оригіналу і навпаки нелюбов афтермаркету Інакше вже давно б таку штуку собі замовив))
An73 | старый писатель *
[Re: Ganni] 23 апреля 2018 в 11:09
Ganni 20.04.2018 14:43 пишет:

Один з моїх дивакуватих тарганів в голові - потяг до оригіналу і навпаки нелюбов афтермаркету

Оно конечно так, только ВАГ не выпускает электронику саму по себе, экранчики - Шарп, процессоры - еще кто-то, думаю, что эти "родные" блоки контроля давления в шинах производит и поставляет на конвеер ВАГа одна их таких фирм, там от ВАГа - только официальный номер в каталоге запчастей и конский ценник.
[Re: An73] 23 апреля 2018 в 12:36
An73 23.04.2018 11:09 пишет:

Ganni 20.04.2018 14:43 пишет:

Один з моїх дивакуватих тарганів в голові - потяг до оригіналу і навпаки нелюбов афтермаркету

Оно конечно так, только ВАГ не выпускает электронику саму по себе, экранчики - Шарп, процессоры - еще кто-то, думаю, что эти "родные" блоки контроля давления в шинах производит и поставляет на конвеер ВАГа одна их таких фирм, там от ВАГа - только официальный номер в каталоге запчастей и конский ценник.

Я думаю, ви цілком зрозуміли що я мав на увазі
Autoua.netФорумТюнінг

Смысл монитора давления воздуха в шинах? (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

Nick_Nissan, fetus, Рубан, moderator 

0 користувачів і 48 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 9550