IMHO оптимальний варіант, пробував по всякому. Останній раз іздив скібусом, та ну його в баню. Витрачаєш півгодини на очікування буса та добирання, потім ще півгодини на першу кабіну вгору, потім переодягаєшся. І назад так само. Так півтори години кожен день. Це навіть економічно недоцільно, якщо перераховувати втрати часу на бюджет
ЗІ. Автомобіль напевне ще більший гемор ніж скібус. Бо є питання в ранковій чистці машини, парковці на горі, так само перти на собі лижі, палки (плюс дружини, канєш ) з краю парковки (бо німці виїзджають в 7, аби приїхати на відкриття) до підйомника.
IMHO оптимальний варіант, пробував по всякому. Останній раз іздив скібусом, та ну його в баню. Витрачаєш півгодини на очікування буса та добирання, потім ще півгодини на першу кабіну вгору, потім переодягаєшся. І назад так само. Так півтори години кожен день. Це навіть економічно недоцільно, якщо перераховувати втрати часу на бюджет
ЗІ. Автомобіль напевне ще більший гемор ніж скібус. Бо є питання в ранковій чистці машини, парковці на горі, так само перти на собі лижі, палки (плюс дружини, канєш ) з краю парковки (бо німці виїзджають в 7, аби приїхати на відкриття) до підйомника.
Від порогу на жаль є не всюди. Як я і писав зручність скібусу дуже залежить від конкретного курорту. В цьому році в Кальтенбаху у мене до скібусу було 50 метрів, їхати на ньому 3 хвилини, одразу зі скібусу в кабінку практично без черг. Але кабінки стартують о 7:30, а першій скібус з мого напрямку о 8:17, потім раз на 30 хвилин. Пару разів їхав пізнішим бусом, добре що виходив не на найближчу зупинку, а на попередню, бо у мене він навіть не зупинився, на стільки був заповнений, допускаю що позаду пускали додатковий, бо надто багато народу не влазило. Минулого року в Герлос автобуси ходили значно частіше, при цьому якщо народу до біса, завжди одразу йшло два. В інших моїх скібус-досвідах (Заальбах, Кітцбюель, Валь-Гардена) автобуси були чітко за графіком, досить наповнені але місця всім вистачало.
Никогда не была на лыжах за рубежом, но начинаю подумывать. Вопрос - а чем вы добираетесь до подъемников?
На Skibus только 1 раз ездил, лет 5-6 назад, не помню точно уже где, но просто по горам докатались в другой городок, а до парковки, гда машина стоит - на бусе было быстрее добраться, чем снова в гору, сменить 4-5 лифтов и снова вниз А так - всегда на машине. Да, на парковку надо ехать или с раннего утра, чтобы место найти ближе к подъёмнику или спокойно позавтракать и ехать на парковку максимально далеко от лифта В Kaltenbach я много раз уже ездил, чаще всего паркуюсь в паркхаусе на краю парковки...
Я в Кальтенбаху одного разу спробував машиною, наче все непогано, але виїзд з парк-хаузу тільки в бік Штумму мене дуже "порадував". https://goo.gl/maps/piH14kQFtpo Щоб по правилам розвернутися довелося робити невелику екскурсію по цьому містечку.
Daugava 14.01.2019 12:39 пишет: Я в Кальтенбаху одного разу спробував машиною, наче все непогано, але виїзд з парк-хаузу тільки в бік Штумму мене дуже "порадував". https://goo.gl/maps/piH14kQFtpo Щоб по правилам розвернутися довелося робити невелику екскурсію по цьому містечку.
Погоди... Насколько я помню (был там последний раз в позапрошлом году), там выезд из паркхауза сразу на кольцо... с которого можно ехать куда хочешь?
Да, сорри, перепутал, очевидно, с каким-то другим лыжным курортом.. Посмотрел - да, так и есть...
P.S. Насчёт гуляша: у меня уже многолетняя традиция, которой не изменяю: где бы ни был в горах, на обед - обязательно гуляш И сколько его не пробовал в Германии - в Австрии в горах он всегда вкуснее почему-то
Там заїзд по всіх паркінгів та підйомників йде з кільця, на яке назад можна потрапити з усіх вуличних паркінгів, а ось з паркхаузу є тільки один виїзд. Я 31-го думав, що буду святкувати Новий Рік в Штуммі .
Я до цього року на горі вживав виключно вайсбір/глювайн, але зараз більше катав з донькою, тому покуштував гуляш практично в усіх закладах на горі.
В ответ на: Популярні курорти Австрії заблоковані через снігопад Десятки тисяч людей заблоковані на популярних гірськолижних курортах Австрії через сильні снігопади. Відрізані від зовнішнього світу, зокрема, Зельден та Ішгль.
Сайт MUC
В ответ на: Strike on January, 15th, 2019 Due to strikes by security personnel in Munich and other German airports, air traffic may be affected throughout the day on Tuesday, January 15.
В ответ на: Популярні курорти Австрії заблоковані через снігопад Десятки тисяч людей заблоковані на популярних гірськолижних курортах Австрії через сильні снігопади. Відрізані від зовнішнього світу, зокрема, Зельден та Ішгль.
вчора з заальбаху до MUC 5+ годин їхали, дороги через гори перекриті, на автобані тягнучки снігопад + трохи потепліло = лавіни
вчора з заальбаху до MUC 5+ годин їхали, дороги через гори перекриті, на автобані тягнучки снігопад + трохи потепліло = лавіни
Как раз в эти даты был в Андорре, читал с завистью о снегопадах в Альпах, т.к. в Андорре, в середине января, закрыто было до 30% спусков из-за отсутствия снега. А даже те, что были открыты местами счесали уже до травы, т.к. до этого последний снегопад был в середине декабря. Но наверное лучше кататься по малому количеству снега, чем любоваться снегопадом из номера отеля.