Ни разу не видел китайского огнестрела у нас в магазинах. Это какие-то твои фантазии А помпа была дома, для самообороны. Палка-стрелялка ижевского завода. Считаю, что такое для охоты добровольно может купить только мазохист или домашний рембо
рушло було придбане в 91, чи 92-му роках, зараз вже не пом'ятаю в сапсані, поряд з площею незалежності. полював 4 роки і виключно циліндром. ніяких збоїв, чи нарікань не було.коли продавав, забрали одразу, майже наступного дня твоє незнання ніяк не впливає на існування речей. http://www.gunza.ru/faq/brigant.html
Как бы там ни было, но таки китайский гладкоствол в 90-е продавался аж бегом, и тут твой оппонент прав. У меня тогда был соблазн купить "супергуся" китайского, у которого ствол чем-то облили (а может просто в луже лежал во время транспортировки сюда) и часть воронения слезла, поэтому та ружбайка продавалась с существенной скидкой. Пока думал продали. А вот в каком магазине продавали - не помню уже, то ли в Алине на б-ре Л.Украинки, то ли на Красноармейской напротив аптеки на углу со Щорса.
Якщо рушниця для полювання то купляти потрібно мисливську рушницю, а не помпу. У моєму розумінні помпа це з коротким стволом під ліжком для самооборони. На полюванні бачив кілька мисливців з помпами, та вони такі мисливці як я балерун, виходять кілька разів в сезон, бачив як в одного з них заєць встав прямо з під ніг, він з помпи 3 рази встиг вистрілити, заєць пішов неушкоджений, звісно що він такий стрілок, та помпа теж неостанню роль зіграла. Ще один власник помпи все-таки поміняв її на полуавтомат турецький, сказав що надоїло йому мучитись з тою помпою. На перший погляд у помпи все просто, ручна перезарядка, дьоргнути не проблема, та коли на вистріли є всього 2-3 секунди, бо на практиці звір біжить не по асфальту ( заважає трава, кущі, інші мисливці чи потенційно небезпечні напрямки стрільби), то різниця між п.а. і помпою суттєва. Тепер відносно вибору самої мисливської рушниці: одностволка - можна дешево купити, 1 вистріл, це хороший варіант взяти на рік повчитись стріляти ( щоб цілитись виважено а не як з полуавтомата бабахкають по 5 вистрілів і всі мимо), потім купити вже те що захочеться, чи то 2-стволку чи то п.а.; двохстволка чи полуавтомат - можна довго спорити що з них краще, думок багато. Я вважаю що полуавтомат більш вірне рішення, так як при тому ж самому виробнику він буде дешевший за 2-стволку, та й 3 дозволені вистріли це краще ніж 2 на полюванні ( хоча знову ж таки, я 80-90 % трофеїв взяв 1-им пострілом, 10-20 тільки другим, а третім пострілом тільки 3 зайці за весь час). Розглядати б.у. рушницю можна, та її потрібно перевіряти із спеціалістом, бажано відстріляти, буває що криво припаяна прицільна планка, буває сам ствол якийсь не такий, а бувають рушниці якими вже відстріляли кілька тисяч патронів і продають щоб майбутні поломки перекласти на майбутнього власника, щось схоже як з автомобілями. Доречі нові рушниці в магазинах теж попадаються бракованими, причому не тільки дешевий хлам, а навіть італійці типу Беретта, тому при покупці дивитись потрібно уважно. Є багато цінителів радянських 2-стволок, які не признають інших рушниць і доказуватимуть що краще за 8-15 тисяч взяти б.у. якогось там Іж чи Тоз, бо кращої та надійнішої рушниці нема. Та цим рушницям уже по 50+ років, мало того що більшість з них має косяки типу шат стволів, сип а той раковини в стволі, не говорячи вже про ржавчину, стан дерева, так прогрес не стоїть на місці, у цих рушниць вага більша ніж в сучасних, а на ходовому полюванні навіть різниця в 200-300 грам може зіграти велику роль, до кінця дня руки стомляться тримати цю рушницю більше ніж ноги ходити, у відповідальний момент не буде сили швидко скинути зброю. Відносно самих п.а. то поділяються за системою перезарядки на газовідвід та інерційні. Наскільки б не хвалили інерційні п.а. що за ними треба менший догляд, скільки б не розповідали що вони любі патрони, любі навіски перезаряджають за любих умов, на полюванні стабільнішим буде саме газовідвід, оскільки буває мороз, буває забув змазати, буває поганий патрон і т.д. Із самих газовідвідних п.а. не варто брати самі дешеві, треба дивитись що менш-більш служить. Мені подобається Armsan, Ata Arms, якщо чуть дешевше то можна і Hatsan брати спокійно.
Evgen_F 17.12.2019 14:36 пишет: Охотился с помпой. При соответствующих навыках вполне себе годное ружье для охоты. Но перешел на бокфлинт.
Я собственно остался при том же мнении, что оно годное для охоты. Но под давлением охотничей общественности все же купил турецкую пятизарядку. Может след ружьем будет помпа.
serg-ss 31.12.2019 17:18 пишет: Может след ружьем будет помпа.
Очень часто после полуавтомата следующим ружьем становится двухстволка!
За двухстволку особенно сильно агитировали, но я пока не постиг этот дзен и не понимаю в чем ее преимущества. Полуавтомат мне намного удобнее вскидывать ну и вообще больше нравится как он выглядит, как щелкает механизм затвора. Короче говоря как игрушка он выглядел более привлекательно
За двухстволку особенно сильно агитировали, но я пока не постиг этот дзен и не понимаю в чем ее преимущества. :
Я не агитирую. Только практика. Практика именно охоты. Именно практика разных видов охоты. На разную дичь.
Если же в планах на сезон добыть одну-две из пяти уток, имеющихся в Киевской области, то да, полуавтомат.
Как ловко описаны мои планы на след сезон
На самом деле охотится собираюсь на малой родине в Киевкой обл., а там есть только кряква да заяц русак. Больше просто не имею пока что понятия где это еще делать, да и стрелять пока не умею толком.