пробовал. вроде только одна есть, которая позволяет по цветку прыскать, от остальных пчелы мрут. мне не помогло, через час налетают и жрут. теория говорит, что страдают владельцы крайних участков, их объедают, а вглубь уже не долетают
як сонечко було на вихідних то я тільки на квітах сто штук зібрав. Коли похмура погода то їх значно менше. Обробляв смородину від тлі бо вже напала то залишком розчину вирішив грушу обприскати - якось тільки на 5ти річному дереві (трохи вище мене) зібрав у сонячну погоду десь 145шт цих оленок! Це за один підхід зранку! Деревинка була повністю ними обліплена, при тому що поруч була інша груша і там я такого не побачив. писи. розчин бджіл не чипає, але їх і так майже немає. на джмелів уся надія
мелкий-2 04.05.2023 09:00 пишет: Вчера обрывал цвет на яблонях посаженных этой весной. Смотрю сидит в цветке жук. Сразу вспомнил Автоюа , полез посмотрел, таки Оно.
Вчора обривав квіти на яблунях, посаджених цієї весни. Дивлюся сидить у квітці жук. Відразу згадав Автоюа , поліз подивився, таки Воно. Коли дерево цвіте обробку можна робити препаратами Маврик або каліпсо.
igg 12.04.2024 22:14 пишет: Вже, оленка-2024, почалося
Почалася? Я сподіваюсь вона вже закінчується... Це тиждень назад за пару годин.
мабуть, у вас південніше...бо в мене тільки вчора квітки вилупилися на плодових...й то не на всіх, а тільки на абрикосах, сливаг, грушах...яблуні ще десь через тиждень розквітнуть...
igg 12.04.2024 22:14 пишет: Вже, оленка-2024, почалося
Почалася? Я сподіваюсь вона вже закінчується... Це тиждень назад за пару годин.
мабуть, у вас південніше...бо в мене тільки вчора квітки вилупилися на плодових...й то не на всіх, а тільки на абрикосах, сливаг, грушах...яблуні ще десь через тиждень розквітнуть...
Сині тазики самі явно не справляються. Незважаючи що вони повні оленки на деревах теж хватає. Довелось додатково обробити Прованто-Верналом. Стало заначно краще. Зараз трапляються тільки поодинокі особини.
я в этом сезоне сдался. цвет облетел из-за холода, ветров и дождей. лохматой твари не так много и осталось. просто принял то, что урожай будет на минималках
Alex2064 29.04.2024 08:28 пишет: я в этом сезоне сдался. цвет облетел из-за холода, ветров и дождей. лохматой твари не так много и осталось. просто принял то, что урожай будет на минималках
У мене тільки цвітіння абрикос попало на холоди. Але на абрикоси я вже давно забив. А у яблунь зараз пік цвітіння.