Re: Бывает в природе электродвигатель от 300 до 1000об/мин?
[Re: lopez] 18 мая 2019 в 15:58
lopez 18.05.2019 14:46 пишет: Двигун постійного струму + шим регулятор типу такого
Не знал, что такие регуляторы бывают, спасибо! Сорри за ламерские вопросы - а как он обороты регулирует? Током или напряжением? Мотор - пока не нахожу подходящий, все или маломощные совсем или оборотов под 3 тыс, а понизить их в 10 раз - наверняка мощность упадёт...
[Re: sk73] 18 мая 2019 в 16:38
Оберти двигуна постійного струму пропорційні середній напрузі. Регулятор ШИМ видає імпульси, ширина яких регулюється. Співвідношення довжин імпульсу і паузи (т.зв. коефіцієнт заповнення) задає середню напругу. Тобто, наприклад, якщо коефіцієнт заповнення 50%, то при амлітуді імпульсів 24 В середня напруга на виході регулятора буде 12 В, оберти двигуна будуть відповідні. Двигун постійного струму хороший ще тим, що має високий момент на низьких обертах. Треба тільки забезпечити потужне і стабільне джерело живлення постійного струму.
[Re: lopez] 18 мая 2019 в 16:42
Ще мотори: сторінка Правда, це промислові, певно дорогі. Щось типу стартера від матиза б, але там, певно оберти низькі.. Я б пошукав щось автомобільне на 12 чи 24 В. ЗІ: Почав згадувати, де я з цим зтикався, згадав: вентилятор радіатора авто. Колись ще на жигулях ліпив приблуду для плавного старту чи шось таке.. Там наче й потужність хороша і оберти підходящі..
[Re: sk73] 18 мая 2019 в 21:11
sk73 18.05.2019 11:33 пишет:
Yashka 18.05.2019 11:19 пишет:
На вашей любимой китайской помойке
воздержитесь писать дальше в подобном ключе.
Я не о вас конкретно, прошу прощения, если так показалось. а вообще об фтуе где эти помойкиалибабы очень популярны. Там нормальные частотники с классическим управлением и аналоговыми входами-выходами. Не думаю, что ота приблуда от швейной машинки будет стоит дешевле классического частотника. Я на наших заводах достаточно наигрался с этими мелкими частотниками, но я их беру на ебэе.