autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Тонировка, кресло, ремни, знак УА (3/3)

Diva | энтузиаст *
Re: Тонировка, кресло, ремни, знак УА
[Re: parinte/ua] 17 августа 2021 в 01:48
parinte/ua 15.06.2021 15:18 пишет:

Sergeyfit 15.06.2021 13:52 пишет:

Таке питання.
Водійське посвідчення - "червоний пластик" (не ламінат) видані 2009 році, діють для виїзду за кордон?
І якщо власник авто поруч сидить, я можу перетинати кордон за кермом на авто і їздити якщо не власник за кермом?? Якісь є обмеження?

1. Без наміру працевлаштування за кордоном проходять будь-які водійські посвідчення, навіть радянського минулого.
2. Можна, при наявності техталона та водійського посвідчення того хто за кермом.

19 августа летим в Салоники и арендовали в прокате машину. И только сейчас я обратила внимание на инфу у них на сайте, что нужны права международного образца, а у меня ламинат от 2002 года:(( Латиница на них есть.
Теперь вот переживаю, дадут ли авто? не подскажите?
*Senator* | важничающий писатель ****
[Re: Diva] 17 августа 2021 в 08:27
Diva 17.08.2021 01:48 пишет:

parinte/ua 15.06.2021 15:18 пишет:

Sergeyfit 15.06.2021 13:52 пишет:

Таке питання.
Водійське посвідчення - "червоний пластик" (не ламінат) видані 2009 році, діють для виїзду за кордон?
І якщо власник авто поруч сидить, я можу перетинати кордон за кермом на авто і їздити якщо не власник за кермом?? Якісь є обмеження?

1. Без наміру працевлаштування за кордоном проходять будь-які водійські посвідчення, навіть радянського минулого.
2. Можна, при наявності техталона та водійського посвідчення того хто за кермом.

19 августа летим в Салоники и арендовали в прокате машину. И только сейчас я обратила внимание на инфу у них на сайте, что нужны права международного образца, а у меня ламинат от 2002 года:(( Латиница на них есть.
Теперь вот переживаю, дадут ли авто? не подскажите?

50/50. Могут дать, могут не дать
ІванВан | старожил *****
[Re: Sashok_Accent] 26 августа 2021 в 21:53
напишите результат плизз, дали или нет

собираемся в Албанию, в профильной теме написали что можно ехать с пластиком, транслитерация у меня есть, а вот срока действия нет. Кто то владеет последней инфой?
leninV | читатель
[Re: Sashok_Accent] 27 августа 2021 в 09:06
Есть два вопроса, ответов в теме не нашел.
1. У меня права 1997 года, их нужно менять на современный образец?
2. Есть трещина на лобовом (20-25см), пустят ли в Европу с трещиной?
Partos | энтузиаст ***
[Re: leninV] 22 декабря 2023 в 22:41
Права можно не менять.
Но нужно получить международный вариант прав в сервисном центре МВД. Родные не забирают.
С трещиной лобового могут не пустить.
Pash_OK | важничающий писатель ***
[Re: Sashok_Accent] 27 июня 2024 в 13:01
Давайте оновимо інформацію.
Збираюсь в Хорватію. Нагальні питання.
- Тонування з передніх бокових знімаю. Задня ляда і задні бокові доволі сильно затоновані. Норм?
- Реєстратор з лобового знімаю? Бо на початку війни зняв, зараз повісив
- Аптечку, вогнегасник купляю свіжі. Знак аварійної зупинки є, також якісь жилети червоні(авто з Європи, там це валяється), чи треба оранжеві? Противідкатний упор, комплект лампочок?
- якісь загальні правила, як їздять по Європах? Швідкісний режим, смуга руху, ближнє світло фар(є денні вогні)? Як люди поводять себе на дорогах, типу як в Києві, випустять завжди з другорядної, чи як у Львові - висунешся з другорядної - капот переїдуть
- страховки на авто, мед, він'єтки?
Може ще якісь поради.
Дуже вдячний!
NID | Достоевский *
[Re: Pash_OK] 27 июня 2024 в 14:05
Pash_OK 27.06.2024 13:01 пишет:

- Тонування з передніх бокових знімаю. Задня ляда і задні бокові доволі сильно затоновані. Норм?

Норм.

- Реєстратор з лобового знімаю? Бо на початку війни зняв, зараз повісив

Нащо? Хай буде.

- Аптечку, вогнегасник купляю свіжі. Знак аварійної зупинки є, також якісь жилети червоні(авто з Європи, там це валяється), чи треба оранжеві? Противідкатний упор, комплект лампочок?

Хай буде, але ніхто перевіряти не буде.
Лампочки є сенс возити власникам японоавто, бо купити лампу типу Н11 може бути не тривіальна задача, а на європейські марки лампочки є на любій АЗС чи ашані.
Упори - як мені здається, це якісь інтернет байки, але якщо вам буде спокійніше, то хай буде. )

- якісь загальні правила, як їздять по Європах? Швідкісний режим, смуга руху, ближнє світло фар(є денні вогні)? Як люди поводять себе на дорогах, типу як в Києві, випустять завжди з другорядної, чи як у Львові - висунешся з другорядної - капот переїдуть

Ближний чи ДХО мати включеним постійно. У німців здається в містах можна і не вмикати, але хто їх зна, що вони там собі можуть придумати.
Учасники руху більш адекватні, на зайняте перехресят не їдуть, з другорядної випустять. Але про те, що не блимають дальним, якщо тошнити у лівому ряду - казки, блимають ще і як. Можуть навіть обблимати у середній з трьох смуг. ))
Пішоходів на переходах пропускати, ще до того, як вони на нього виперлись, вони в ЄС - священня корова. )
Червоне світло - табу, також наприклад у поляків про провороті направо на зелену стрілку, потрібно обов'язково зупинитись, не виключено, що і не тільки у поляків.

Швидкісний, собливо у НП, краще не перевищувати.
Вейз з попередженнями про камери не завадить, але за нього можуть і "насварити". ) Хоча як вони можуть дізнатись про користування я х.з.,як на мене - ще одна страшилка з інтернету про німців і французів.
Маршрут обирати краще платний, але по автобану, бо тошнити по населеним пунктам буде сумно.

- страховки на авто, мед, він'єтки?

Грінкард маст хев, без неї не пропустять на кордоні.
Мед за вашим бажанням.
Він'єтки, оплати доріг і тп. по ситуації в залежності від маршруту.
Але купувати, не варто пробувати обдурити систему. )

Може ще якісь поради.
Дуже вдячний!

Під час планування маршруту прикинути місця для заправки.
На автобанах пальне всюди помітно дорожче, вигідніше з'їхати з автобану до ближчого села і заправитись там. На гуглокартак, як правило, видно АЗС з актуальними цінами.

Їхати, насолоджуватись подорожжю і не паритись. )
Автобани з тунелями у Хорватії офігезні.
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Тонировка, кресло, ремни, знак УА (3/3)

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

0 користувачів і 11 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 82142