Сьогодні сталась неприємна ситуація. Звісно, це моя сторона медалі,і шкода, що історія не отримала продовження.
Тупикова вулиця, обидві сторони якої, в тому числі і тротуари, заставлені автомобілями. В кінці вулиці - ворота на територію лікарні. Сотні людей за день ходять тротуарами і проїзною частиною, яка давно схожа на житлову зону, а не на дорогу. Люди виходять з воріт і попадають на дорогу. Ніколи не було конфліктів з водіями, тому що вони рухаються там 5 кмч, оскільки з обох сторін авто і малі інтервали. Але не герой п'ятниці - водій інкасації. Я вийшов з воріт і рухався по дорозі,автомобілів, що рухалися, не було. Я спокійно встигав дійти до місця де можна вийти на тротуар. Але не тут то було. На горизонті з'явилося авто інкасації, водій якого втопив педаль газу в підлогу і вирішив протестувати розгін до сотні. Без ближнього світла фар, без люстри - летить на крилах п'ятниці "воно". Не можу відтворити в голові подію, але на 100% впевнений, що уникнути дтп вдалося лише завдяки тому, що я різко притиснувся спиною до припаркованого авто. Обурений ситуацією, підійшов до авто. Розуміючи, що "воно" має зброю і явно не адекватне, остлронь показав, що з головою не все гаразд у "воно". Діалог почався добре, я запитав чи бачив мене водій, а "воно" спитав, чи добре у мене із зором, адже я на дорозі, а не тротуарі , на що я відповів, що я "перешкода для руху" , з часом вияснивши, що все таки "небезпека для руху", не даючи подальшого пояснення, що це означає для водія, а саме - зниження швидкості, в тому числі зупинка. Тобто, наявність пішохода на дорозі, не дає права свідомо її збивати. В результаті "воно" мене послало, оскільки 1. Знає, що може образити і нічого не буде 2. Службове положення.
Розвивати ситуацію за участі поліції не було сенсу, адже дтп не було.
Так от. Ні швидка допомога, ні пжежники, ні поліція - не дозволяють собі такі маневри. Навіть увімкнена люстра синього кольору не дає права давити людей на дорозі. Водій не оцінив ситуацію, не вибрав безпечну для руху швидкість, можливо навіть перевищив обмеження швидкості. Всі тротуари заставлені такими як "воно". Тис паче, що, до припаркованих авто підходять водії, виходиш з авто, закривпєш двері, ставиш на сигналізацію, обертаєшся - і отрисуєш удар від "воно"? Вважаю, що в даній ситуації водій оцінив не дорожню обстановку, а мене - як об єкт, на якому можна виплеснути свій "хороший" настрій. Адже навряд чи "воно" поводив би себе так, якби там була жінка чи дитина, чи з коляскою людина ( там це часте явище, рух не інтенсивний, паркуються/аиїжджають, а в лікарню потік людей великий). Не дає мені дана ситуація спокою, оскільки водій дозволив собі образи, на вагу моїм доводам по пдр.
Питання : водії інкасації всі такі "пупки' землі? Чи мені попалася еліта? І як діяти наступного разу? Стояти посеред дороги, може пригальмує? Дякую що дочитали.