Ось і я потрапив у цю гілку. Рік родина прожила без кота і в жовтні 2022 завели нового. Кіт встиг репатріюватися на родину свого батька (до Польщі), отримав там "карту поляка" та й повернувся з еміграціі. Після цього питання боротьби з хутром повстало гостро. Оскільки у намочуванні пилососом підлоги не бачу сенсу (це не миття, для миття у мене є парошвабра Керхер) то обирав серед тих, які не єлозять мокрою ганчірочкою по підлозі. Я взагалі то ортодокс і новим брендам не довіряю, тим більше що зараз за усякі робороки вже хотять навіть більше, ніж за Айробот. Отже у листопаді 2022 року придбав Irobot Roomba i7 (звісно сірий, з гарантією 1 місяць, за те на 35% дешевший за офіціал). У цілому задоволений девайсом. Прибирає якісно. Звичайним пилососом тепер користуюся лише коли відсуваю диван, крісла, тумби і прибираю за ними (десь раз на місяць). Котячого хутра в квартирі майже не бачу. Карту будує, сам вигадує назви різним ділянкам квартири і з цих назв можна побудувати нові карти - типу прибрати лише кухню студію,
З недоліків:
- невеликий обсяг ємності для сміття - у період активноі ліньки кота могла заповнитися цілком і внаслідок цього пилосос не міг прибрати усю квартиру;
- невелика ємність батареі. Буває що не завершивши прибирання повертається на зарядку, внаслідок чого замість 1 години 10-20 хв, прибирання розтягується години на 3. Це при тому, що квартира у мене не дуже велика - десь 105 метрів, але ж це з санвузлами і кладвкою, куди пилосос не заіждажає та диванами/ліжками під якими він також не прибирає.
- якщо не прибрати стільці прибирання також розтягується хвилин на 30.
Зараз розмірковую над тим щоб придбати акумулятор більшоі ємності та докупити оту станцію з фунцією вивантаження контейнеру доя сміття (для І7 така існує).
Котяче хутро на силіконову щітку інколи таки намотується, а от не передє колесо майже завжди.
Змінено harald67 (08:19 28/05/2023)
Редагувати
Відповісти
Цитувати