Доброго усім ранку. Таке у мене питання - як і хто встановлює режими роботи світлофорів на нічну пору доби і чим керується?
А чому виникло це питання: вже з десь рік вожу малого на тренування на 5:55 і десь о 5:45 повертаю з вул.Алмазова(Кутузова) на б.Лесі наліво. Звісно, у такий час я на перехресті перший і навіть зустрічних (яких би я мав пропускати перед поворотом наліво) немає. Так от - коли стою перед цим перехрестям - бачу світлофор на наступному перехресті - б.Лесі/вул.Маккейна (колишня Кудрі). Коли мені загоряється зелений і бачу на тому перехресті для мене ще червоний. Зелений загоряється десь секунди через 2-3 після того, як я починаю рух. І от якщо я не давлю на газ на повну, я не встигаю на наступне перехрестя, щоб проїхати його на зелений - так швидко там знов червоне світло загоряється (оскільки у мене немає бажання тиснути на гашетку, то і не встигаю).
Тобто виходить, що о 5:45 ранку цикл зеленого світла світлофора по б.Лесі на перехресті із Маккейна менше 10 секунд. А потім десь 40 секунд червоне, щоб встигли повернути зустрічні з Лесі на Маккейна і з Маккейна на Лесі автівки, яких там у цю пору доби як правило немає.
При цьому вдень зелене світло для автівок, що їдуть по б.Лесі на цьому ж перехресті горить десь секунд 60+, а для тих, хто з Маккейна виїжджає - секунд 20.
Цікаво хто і навіщо встановлює такі цикли світлофора?