Хз, корона не корона, но неделю валялся с температурой, ночью, под 40. Сухой кашель, пропало обоняние. Сходил к маме в гости называется, но у нее было 37.5-38, и с запахами все нормально было
Прочитала допис лікаря про вакцини від Ковіду. Всі старі одновалентні вакцини вже втратили будь-який сенс. Бо всі вони були розроблені ще до появи Омікрону. Зараз деякі компанії розробили бівалентні вакцини. Але і вони не покривають усі штами, бо Омікрон швидко мутує. Однак частково все ж таки покривають. Чи є вони в Україні вже - не знаю. Отже, рекомендації лікарів зараз - вакцинувати бівалентними вакцинами тільки вразливі верстви населення, з тяжкими хронічними хворобами і т д. Інших не вакцинують. Немає сенсу, і для здорової людини сучасний ковід - це як ОРВІ. Якось так.
Хтось тут є з медичних закладів, або установ? Яка на зараз епідеміологічна ситуація? Бо на роботі люди чимось хворіють (не важко, але до тижня з т-ратурою), знайоиі... Є якісь рекомендації? Щеплення? Ну і все таке інше... Типічне протікання хвороби зі слів постраждалих %-) перший день ні з того ні з сього - температура 38,8 потім болить голова, тече з очей, крутить у носі, або легка нежить, з часом температура знижується і не переходить 38, "ломає" суглоби и просто кістки болять, потім 37+- пару днів, потім нормальна, але загальна втомленість....
ale_xey 13.11.2023 14:36 пишет: 8 потім болить голова, тече з очей, крутить у носі, або легка нежить, з часом температура знижується і не переходить 38, "ломає" суглоби и просто кістки болять, потім 37+- пару днів, потім нормальна, але загальна втомленість....
Це ти зараз описав симптоми типового грипу. Якщо з легенями нічого не відбувається (кашель, задишка) то це не коронавірус. але я не лікар.
все индивидуально вот я болею так, что температрура наоборот падает до 35,5...но кашель, насморк, слезы.... когда вдруг у меня скаканула температрура выше 38, неожиданно, после как полегчало пошел к семейнику на прием послушала легкие - все нормально, а это больше всего шугало а потом через 2 недели объявили про эпидемию ковид-19 и начался карантин по всему миру.....
ale_xey 13.11.2023 14:36 пишет: 8 потім болить голова, тече з очей, крутить у носі, або легка нежить, з часом температура знижується і не переходить 38, "ломає" суглоби и просто кістки болять, потім 37+- пару днів, потім нормальна, але загальна втомленість....
Це ти зараз описав симптоми типового грипу. Якщо з легенями нічого не відбувається (кашель, задишка) то це не коронавірус. але я не лікар.
В родині перехворіли майже всі місяць назад, один зробив на антитіла до корони на перенесену хворобу, показало позитивний тест.
тоже сейчас болею, после всей семьи. Симптомы как выше только температуры не было и кости не ломит. Врач сказала что если кости то корона, иначе просто мощная простуда.
ale_xey 14.11.2023 10:40 пишет: Ну і шо робити? Чекати? Цівакить щеплення. Чи нуєгонах?
Взагалі в нормальному житті щеплення роблять ДО епідемії. А зараз я так розумію вже трохи запізно. В нас ввели маски тільки для людей з ознаками застуди. Все решта як було. З початку осені багато хворих на ковід, але не агресивна форма
Я в Италии три недели назад болел. Первый день недомогание, к вечеру кашель и слабость, ночью 38.3...на следующий день 38, но легчает по чуть чуть. На третий день - бодр и весел, как гондольер на гондоле . Подозреваю, что корона....А может и нет, ХЗ.