autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Брать ли рестайлин Ford Focus 3 USA 2.0 (2/2)

Puertos | старожил *
Re: Брать ли рестайлин Ford Focus 3 USA 2.0
[Re: vettall] 27 июня 2020 в 02:04
vettall 24.06.2020 17:38 пишет:

За 10 тис, так, повністю готовий.

Випадково не білий? У Львові?
Там дуже чоткий був фокус з лед-фарами за 10
vettall | member
[Re: Puertos] 27 июня 2020 в 16:16
Puertos 27.06.2020 02:04 пишет:

Ні, сіренький у Києві.
По витраті палива сьогодні проїхав 165 км з пердмістя Києва через окружну, яка майже весь час стоїть та південний міст на лівий берег і далі по Харківській трассі. Середній розхід 6,7 л, пробки окружна (просто жах і 40 хвилин викинутого життя) та Бориспіль (купа світофорів). По трассі 100-120 км/ч - вирата миттева пального 6,0-6,5, потім між селами кілометрів 40 зі швидкістю 60-80 км/ч
Мені такі показники витрати пального подобаються, як для 2.0 бензинового двигуна.
HDC1 | Супер писатель! **
[Re: vettall] 29 июня 2020 в 22:07
Інформація для тих хто подумує купити такого форда:
Я писав десь що у родичів такий Фокус 2.0 USA, 2014 року, пригнаний десь 2-3 роки назад, ось і настав неприємний момент. Гавкнулась коробка Павершифт. Пробіг 170К кілометрів.
vettall | member
[Re: HDC1] 30 июня 2020 в 21:09
HDC1 29.06.2020 22:07 пишет:

Інформація для тих хто подумує купити такого форда:
Я писав десь що у родичів такий Фокус 2.0 USA, 2014 року, пригнаний десь 2-3 роки назад, ось і настав неприємний момент. Гавкнулась коробка Павершифт. Пробіг 170К кілометрів.

Просто нужно отложить 30тис грн на замену коробки и все. Тут как бы все предельно понятно, но то что она отходила 170тис км это уже достойно.
tabakov | подмастерье
[Re: vettall] 30 июня 2020 в 21:45
vettall 27.06.2020 16:16 пишет:

Puertos 27.06.2020 02:04 пишет:

Ні, сіренький у Києві.
По витраті палива сьогодні проїхав 165 км з пердмістя Києва через окружну, яка майже весь час стоїть та південний міст на лівий берег і далі по Харківській трассі. Середній розхід 6,7 л, пробки окружна (просто жах і 40 хвилин викинутого життя) та Бориспіль (купа світофорів). По трассі 100-120 км/ч - вирата миттева пального 6,0-6,5, потім між селами кілометрів 40 зі швидкістю 60-80 км/ч
Мені такі показники витрати пального подобаються, як для 2.0 бензинового двигуна.

Можете написати відгук про авто, свої враження? було б дуже цікаво послухати, дякую
vettall | member
[Re: tabakov] 8 июля 2020 в 14:01
Володію автомобілем всього 1,5 місяці, за цей час проїхав всього близько 1тис км. Це перше власне авто, тому можливо я не буду таким прискіпливим до його недоліків.
"+"
1. Непогана комплектація. Якщо це хочаб не S , а SE особливо у фокусів рестайлінгових (це ті що випускаються з 2015 року). З рестайлінгом Focus SE отримав камеру заднього вигляду, та в седані можливись складування задніх сидінь. При цьому є круіз (хоч і не адаптивний), мультикермо, доволі просунутий бортовий компьютер (виводить массу цікової інформаці та швидкість в цифровому форматі), повний ектропакет, та простенький кондиціонер. Для підключення телефону можливо обрати Bluetooth, AUX або USB.
2. Двигун 2.0. Так я вважаю його саме перевагою, хоч на нього і не так просто встановити газ, але можливо ставить 5-те покоління (ціна установки не дешева, десь 1000 баксів) з довприском бензину у пропорції 60 газу 40 бензину, або 70 газу 30 бензину. Двигун 2.0 (GDI) був виконаний в двух варіаціях. Звичайна та підготовлена до біоетанолу (Flex-Fuel). Якщо заправлятись спиртовим бензином, який продають такі мережі як БРСМ, КЛО та інші то по ціні це не так дорого буде ніж газ+бензин. Про спиртовий бензин відгуки неоднозначні, але деякі на форумі кажуть що проїздили не один десяток тисяч км на ньому. Мій фокус хоч і має допуск Flex-Fuel, але я його не заправляю спиртовим бензином бо поки не бачу в цьому сенсу з моїми не великими пробігами і цінами на нормальний бензин.
Сам двигун не ремінний, а цепний, тобто заміна цепки має відбуватись на пробізі 200-250тис км.
По витраті палива засік по заправці і в мене вийшло 7,83 л/100 км, це не мало, але й не багато з урахуванням того що все ж таки десь 30% я проїхав по Київським пробкам. Як на мене з урахуванням того що авто не малолітражка і воно на роботі то це більш-менш нормальна витрата палива.
3. Керованість. Підвіска в автомобілі досить пружна, що не дуже добре коли їдеш по вбитій дорозі, але добре те, що автомобіль гарно слухається керма, і робить саме те що від нього очікуєш.
4. Сучасний дизайн. Це зовсім субєктивне враження.
"-"
1. Все ж таки це "биточек" і треба це розуміти і уважно ставитись до цього під час підбору автомобіля.
2. Роботизовано коробка PowerShift 6DCT250. Ця коробка принесла автомобілю дурну славу. Її непрогнозованість і не надійність це головний косяк автомобіля. З рестайлінгом щось виправили в блоці керування коробкою (TCM) і вона стала працювати краще та все рівно. Ford зробив розширену гарантію на зчеплення та блок до 5ти років. По карфаксу можна побачити що деякі міняли счеплення навіть при пробігах 15-35тис миль. Є випадки коли люди їздять по 160-180тис км і з коробкою все досі ок. Для розуміння вартості ремонту коробки, дзвонив в Мактранс і вони озвучили наступне: заміна мастила 1700 грн, заміна зчеплення 800 баксів, блок керування коробкою (TCM) 250 б/у (новbq 500 баксів), адаптація коробки 500 грн, діагностика безкоштовно. Читав що ціни офіціалів у двічи вищі ніж озвучені вище.
Тобто треба розуміти що роботизовона коробка це не дешеве задоволення.
3. Це не велике авто, хоч по розмірам це С-класс і його однокласники це гольф, меган, октавія, елантра та інші. Фокус не великий в середині саме через концепцію того що автомобіль ніби огортає тебе. Я маю зріст 1,9м та вигу 90 кг і досить зручно сиджу за кермом, та за сабою вже сидіти не так зручно, хоча можливо, але йкщо там буде сидіти людина десь 1,8м то йому буде зручно. Втрьох сзаду сидіти не зручно, хоча це можна сказати про всі авто цього классу. Багажне відділення не велике, 4 шини розміром 215/55 R16 в багажник хетча не влазять, треба складувати спинки задніх сидінь.

Обирав авто по таким критеріям. До 10тис баксів, с-класс, автомат-робот, ціла безпека, від 2015 року і молодше, пробіг до 100тис км та покупка авто вже на місці в Україні. Спочатку хотілось джетту 2.5 навіть незважаючи на те що вона була б 2012 року, але з цілою безпекю їх майже немає, джетта 1,4 теж хороший варіант, але треба було збільшувати бюджет мінімум до 12-13тис, елантра з двигуном 1,8 відпала після негативних відгуків про їх двигун, шевроле круз як і елантра не дуже гарні відгуки має про двигун 1,4турбо та автомат, тому теж був відкинутий. Як варіант можна було дивитись меган 3 1,5 дизель на роботі, але дізнавшись що коробка EDC це брат близнюк PowerShift 6DCT250 то не бачив сенсу брати авто з пробігом 150-250тис км і потім гратись і з коробкою і з двигуном і з усім дизельним добром.
Деякі підборщики взагалі радили до 10тис не дивитись на с-класс, а шукати офіційні кіа ріо, акцент, або форд фієсту але вони замалі для мене.
Вцілому я задоволений автомобілем, але розумію що в нього є свої слабкі моменти і з цим треба просто жити.
tabakov | подмастерье
[Re: vettall] 8 июля 2020 в 17:08
Дуже дякую за корисну інформацію!
Maeglin | читатель
[Re: vettall] 16 августа 2020 в 19:00
Владею таким же Фокусом. 2016 2.0 SE Flex Fuel. Полностью поддерживаю развернутый отчёт камрада выше. Проехал 20 тыс.на спиртовом бензе БРСМ. Полет нормальный.
Elf84 | Достоевский ***
[Re: Maeglin] 26 июля 2021 в 11:56
Друзья, привет. Гляньте, пожалуйста, этот карфакс .
Коллега предлагает свой фокус по приятной цене, вроде без подводных каменей. Интересно что согласно отчета коробка уже ремонтировалась (или менялась?)

4,602 миль

Manufacturer Customer Satisfaction Program issued
Program #14M01 TRANSMISSION CLUTCH SHUDDER /
TRANSMISSION INPUT SHAFT SEAL WARRANTY EXTENSION

21,233 миль

Manufacturer Customer Satisfaction Program issued
Program #14M02 TRANSMISSION CONTROL MODULE
EXTENDED WARRANTY COVERAGE.
vettall | member
[Re: Elf84] 9 августа 2021 в 08:27
Это просто обозначения отзывных компаний. Форд почти на все фокусы делала отзывную по сцеплению, блоку управления коробкой (TCM), были еще проблемы у некоторых с замками дверными, с баком и тп. В твоём случае авто просто подходит под отзывную компанию. Если бы была замена то было бы clutch replaced.
При этом нужно помнить, что даже в США меняли не всем. Должна была быть ошибка по коробке.
windowz | важничающий писатель **
[Re: vettall] 12 августа 2021 в 13:30
vettall 08.07.2020 14:01 пишет:

2. Роботизовано коробка PowerShift 6DCT250. Ця коробка принесла автомобілю дурну славу. Її непрогнозованість і не надійність це головний косяк автомобіля. З рестайлінгом щось виправили в блоці керування коробкою (TCM) і вона стала працювати краще та все рівно. Ford зробив розширену гарантію на зчеплення та блок до 5ти років.

До рестайла блок TCM был с плохой пропайкой, которая не выдерживала перепадов температур при эксплуатации. Всем у кого вылезло в течении 5 лет после покупки меняли бесплатно.
Во всем остальном коробка полностью прогнозируемая и надежная - не перегревается, не пинается, замены масла по регламенту не требует (каждый решает сам), есть экземпляры, которые прошли по миллиону (трассовый) и без вмешательств.

Эдит: на 2 литра в европе ставили другую коробку, с "моркым" сцеплением - там замена по регламенту каждые 60 тыс. Что ставили в ЮСА - без понятия.
Змінено windowz (13:32 12/08/2021)
vettall | member
[Re: windowz] 28 августа 2021 в 14:00
windowz 12.08.2021 13:30 пишет:

vettall 08.07.2020 14:01 пишет:

2. Роботизовано коробка PowerShift 6DCT250. Ця коробка принесла автомобілю дурну славу. Її непрогнозованість і не надійність це головний косяк автомобіля. З рестайлінгом щось виправили в блоці керування коробкою (TCM) і вона стала працювати краще та все рівно. Ford зробив розширену гарантію на зчеплення та блок до 5ти років.

До рестайла блок TCM был с плохой пропайкой, которая не выдерживала перепадов температур при эксплуатации. Всем у кого вылезло в течении 5 лет после покупки меняли бесплатно.
Во всем остальном коробка полностью прогнозируемая и надежная - не перегревается, не пинается, замены масла по регламенту не требует (каждый решает сам), есть экземпляры, которые прошли по миллиону (трассовый) и без вмешательств.

Эдит: на 2 литра в европе ставили другую коробку, с "моркым" сцеплением - там замена по регламенту каждые 60 тыс. Что ставили в ЮСА - без понятия.

В Европе, если речь о Германии то там дизеля и на них мокрый робот как и на дизельных кругах. Такие фокусы 2.0 с сухим ПШ продавались в РФ. Проблемы с ним те же что в США.
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Брать ли рестайлин Ford Focus 3 USA 2.0 (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

1 користувачів і 30 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 14379