Думаю взять б/у с пробегом до 40 тысяч. Есть интересные предложения на рынке. Подскажите какие проблемы бывают у данной модели, на что обратить внимание при покупке и т.д.
Третій рік їзжу на такій, видали нульову. Відчуття дещо протирічні. Порівнюю зі своєю попередньою Елантрою. На паркетнику їзжу вперше. Кліренс у місті це звісно добре. Але як результат на трасі жорстка, і як результат у порівнянні з Елантрою керованість так собі. Перший місяць увійти в поворот на тій самі швидкості на якій я на Елантрі входив, це була жесть. Маленький багажник це карма усіх паркетників цього класу. Двигун 1.2 теж мені не зовсім зрозумілий. Дуже прожерливий у місті (десь 11-12) і дуже економний на трасі (5.5-6). Динаміка не вогонь, але мені цілком вистачає. Найбільше дорікань до авто у дрібницях. Слабенький кондиціонер. При сильній жарі не справляється. Зовсім незрозуміла робота датчика дощу. То спрацьовує від однієї краплини, то не реагує на сильний дощ. Клімат працює зовсім не ефективно. Ставиш на автомат, в результаті в лице дує гарячим, а ноги мерзнуть. У Елантрі все було ідеально. Підігрів сидінь дуже інертний. Починає працювати коли вже машина прогрілась, і це вже не критично.
Если актуально ещё, то у меня 1.6 вариатор. 2017 год, пробег уже 50+. Расход в городе 6+, ближе к 7. Особых проблем за эти годы небыло. По гарантии поменяли блок стояночного тормоза, успел сломаться за 3 дня до окончания гарании )). По сравнению с 1.2 и 2.0 бензином, едет бодренько, но не ракета- 320 ньютонов дают о себе знать. Звук дизеля слышен отчётливо в салоне, нужно шумить. Зимой - пока не прогреется двигатель и вариатор - не хочет ехать, а так как дизель, то прогревается только при движении