autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Ganni | подсевший на форум ***
Re: Авто с Европы
[Re: Ganni] 24 июля 2020 в 08:21
Якщо з моїх калькуляцій афтуа придовбалось лише до вартості акума, то значить до решти цифр не підкопаєшся
Тому дискусію економдоцільності старт-стопа можна вважати вичерпаною а критику беззмістовною
Mookker | IesuiT **
[Re: Ganni] 24 июля 2020 в 09:20
Ganni 24.07.2020 08:21 пишет:

Якщо з моїх калькуляцій афтуа придовбалось лише до вартості акума, то значить до решти цифр не підкопаєшся
Тому дискусію економдоцільності старт-стопа можна вважати вичерпаною а критику беззмістовною

если честно, я не очень верю в литр экономии, ну может на твоих маршрутах получалось
hollywood | Достоевский **
[Re: Ganni] 24 июля 2020 в 11:13
Ganni 23.07.2020 14:08 пишет:

hollywood 23.07.2020 13:28 пишет:

Ganni 22.07.2020 15:38 пишет:

Ні, це важливо. Бо слово "поломка" замилює очі пересічному читачу. Так і планову заміну гуми можна віднести до поломки І анекдот про заміну автомобіля через переповнену попільничку теж з цього ракурсу не такий вже й анекдотичний

Економічний сенс детальніше порахую ввечері))

Ех, не дочекатись мені розрахунку економічного сенсу

Сорян - не одним жеж форумом живу

Порахуємо:
В мене в місті старт-стоп десь в районі літра економив - я давно тестував, років 5 тому, але грубо кажучи було 6,5-7 з ним і під 7,5-8 без нього.
Літр на сотню. З нашою гривнею важко щось рахувати, тому берем за основу вартість пального - долар/літр за брендований А-95 (було й дорожче типу 1.3, було й дешевше типу 0.8).
Долар на сотню це тисяча доларів на 100 тис км. В мене мій перший акум пройшов 120 тис, тобто наекономив 1200 доларів. А новий обійшовся 5000 грн, грубо кажучи 1200-200=1000 доларів чистої економії.
Другий акум пройшов 160 тис і працює до сих пір. Це ще +1600 доларів = 2600.
Ну нехай 25% пробігу це траса де система не потрібна. Відмінусуємо від вищезгаданої суми. Але це все одно близько 2000 доларів економії.
Я так і не почув притомного пояснення чому я повинен спалити ці гроші (саме так, спалити)

Мені ці розрахунки видаються трохи перебільшенням і ось чому:

1л на сотню екномії, це просто означає що теоретично виходить що ти на кожну сотню кілометрів що проїхав, стояв без руху у заторі/перехрестях цілих півтори години, правильно? Тобто на 30км щоденного пробігу ти стояв 0,5год без руху взагалі.
Я беру іх розрахунку 0.6 л на год на холостому ході. Проте, старт-стопу треба ще трішки більше палива на пуск двигуна, але знехтуємо цим.

Але в заторі завжди є рух, може трошки повільний але є!
Тобто ти стоїшь в таких глухих корках, що витрачаешь майже півгодини щодня на 30км тупо без руху?
Теоретично, це можливо, але на практиці я не зустрічав глухі затори в такій кількості. Ну може десь 3-4 дня на рік....
[Re: Mookker] 26 июля 2020 в 21:55
Mookker 24.07.2020 09:20 пишет:

Ganni 24.07.2020 08:21 пишет:

если честно, я не очень верю в литр экономии, ну может на твоих маршрутах получалось

Я буквально бак, ну може два викатав з вимкненою системою, тому звісно що це не прям до мілілітра точність
Але кілька камрадів теж відписувались (на різних марках) про подібні спостереження
[Re: hollywood] 26 июля 2020 в 22:02
hollywood 24.07.2020 11:13 пишет:

hollywood 23.07.2020 13:28 пишет:

В ответ на:

...

Ех, не дочекатись мені розрахунку економічного сенсу

Порахуємо:
В мене в місті старт-стоп десь в районі літра економив - я давно тестував, років 5 тому, але грубо кажучи було 6,5-7 з ним і під 7,5-8 без нього.
Літр на сотню. З нашою гривнею важко щось рахувати, тому берем за основу вартість пального - долар/літр за брендований А-95 (було й дорожче типу 1.3, було й дешевше типу 0.8).
Долар на сотню це тисяча доларів на 100 тис км. В мене мій перший акум пройшов 120 тис, тобто наекономив 1200 доларів. А новий обійшовся 5000 грн, грубо кажучи 1200-200=1000 доларів чистої економії.
Ну нехай 25% пробігу це траса де система не потрібна. Відмінусуємо від вищезгаданої суми. Але це все одно близько 2000 доларів економії.
Я так і не почув притомного пояснення чому я повинен спалити ці гроші (саме так, спалити)

1л на сотню екномії, це просто означає що теоретично виходить що ти на кожну сотню кілометрів що проїхав, стояв без руху у заторі/перехрестях цілих півтори години, правильно? Тобто на 30км щоденного пробігу ти стояв 0,5год без руху взагалі.
Я беру іх розрахунку 0.6 л на год на холостому ході. Проте, старт-стопу треба ще трішки більше палива на пуск двигуна, але знехтуємо цим.

Тобто ти стоїшь в таких глухих корках, що витрачаешь майже півгодини щодня на 30км тупо без руху?
Теоретично, це можливо, але на практиці я не зустрічав глухі затори в такій кількості. Ну може десь 3-4 дня на рік....

Ще раз, в мене вийшло на бак ось так як пишу. Маршрути плюс-мінус однакові, але я не розумію що заважає вам особисто мене перевірити на своєму власному автомобілі
Так, у мене старт-стоп ввімкнений завжди. Тому пробки, світлофори, короткі зупинки завжди вимкнений двигун
Впродовж років тут на форумі ще камради проводили такі ж досліди на своїх автомобілях і десь подібні цифри озвучували
Elber | СуперСтар **
[Re: Makovsky] 27 июля 2020 в 11:42
Makovsky 19.07.2020 23:04 пишет:

Скажем откроенно - я бы не рекомендовал бы человеку, который никогда этим и близко не занимался ехать за авто с целью съекономить! У него не выйдет ))) почему - могу долго на эту тему говорить )))
Как вариант: поучаствоать в аукционе экскарлизинг - выиграть авто - с доставкой в ту же Литву - поехать забрать его с площадки - ничего сложного ) но надо оно вам? цель?

Вони вже доставляють в Україну, правда послуги доставки коштують 855 євро на митний термінал в львівській області
hollywood | Достоевский **
[Re: Ganni] 27 июля 2020 в 23:00
Ganni 26.07.2020 22:02 пишет:

hollywood 24.07.2020 11:13 пишет:

В ответ на:

...

Порахуємо:

Ще раз, в мене вийшло на бак ось так як пишу. Маршрути плюс-мінус однакові, але я не розумію що заважає вам особисто мене перевірити на своєму власному автомобілі
Так, у мене старт-стоп ввімкнений завжди. Тому пробки, світлофори, короткі зупинки завжди вимкнений двигун
Впродовж років тут на форумі ще камради проводили такі ж досліди на своїх автомобілях і десь подібні цифри озвучували

Мені ніщо не заважає перевірити вас на вашому власному авто. Розрахована вами економія коло 13% я вважаю це навіть теоретична, а фантастична. Я знаходив цифри на вікіпедіях що розрахована теоретична економія макс 10%. Звісно розрахунки виробника не знайти, бо якщо-що хтось подасть в суд якщо буде меньше.
Я так точно не зміг, в мене виходило не більше 0,5л на 100км. проте я помітив таку річ, що з увімкненою системою старт-стоп я просто змінював свій темп, плавніше розганявся та використовував гальмування двигуном набагато раніше. От і вся магія. Економія старт-стопу просто в зміні манери їзди.
[Re: hollywood] 28 июля 2020 в 00:33
hollywood 27.07.2020 23:00 пишет:

Мені ніщо не заважає перевірити вас на вашому власному авто. Розрахована вами економія коло 13% я вважаю це навіть теоретична, а фантастична. Я знаходив цифри на вікіпедіях що розрахована теоретична економія макс 10%. Звісно розрахунки виробника не знайти, бо якщо-що хтось подасть в суд якщо буде меньше.
Я так точно не зміг, в мене виходило не більше 0,5л на 100км. проте я помітив таку річ, що з увімкненою системою старт-стоп я просто змінював свій темп, плавніше розганявся та використовував гальмування двигуном набагато раніше. От і вся магія. Економія старт-стопу просто в зміні манери їзди.

Так а якщо навіть і так - ну тобто якщо старт-стоп підсвідомо впливає на манеру їзди Чом це не вважається економія? 0,5 старт-стоп і ще 0,5 оця от "магія"
HDC1 | Супер писатель! **
[Re: Wave] 28 июля 2020 в 02:06
Ganni 28.07.2020 00:33 пишет:

Так а якщо навіть і так - ну тобто якщо старт-стоп підсвідомо впливає на манеру їзди Чом це не вважається економія? 0,5 старт-стоп і ще 0,5 оця от "магія"

Манера їзди дійсно може зекономити палива, причому не 0.5 л, а до 20-30%. А про економію 0.5 літра сучасним дизелем завдяки системі старт-стоп не вірю ніяк. Вище ж людина привела цілком логічні розрахунки, причому знехтувано паливом на старт і витрата холостого ходу вказана 0.6 л/год, хоча сучасні дизелі в 0.4-0.5 мають вкладатись вільно. На мою думку ця система старт-стоп дасть помітну економію тільки у випадку коли все намертво стоїть і середня швидкість по бортовому компютеру получається менше ніж 10-15 км/год.
Абрвалг | IesuiT **
[Re: HDC1] 28 июля 2020 в 12:23
если нет экономии, то нафига тогда тот старт-стоп лепят? экологи парят?
[Re: HDC1] 28 июля 2020 в 13:37
HDC1 28.07.2020 02:06 пишет:

Ganni 28.07.2020 00:33 пишет:

Манера їзди дійсно може зекономити палива, причому не 0.5 л, а до 20-30%. А про економію 0.5 літра сучасним дизелем завдяки системі старт-стоп не вірю ніяк. Вище ж людина привела цілком логічні розрахунки, причому знехтувано паливом на старт і витрата холостого ходу вказана 0.6 л/год, хоча сучасні дизелі в 0.4-0.5 мають вкладатись вільно. На мою думку ця система старт-стоп дасть помітну економію тільки у випадку коли все намертво стоїть і середня швидкість по бортовому компютеру получається менше ніж 10-15 км/год.

По-перше, в мене бензин По-друге я не знаю що він там споживає на холосту - я приводив свої спостереження по своїй звичній міській їзді старт-стоп ON/OFF.
По-третє не треба забувати, що київська їзда відрізняється від класичних європейських циклів NEDC (чи як вони там звуться) в більший бік, то що дивного що й показники економії від старт-стоп теж будуть більшими в Києві?
Cirax | Достоевский *
[Re: Wave] 28 июля 2020 в 18:02
Не будут.
Разве что понтоваться старт-стопом с открытыми окнами, и панорамой; чтобы сквознячок продувал.
А то в пробке, при 31 в тени, без кондиционера будет жарковато.
[Re: Cirax] 28 июля 2020 в 19:09
Cirax 28.07.2020 18:02 пишет:

Не будут.

Тобто при 6 літрів в Європі економія буде 0,5л від старт-стопу і про 8-9 в Києві так само буде економії 0,5л від старт-стопу? Чому?
nemo73 | опытный писатель **
[Re: Cirax] 28 июля 2020 в 20:36
Cirax 28.07.2020 18:02 пишет:

Не будут.
Разве что понтоваться старт-стопом с открытыми окнами, и панорамой; чтобы сквознячок продувал.
А то в пробке, при 31 в тени, без кондиционера будет жарковато.

Перепрошую, а ти тих устриць пробував?
Як я писав раніше, стар-стоп концерну ПСА не потребує потужнішого акуму і вмикається лише тоді, коли виконуються певні параметри, а саме:
-прищіпнуті паски безпеки (для запобігання травм, у випадку ДТП, якщо авто не рухається);
- кліматична система підтримує задану температуру у салоні;
- достатній заряд акумулятора (для підтримки всіх систем авто, а не для стартера);
Та багато інших параметрів , таких як робота двірників під час дощу, або світлових приладів.
У мене особисто, активність системи ЄКО в режимі львівських корків може досягати 60% часу від одної поїздки.
Додаткова інформація
Модератор:

AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 46 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 10459