Стаття 6. Обставини, що виключають провадження в кримінальній справі
Кримінальну справу не може бути порушено, а порушена справа підлягає закриттю: 1) за відсутністю події злочину; 2) за відсутністю в діянні складу злочину;
( Пункт 3 частини першої статті 6 виключено на підставі Закону N 2670-III ( 2670-14 ) від 12.07.2001 )
4) внаслідок акта амністії, якщо він усуває застосування покарання за вчинене діяння, а також в зв'язку з помилуванням окремих осіб; 5) щодо особи, яка не досягла на час вчинення суспільно небезпечного діяння одинадцятирічного віку; 6) за примиренням обвинуваченого, підсудного з потерпілим у справах, які порушуються не інакше як за скаргою потерпілого, крім випадків, передбачених частинами 2, 4 і 5 статті 27 цього Кодексу; 7) за відсутністю скарги потерпілого, якщо справу може бути порушено не інакше як за його скаргою, крім випадків, коли прокуророві надано право порушувати справи і при відсутності скарги потерпілого (частина 3 статті 27 цього Кодексу); 8) щодо померлого, за винятком випадків, коли провадження в справі є необхідним для реабілітації померлого або відновлення справи щодо інших осіб за нововиявленими обставинами; 9) щодо особи, про яку є вирок по тому ж обвинуваченню, що набрав законної сили, або ухвала чи постанова суду про закриття справи з тієї ж підстави; 10) щодо особи, про яку є нескасована постанова органу дізнання, слідчого, прокурора про закриття справи по тому ж обвинуваченню; 11) якщо про відмову в порушенні справи по тому ж факту є нескасована постанова органу дізнання, слідчого, прокурора.
О! Большая пасибка а то я уже забыла, где эта вэщь находится... Дык, в чем.. в чем:) Это мне ответ на заяву с мылиции пришел.. "Отказано на основании статьи..." Оно то конечно правильно Меня же и не ограбили, и не убили.. Так шо - преступления ныма
В ответ на: О! Большая пасибка а то я уже забыла, где эта вэщь находится... Дык, в чем.. в чем:) Это мне ответ на заяву с мылиции пришел.. "Отказано на основании статьи..." Оно то конечно правильно Меня же и не ограбили, и не убили.. Так шо - преступления ныма
Преступление - это не только ограбить и убить. Правоохранительные органы довольно часто грешат отказами, ссылаясь на п.2 ст. 6 КПК, в чем, при желании и достаточности правовых оснований, их можно переубедить и все-таки возбудить УД.
В ответ на: Правоохранительные органы довольно часто грешат отказами, ссылаясь на п.2 ст. 6 КПК, в чем, при желании и достаточности правовых оснований, их можно переубедить и все-таки возбудить УД.
Или денег дать... Как обычно.. Придется переубеждать.. Потому что обстановка у нас складывается далеко не сказочная. 12 заяв подобных моей и всем такой же ответ.
нужно чморить ментов. лучший способ в данной ситуации - собрать всех обладателей таких отказов и одновременно подать жалобы в суд в порядке уголовного процесса. налицо покушения на преступления. особенно, если приметы преступников по ряду заяв совпадают. заявители могут даже в "сговор" вступить в этой части. в суде, в общем случае, и особенно, если судья в прошлом - прокурорский работник, ментам так натыкают, что мало не покажется. можно довести нач.следственного отдела до состояния переаттестации. естественно, заявители должны быть готовы к тому, что дело не простое и не быстрое. альтернатива - нанять коллективно юриста с хронической аллергией на органы правопорядка.
В ответ на: Почему в суд? Это прокурорская прерогатива - проверка законности отказных. Собрать всех заявителей и накапать прокуратуре. Иногда помогает.
тоже выход. причем предусмотренная законом процедура. часто бывает так, что прокуратура пишет "отмазку" даже не получив материалов дела от ментов, но "дослідивши матеріали справи".
В ответ на: Помочь?
если не возражаешь, оставлю себе право обратиться в будущем. ок?