Eugen3d 28.08.2020 02:08 пишет: В далеком сентябре 2016 году, когда была какая-то дичь с курсом, передавали 1200 у.е. курьерской компанией Интайм - оператор взял конвертик с долларами, пересчитал, запаковал и оформил как документы с оценочной стоимостью, как сейчас помню, 33000 грн. Получатель все получил - проблем не возникло. И, точно помню, была альтернатива отправить САТом или Автолюксом. Возможно, этими операторами и сейчас можно так передать - надо узнавать...
Интайм уже ж всё, прикрылся если сумма не большая то самое надёжное новой почтой под видом каких то туфлей если большая то лучше самому и никому не доверять
Є магічне слово SWIFT. Без всяких конвертацій. В межах країни. З одного рахунку (в доларах) на інший (чужий рахунок) в доларах. А ти б не давав шкідливих порад
Друже. Я не просто знаю це магічне слово, але і знаю як саме воно працює з 1993 року. Не думаю, що в Україні багато людей з таким досвідом, бо до 1993-го в Україні його просто не було. З урахуванням кількості та розміру штрафів за порушення валютного законодавства та звітності багато банків просто одразу відмовляють в подібній операції навіть між своїми рахунками. Допускаю, що я не слідкував за послабленням законодавства в цьому напрямку на рубежі 2018/2019-му, бо вже 6 років не працюю з Retail. Але навіть на сайті зеленого бегемоту який відомий закриттям очей на багато "дрібних" вимог регулятора, на питання "Чи можна відправити переказ по Україні (у валюті)?" дана чітка відповідь:
В ответ на: Для відправки переказу у межах країни можна скористатися системами PrivatMoney та Western Union і тільки у гривні. Валютний переказ можна здійснити за допомогою SWIFT-платежу на свій рахунок або родичу.
Щодо родичу у мене є сумніви, але треба копирсатися в нормативці, яка добряче змінилася.
В нулевых кума отправили в командировку дневным поездом плацкарт нижняя полка. Заодно передать сумку знакомым. По приезду "знакомые" пересчитывали пачки по $10.000