Доброго вечора, підскажіть у звязку із продажем автомобіля і купівлею нового стикнувся з такою проблемою, в нового авто автомобільні шини 215/60R16, а з минулого залишились 215/55 R16 які проїхали два місяці зими, не дуже розбираюсь в шинах і їх маркуванні, чи можна поставити з минулого авто шини що залишились?
ucmiru 06.09.2020 19:22 пишет: Доброго вечора, підскажіть у звязку із продажем автомобіля і купівлею нового стикнувся з такою проблемою, в нового авто автомобільні шини 215/60R16, а з минулого залишились 215/55 R16 які проїхали два місяці зими, не дуже розбираюсь в шинах і їх маркуванні, чи можна поставити з минулого авто шини що залишились?
Если уж совсем нечего - можна. Но машина станет на 11 мм ниже
Та тут справа в тому, що є практично нова резина,думаю що краще зробити, якщо суттєво ні на що не впливає то залишу, якщо ні то треба продавати і купувати нову5371
ucmiru 06.09.2020 20:58 пишет: Та тут справа в тому, що є практично нова резина,думаю що краще зробити, якщо суттєво ні на що не впливає то залишу, якщо ні то треба продавати і купувати нову5371
Немного больше начнет спидометр врать, а так ноу криминалити, разница небольшая, можно спокойно ездить
ucmiru 06.09.2020 19:22 пишет: Доброго вечора, підскажіть у звязку із продажем автомобіля і купівлею нового стикнувся з такою проблемою, в нового авто автомобільні шини 215/60R16, а з минулого залишились 215/55 R16 які проїхали два місяці зими, не дуже розбираюсь в шинах і їх маркуванні, чи можна поставити з минулого авто шини що залишились?
якщо автівка зовсім нова, з салону, то можуть бути проблеми з гарантією на ходову через встановлення не заводського розміру гуми
В SX4 кліренсу - як правило, вистачає, з запасом (особливо, модель 2019?). Тому, 1 см можна знехтувати. Щодо гарантії - можна запитати в офіціалів, напряму (які розміри штатні, і яке відхилення допускається). Навряд чи гарантія знадобиться взагалі, тому, я б їздив на яких є. А на крайній випадок (для гарантійного випадку) - можна буде пошукати б/у шини штатного розміру. На шинах меншого діаметру витрата палива по місту - буде на каплю меншою, і авто буде трішки різкішим.
VovkZ 07.09.2020 13:25 пишет: В SX4 кліренсу - як правило, вистачає, з запасом (особливо, модель 2019?). Тому, 1 см можна знехтувати. Щодо гарантії - можна запитати в офіціалів, напряму (які розміри штатні, і яке відхилення допускається). Навряд чи гарантія знадобиться взагалі, тому, я б їздив на яких є. А на крайній випадок (для гарантійного випадку) - можна буде пошукати б/у шини штатного розміру. На шинах меншого діаметру витрата палива по місту - буде на каплю меншою, і авто буде трішки різкішим.
Не знаю як на Судзукі, але ВАГ, БМВ - 100% не дозволяє не заводський розмір гуми) та при гаратнії по ходовій перше, що перевіряється, поточний розмір гуми. Краще подивитись у мануал або отримати письмову відповідь офіціалів.
VovkZ 07.09.2020 13:25 пишет: В SX4 кліренсу - як правило, вистачає, з запасом (особливо, модель 2019?). Тому, 1 см можна знехтувати. Щодо гарантії - можна запитати в офіціалів, напряму (які розміри штатні, і яке відхилення допускається). Навряд чи гарантія знадобиться взагалі, тому, я б їздив на яких є. А на крайній випадок (для гарантійного випадку) - можна буде пошукати б/у шини штатного розміру. На шинах меншого діаметру витрата палива по місту - буде на каплю меншою, і авто буде трішки різкішим.
Не знаю як на Судзукі, але ВАГ, БМВ - 100% не дозволяє не заводський розмір гуми) та при гаратнії по ходовій перше, що перевіряється, поточний розмір гуми. Краще подивитись у мануал або отримати письмову відповідь офіціалів.
VovkZ 07.09.2020 13:25 пишет: Навряд чи гарантія знадобиться взагалі
Якщо в теперішніх SX4 вже пофіксили проблеми з балкою (декому міняли балку по гарантії), коли уходив розвал і відповідно під'їдалась гума, то так. Інакше гума таки буде нерівномірно зношуватись, але і дилера носом не ткнеш, бо нестандартний розмір.
Машина цього року брав з салону, проблем з балкою немає вже з 2019 ніби, попитаю в офіціалів які колеса допустимі не думаю що 55 в допуску , просто є хороша мішелінівська резина жаль продавати за пів ціни , тому думаю як бути
ucmiru 06.09.2020 20:58 пишет: Та тут справа в тому, що є практично нова резина,думаю що краще зробити, якщо суттєво ні на що не впливає то залишу, якщо ні то треба продавати і купувати нову5371
Впливае если авто 4*4. Замерь периметр одного и другого размера,разница покажет на сколько больше/меньше будет пробегать одно/другое колесо разница пробега будет постоянно компенсироватся работой межосевого дифференциала. Если авто 4*2-разницы нет.
Продай старую, купи новую (или б/у) в нужном размере. Производители авто явно не дураки.
ucmiru 08.09.2020 09:51 пишет: Машина цього року брав з салону, проблем з балкою немає вже з 2019 ніби, попитаю в офіціалів які колеса допустимі не думаю що 55 в допуску , просто є хороша мішелінівська резина жаль продавати за пів ціни , тому думаю як бути
ставь и не парься, там основная проблема - уменьшение клиренса что для зимы не есть гуд (ледяная колея, снежные наплывы, осколки льда) - поскольку у тебя запас клиренса есть то вполне можно, официалы сузуки ничего не скажут по поводу другой резины, разница 11 мм всего, ну и руль станет чувствительнее к неровностям
Продай старую, купи новую (или б/у) в нужном размере. Производители авто явно не дураки.
у производителей есть нехилая вилка по модификациям колес в зависимости от комплектации верю что это может не касаться таких авто как БМВ, и то у них тоже есть разные модификации в одном и том же кузове, сомневаюсь что там меняют настройки подвески в зависимости от установленных дисков+резины