Моя поки в 9-му, топовий ліцей, але підзабила на навчання, алгебра 5-6, геометрію - дуже любить викладача і тому 9, з фізикою взагалі все погано, середній бал 6. Українська 9. І 11-12 по гуманітарних предметах.
Подзабить можно в обычной школе - очень просто, не интересно, да и одноклассники способствуют. В топовом лицее нельзя просто взять и подзабить - нету причин для этого. Всегда есть одна причина - сложно учиться и с какого-то момента перестает "тянуть". С такими склонностями(10-12 по гуманитарным) - может не стоит мучить ребенка в ФМЛ?
Дети, которые учатся в топовых лицеях, не нуждаются в репетиторах.
Здесь ключевое слово "учатся".
В ответ на: При этом по алгебре и геометрии у него в аттестате стоят 5-ки
В УФМЛ(думаю и в других топовых) в уставе записано, что если по профильным меньше 6 балов - на выход.
В ответ на: ...
Ну, чесно говоря, это не те балы, с которыми большой выбор на бюджет. И где учитесь, если не секрет?
В ответ на: Да, он достаточно умен, чтобы сдать все на 200
Ну это уже никто не сможет подтвердить\опровергнуть. А так, да, удобно - не сильно-то и хотелось.
В ответ на: Это я к тому, что оценки в школе - не показатель.
Этого я никогда не понимал. Каждый автор имеет ввиду что-то свое, личное. А что по Вашему показатель?
Учится на физфаке кну. Про 6ку как нижнмй предел правда, но вот так случилось, в 11м классе забил окончательно, потому и 5ки, по последнему году, а не как ср. арифметическое за все года. Про оценки в школе - я сравниваю 241й лицей и уфмл, его 8ка в уфмл - это 12+++ в 241й. Показатель - уровень сдачи зно школы, т.е. уровень преподавания в конкретной школе (ну и уровень учеников)
Вы меня не поняли. Процитирую себя из этого же топика:
В ответ на: Для топовых лицеев (до 10 в Киеве) ЗНО - это ничто. Критерий - олимпиады. Максимум натаскивания - в конце года - ну вот мы программу прошли, а теперь посмотрим, что такое ЗНО.
Мое описание натаскивания соответствует натаскиванию в УФМЛ?
xonix406 31.10.2020 17:40 пишет: Привидите пример топового лицея с низким средним баллом зно
С другой стороны - Русановский лицей. В один год был, если не ошибаюсь, на 1-ом месте в Киеве. А на следующий я его не находил в 20-ке. Хотя по моим критериям - топ(в этом году 2-ой дважды межнарник выпустился)
NiKOLeg 31.10.2020 17:46 пишет: Вы меня не поняли. Процитирую себя из этого же топика:
В ответ на: Для топовых лицеев (до 10 в Киеве) ЗНО - это ничто. Критерий - олимпиады. Максимум натаскивания - в конце года - ну вот мы программу прошли, а теперь посмотрим, что такое ЗНО.
Мое описание натаскивания соответствует натаскиванию в УФМЛ?
Да, не так поняла. Вообще никто не натаскивал, и даже не смотрели, что такое зно )) Да, соглашусь, с этой т.зр. только олимииады критерий, но на них как раз натаскивают ))
Моя поки в 9-му, топовий ліцей, але підзабила на навчання, алгебра 5-6, геометрію - дуже любить викладача і тому 9, з фізикою взагалі все погано, середній бал 6. Українська 9. І 11-12 по гуманітарних предметах.
Подзабить можно в обычной школе - очень просто, не интересно, да и одноклассники способствуют. В топовом лицее нельзя просто взять и подзабить - нету причин для этого. Всегда есть одна причина - сложно учиться и с какого-то момента перестает "тянуть". С такими склонностями(10-12 по гуманитарным) - может не стоит мучить ребенка в ФМЛ?
Думаю, я зможу визначити момент, коли дитина "перестане тягнути", а поки ані в мене (критичних), ані в адміністрації ліцею (жодних) претензій немає. Я сама маю гуманітарні схильності і при цьому купу технічних і математичних предметів в КПІ складала на відмінно. Бувають такі люди, яким дається все, якщо, звісно, вони вчаться, а не зависають в планшеті (у доньки саме цей випадок).
xonix406 31.10.2020 17:40 пишет: Привидите пример топового лицея с низким средним баллом зно
С другой стороны - Русановский лицей. В один год был, если не ошибаюсь, на 1-ом месте в Киеве. А на следующий я его не находил в 20-ке. Хотя по моим критериям - топ(в этом году 2-ой дважды межнарник выпустился)
Моя донька вчиться саме в РЛ. І якщо ви уважно вивчите рейтинги, то його опускають в них не за середнім балом ЗНО, а за якимись іншими критеріями. Можливо, через те, що він маленький, втім, не знаю. Там завжди зазвичай кілька ліцеїв вище у рейтингу з нижчим середнім балом з математики чи взагалі середнім балом ЗНО.
Думаю, я зможу визначити момент, коли дитина "перестане тягнути", ... Бувають такі люди, яким дається все, якщо, звісно, вони вчаться, а не зависають в планшеті (у доньки саме цей випадок).
А як Ви собі пояснюєте, що планшет не стоїть на заваді гуманітарним предметам(10-12балів), а от по профільним - 5 балів. А фізика? А мало бути навпаки...
Думаю, я зможу визначити момент, коли дитина "перестане тягнути", ... Бувають такі люди, яким дається все, якщо, звісно, вони вчаться, а не зависають в планшеті (у доньки саме цей випадок).
А як Ви собі пояснюєте, що планшет не стоїть на заваді гуманітарним предметам(10-12балів), а от по профільним - 5 балів. А фізика? А мало бути навпаки...
5 - проміжна оцінка, семестрова найнижча 7. І то це з єдиної алгебри, яку загалом знає краще за фізику, приміром, з якої оцінка на 2 бали вища. Тобто присутній елемент лінощів і банального нечитання теорії.
В ответ на: А як Ви собі пояснюєте, що планшет не стоїть на заваді гуманітарним предметам(10-12балів), а от по профільним - 5 балів. А фізика? А мало бути навпаки...
5 - проміжна оцінка, семестрова найнижча 7. І то це з єдиної алгебри, яку загалом знає краще за фізику, приміром, з якої оцінка на 2 бали вища. Тобто присутній елемент лінощів і банального нечитання теорії.
1) По гуманітарним предметам відсутній "елемент лінощів", бо цікаво, легко? Чи так оцінюють? 2) "нечитання теорії" по точним наукам, це не читання художньої літератури. Дуже мало хто може собі дозволити просто читати - треба читати і розбиратися. Кому реально легко - той не читає дома, достатньо інформації на уроці. 3) Як би по алгебрі оцінювали так же як по фізиці, то була б майже відмінниця. А як навпаки - то фізика не більше 6 балів.
П.С. Я розумію, що, часто, важко оцінити реальні можливості дітей, особливо батькам. Як гарні оцінки - то такі розумні, погані - то від планшету, лінощів... Я не хочу Вас ні в чому переконати. Пояснити собі не складно - показую інший погляд на Ваші ж аргументи.