autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
$corpioN | Достоевский **
Вопросик по ПП
29 сентября 2020 в 16:16
В общем, ездил по грибы на выходных. Естественно - по лесам, пескам и пр. легкому бездорожью.
И вот, не пойму - это нормально/ненормально? При диагоналке (пару раз вывешивал, надо было запарковать не на лесной дороге) начинает срабатывать ЕСП и светиться значек ПП. При чем, светится он примерно до 40 км/час либо до отключения двигателя. При последующем вкл. - все ок.
Вычитал в мурзилке, что у этого индикатора всего две задачи:
1. Светиться 2-3 сек при заведении двигателя и потом тухнуть, если с ПП все ок
2. Мигать, если с ПП какая-то лажа.

Про режим включенного при определенных условиях индикатора ни слова . Работает ли ПП - хз , был сам Но вроде как работает:) Начинает буксовать колесо, включается ЕСП, значек ПП и машина заезжает, куда надо

Что скажут 4х4 пользователи? Стоить ехать на диагностику перед зимой или это нормально? Просто раньше такого не было и вот опять
Vik-440 | энтузиаст *****
Re: Вопросик по ПП
[Re: $corpioN] 29 сентября 2020 в 16:37
У мене Tucson - все описане Вами було згідно норм, як на мене.
У нас немає повного блокування, підключається/відключається задній міст. Тому коли вивісилась діагональ і щоб авто їхало далі ESP витормажує колеса що в повітрі або просковзують і гребе тими, у яких є щеплення з землею.
Аналогічна ситуація буде, якщо наприклад ліва сторона попаде на лід, тоді ESP буде тормозити ліві колеса щоб гребти правими.
[Re: Vik-440] 29 сентября 2020 в 16:47
Vik-440 29.09.2020 16:37 пишет:

У мене Tucson - все описане Вами було згідно норм, як на мене.
У нас немає повного блокування, підключається/відключається задній міст. Тому коли вивісилась діагональ і щоб авто їхало далі ESP витормажує колеса що в повітрі або просковзують і гребе тими, у яких є щеплення з землею.
Аналогічна ситуація буде, якщо наприклад ліва сторона попаде на лід, тоді ESP буде тормозити ліві колеса щоб гребти правими.

По логіці наче все ок і в моєму розумінні. Єдине, що я не зрозумів - чому вкл. індикатор повного приводу (ПП) саме в цій ситуації. В усіх інших, наприклад, при різкому старті, коли 4ВД працює автоматично на повну - цей індикатор не світиться?
[Re: $corpioN] 29 сентября 2020 в 16:51
Прикріплені файли (0 завантажити)
Ось такий світився (фотка з інету). Не мигав, а саме включився і не тухнув до швидкості вище 40 км/год. Перший раз я банально як раз парканувся і заглушив двигун. Після запуску двигуна - все було ок, індикатор, як завжди, на пару сек. включився і потух.
А коли повторив ту ж процедуру з діагоналкою - спеціально розігнався до 45-50 - індикатор погас.
Все. Більше не вмикався, тільки штатно - при запуску двигуна.

Ось такий світився (фотка з інету). Не мигав, а саме включився і не тухнув до швидкості вище 40 км/год
Змінено $corpioN (16:52 29/09/2020)
Vik-440 | энтузиаст *****
[Re: Vik-440] 29 сентября 2020 в 17:11
тому що по замовчуванню повний привід відключений. Ну принаймі у мене так.
А якщо він включений (у мене можна його ввімкнути примусово) то з швидкості 40+ він відмикається і підключається на вимогу блоку ESP чи інших, що стежать за курсовою стійкістю...
[Re: Vik-440] 29 сентября 2020 в 18:54
Наскільки я зрозумів з мурзилки, то ПП автоматичний)
Працює до 40 км/год постійно, допомагаючи набирати швидкість. Після 40 - залишається тільки передній. В разі заносу чи не стандартної поведінки авто - ПП підключається і допомагає вирівнювати авто на будь-якій швидкості.

Є ще кнопка примусового включення диференціалу. Під неї окремий індикатор "4wd".
На фото - червона рамка: індикатор, який був постійно ввімкнений при моїх експериментах в лісі і що він означає, коли світиться постійно і взагалі - чи має він вмикатись в принципі?
Червона рамка - індикація примусового включення диференціалу. З'являється тільки при натисканні кнопки.

Наскільки я зрозумів з мурзилки, то ПП автоматичний)Працює до 40 км/год постійно, допомагаючи набирати швидкість. Після 40 - залишається тільки передній
Змінено $corpioN (19:08 29/09/2020)
[Re: $corpioN] 29 сентября 2020 в 19:06
Мурзилка не описує ніяк цей індикатор, окрім такого

Тобто, якби це була сигнальна лампа ввімкнення ПП, то напевно про це було б написано,нє? Або корейці, як завжди, через філейну частину переводили

Мурзилка не описує ніяк цей індикатор, окрім такогоТобто, якби це була сигнальна лампа ввімкнення ПП, то напевно про це було б написано,нє. Або корейці, як завжди, через філейну частину переводили
Змінено $corpioN (19:10 29/09/2020)
[Re: $corpioN] 24 октября 2020 в 20:51
Поехали по грибы:))
Я ж помню про этот значек на приборке. Усадил жену за руль, вывесил машину и попросил выехать под горку. Сам вышел посмотреть, че будет происходить.
В общем, задницо не реагирует, если коротко Значек ПП загорается именно в случае, если идет пробуксовка передка и типа надо подключить зад, а он не подключается.
Но сам значек, гадость, не мигает, как мурзилка пишет, а постоянно светится, пока не заглушишь движок или не наберешь скорость выше 40 км/час. Такое впечатление, что нет контакта что ли.. Так теоретически, этот значек должен включаться и при тапке в пол с места.. А он не включается.. Корейский рендом
Поеду-ка на диагностику к официалам
Змінено $corpioN (21:09 24/10/2020)
kkk_GAZ240 | Шкодоволгный Вазотавр *
[Re: $corpioN] 27 октября 2020 в 08:19
$corpioN 29.09.2020 16:16 пишет:

В общем, ездил по грибы на выходных. Естественно - по лесам, пескам и пр. легкому бездорожью.
И вот, не пойму - это нормально/ненормально? При диагоналке (пару раз вывешивал, надо было запарковать не на лесной дороге) начинает срабатывать ЕСП и светиться значек ПП. При чем, светится он примерно до 40 км/час либо до отключения двигателя. При последующем вкл. - все ок.
Вычитал в мурзилке, что у этого индикатора всего две задачи:
1. Светиться 2-3 сек при заведении двигателя и потом тухнуть, если с ПП все ок
2. Мигать, если с ПП какая-то лажа.

Про режим включенного при определенных условиях индикатора ни слова . Работает ли ПП - хз , был сам Но вроде как работает:) Начинает буксовать колесо, включается ЕСП, значек ПП и машина заезжает, куда надо

Что скажут 4х4 пользователи? Стоить ехать на диагностику перед зимой или это нормально? Просто раньше такого не было и вот опять

Самая дебильная схема. Включается когда уже встрял Классно когда оно включит тебе задок в повороте при попадании на лед. У меня товарищ был не готов к такому западлу - бочину к камазу приложил. Раскрутило по полной
oleksa | Достоевский **
[Re: kkk_GAZ240] 27 октября 2020 в 10:53
kkk_GAZ240 27.10.2020 08:19 пишет:

Классно когда оно включит тебе задок в повороте при попадании на лед.

Так а наче таке було в ранніх муфтах тільки?
Зараз має і вмикати плавно і 5% мінімум постійно передавати на задню вісь.
Не знаю тільки, чи це є в сабжевому ПП 08 року
[Re: kkk_GAZ240] 27 октября 2020 в 14:34

Включается когда уже встрял

Уже никак не включается Готовлюсь к ремонту ПП Значек этот долбанный - это ошибка ПП. Машина просто не шарит, где именно прокол. Вчера нашли
Змінено $corpioN (14:35 27/10/2020)
harald67 | подсевший на форум **
[Re: $corpioN] 27 октября 2020 в 15:03
$corpioN 27.10.2020 14:34 пишет:

Включается когда уже встрял

Уже никак не включается Готовлюсь к ремонту ПП Значек этот долбанный - это ошибка ПП. Машина просто не шарит, где именно прокол. Вчера нашли

Муфта підключення заднього мосту?
[Re: harald67] 27 октября 2020 в 16:47
harald67 27.10.2020 15:03 пишет:

последнее сообщение
kkk_GAZ240 | Шкодоволгный Вазотавр *
[Re: $corpioN] 27 октября 2020 в 19:39
$corpioN 27.10.2020 16:47 пишет:

последнее сообщение

Вот поэтому раздатка механическая с ручкой - наше всё
jurikua | Достоевский *
[Re: kkk_GAZ240] 27 октября 2020 в 20:30
kkk_GAZ240 27.10.2020 19:39 пишет:

последнее сообщение

может, умею ездить, наше все?
oleksa | Достоевский **
[Re: $corpioN] 27 октября 2020 в 21:47

последнее сообщение

Так наче в ПП кроссоверах хундаях була болячка - зрізані шліци на виході з коробки/роздатки до кардану. Не думаю, що там прям розмололо шестерні.
Змінено oleksa (21:47 27/10/2020)
koka.in | СуперСтар *
[Re: jurikua] 27 октября 2020 в 22:04
jurikua 27.10.2020 20:30 пишет:

может, умею ездить, наше все?

Отчасти да, но не совсем. Это надо знать и позволять машине то, шо она может.
Ну на бордюр заехала и гуд, а вывес и ппц даже на 4*4 при этом 2*4 залезла
[Re: oleksa] 27 октября 2020 в 22:37
oleksa 27.10.2020 21:47 пишет:

Так наче в ПП кроссоверах хундаях була болячка - зрізані шліци на виході з коробки/роздатки до кардану. Не думаю, що там прям розмололо шестерні.

Чого була? Вона і є. Тільки якщо в мене можна поміняти деталі, то в нових вузол в зборі напевно

А як в моєму випадку хз, ми ж не розбирали нічого. Так, по лайту, пильник правого сальника роздатки відсунули і експерементували з карданом і передніми колесами. Після розбору покаже, шо там сталося і де саме
Наразі, при прокрутці передніх коліс видно, що шестерня (та що справа на відео) стоїть на місці. Якщо крутити кардан, то крутяться задні колеса і права шестерня. Поки що робоча версія про злизані шліци А от шо ті какахи ще зачепили по дорозі - от де питання. Я ж не знаю, скільки я без нього катаюсь.. Рік, пів року чи пару місяців

http://youtu.be/KYXjYk9qo5o
Змінено $corpioN (23:07 27/10/2020)
[Re: koka.in] 27 октября 2020 в 22:42
koka.in 27.10.2020 22:04 пишет:

Отчасти да, но не совсем. Это надо знать и позволять машине то, шо она может.
Ну на бордюр заехала и гуд, а вывес и ппц даже на 4*4 при этом 2*4 залезла

Ну залезла она, допустим, не по прямой, как теоретически могла бы, а с рулежкой и поиском зацепа в передке Мне ж тоже жалко свое. Хотя да, первый раз запрыгнула, по сути, 2х4 без рулежки Но я то тогда был уверен, что у меня есть ПП, это сейчас я умный и знаю, что его нету, и есп вовсе не "стрекотала", а что-то другое
Змінено $corpioN (22:48 27/10/2020)
[Re: kkk_GAZ240] 27 октября 2020 в 22:47
kkk_GAZ240 27.10.2020 19:39 пишет:

При большом желании можно и самое прочное и неубиваемое убить Карданчик там не помазать вовремя, маселко не поменять или на понижайке покататься весело с ветерком. Не мне тебе рассказывать, я думаю, что и своих историй в закромах полно
Додаткова інформація
Модератор:

Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 14 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2506