Re: Який Motul 5W30 лити в Subaru EJ253 та Toyota 1KR-FE
[Re: adminavto] 2 декабря 2020 в 15:43
adminavto 02.12.2020 08:39 пишет: виходячи з цього 8100 ECO-LITE або 8100 ECO-NERGY, з цих двох особисто вибрав би 8100 ECO-NERGY, a5\b5 мені більше імпонує ніж ilsac.
Але 8100 ECO-LITE 5W-30 - API SERVICE SP-RC (та ILSAC GF-6A - це практично одне й те ж), а 8100 ECO-NERGY 5W-30 - API SERVICE SL (якщо вірити їх сайту. Можливо, в продажу, зараз, інші специфікації?). Тобто, ECO-LITE - теоретично, саме продвинуте (по специфікаціях), а коштує - плюс-мінус, однаково з ECO-NERGY. Що я маю на увазі, от:
В ответ на: Благодаря введению новых пределов и новых тестов, ILSAC GF-6 (API SP) обеспечивает улучшенный контроль отложений, защиту от износа и эффективность, поскольку производители оригинального оборудования стремятся к достижению максимальной производительности, долговечности и экономии топлива. В новой категории также решаются две конкретные эксплуатационные проблемы, обеспечивая защиту LSPI (в соответствии с API SN PLUS) и, недавно добавленный элемент, защиту от износа цепи привода ГРМ. В дополнение к лучшей экономии топлива по современным классам вязкости ILSAC, ...
[Re: VovkZ] 2 декабря 2020 в 17:28
VovkZ 01.12.2020 22:54 пишет:
hollywood 01.12.2020 19:51 пишет:
Сучасні, по справжньому! (а не типу синтетична технологія виготвелня - synthese technologie), синтетичні масла на ПАО синтетиці, це наприклад Castrol EDGE
В мене, звісно, немає зараз під рукою його паспорту безпеки (з якого можна приблизно визначити склад), але вангую - там ПАО, максимум 10-15 % (і не більше 2-4% естерів, якщо вони там є). А все інше - той же GTL (чи гідрокрекінг). (Але можу й помилятися). ..... Скачав паспорт безпеки Castrol Edge, що попалося перше під руку: Edge 5W-30 C3: склад на скріншоті нижче. Я не хімік, але наскільки зміг розібратися - там дві основні складові - основна - не показана (чому? Не небезпечна?), та "С20-50" (10..25%) - насичені вуглеводні (парафіни?) - це, як я розумію - гідрокрекінг, група III (чи теж група II ?). Плюс стабілізатор (антиоксидант bis(nonylphenyl)amine), < 3%.
..... А от якщо глянути якесь Edge 0w-xx - наприклад, 0w-40 A3/B4 - то тут основна складова Pentadecane, 7-methylene-, mixed with 1-tetradecene, dimers and trimers, hydrogenated, 50-75% - кажуть, що це ПАО (я хз). Тобто, виходить - не кожен Edge - на ПАО.
Дякую за аналіз! Висновок Castrol EDGE 0w-XX - най-най в світі! Castrol EDGE 5w-XX - ще за старими технологіями, але ПАО 15% та є Естери що теж круто!
А от цікаво, в Мотулі хоч є щось подібне? Чи там просто гідрокряк з присадками? Можете зробити такий аналіз для Мотуля?
[Re: hollywood] 2 декабря 2020 в 18:37
hollywood 02.12.2020 17:28 пишет:
Висновок Castrol EDGE 0w-XX - най-най в світі! Castrol EDGE 5w-XX - ще за старими технологіями, але ПАО 15% та є Естери що теж круто!
А от цікаво, в Мотулі хоч є щось подібне? Чи там просто гідрокряк з присадками? Можете зробити такий аналіз для Мотуля?
Я б не робив якихось глибоких висновків з того мого повідомлення. Я просто тикув мишкою в два випадкових мастила, і трохи погуглив. Наявність ПАО не робить масло автоматично "крутим", і навпаки (бо можливо, єдина перевага ПАО-основ - це температурна стабільність, і все. Все інше - або таке, або гірше, ніж в умовного "гідрокрекінгу"). Я лише хотів сказати, що сучасні мастила - це, умовно, "гідрокрекінг" (якщо так можна узагальнити всі їх види) (з певними добавками мінералки і "чистої синтетики" груп IV, V), і це - не погано, а навіть добре. Тому подальший аналіз робити не бачу смислу.