autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Ganni | подсевший на форум ***
Re: Комфортное авто
[Re: tas7] 20 декабря 2020 в 22:44
tas7 20.12.2020 14:51 пишет:

Ganni 19.12.2020 23:25 пишет:

NAFANIA 19.12.2020 21:29 пишет:

В ответ на:

...

Если в рамках гарантии и не дорого, то все норм, пусть хоть движка меняют.
Если авто б.у. и приходится свои деньги доставать и это все ещё и долго, то как бы без разницы француз немец кореец.
Поэтому замена Автомата ДП0 или ДСГ за свой счёт это дорого и долго, а замена стоек стала или колодок, это просто неприятно. Замена стоек и опорников за свой счёт это уже досадно.
Все имхо.
И да 2 Кенго сейчас с пробегами 200 ккм и вот только начали сайленты и тяги менять,
Амморты и опоры ещё родные...
Все нужно конкретно и отдельно разбирать.
Обобщать до ВАГ или ПСА это сильно упрощать,и уже разговор не о чем. Технической смысл теряется

Загалом з вами згоден
Окрім моменту по заміні "ДП0 или ДСГ" - якщо це відбувається раз на пару років, в той час як підвіска по дрів"язкових і копійчаних моментах але напрягає зі стабільною регулярністю, то це досить філософське питання і дуже індивідуально кому що гірше Вибір тратитись на трансмісію умовні 1000$/раз на три роки чи міняти якісь гумки в ходовій 30$/але раз на три місяці... Останнє мене б вибішувало куди сильніше (хоча по грошах ніби ж як все одно не ті величини)

Та вже пишіть "Вибір тратитись на трансмісію умовні 1000$/раз на три тридцять років чи міняти якісь гумки в ходовій 30$/але раз на три місяці дні..." Ну а чо? Які три місяці? Стійки - 1 раз на 30 тис км, гумки - 1 раз на 60 тис. Заміна відбувається під час проходження ТО, тобто окремо НЕ потрібно заїзжати на СТО.

Тю, я тут на форумі писав, що зчеплення теж на ТО міняв - воно повільно "доходило". Мехатронік вже не пригадаю якщо чесно, але я на ньому ще навіть в Європу їздив коли він вже починав глючити))) Ну вибивало 7му передачу на круїзі час від часу so what
Змінено Ganni (22:44 20/12/2020)
tas7 | опытный писатель **
[Re: Ganni] 21 декабря 2020 в 10:50

NAFANIA 19.12.2020 21:29 пишет:

Ganni 19.12.2020 12:09 пишет:

В ответ на:

...

Я намагаюсь зрозуміти чому заміни по ходовій чи паливного бака це норм, а от, ну наприклад, зчеплення на ДСГ - не норм?

Если в рамках гарантии и не дорого, то все норм, пусть хоть движка меняют.
Если авто б.у. и приходится свои деньги доставать и это все ещё и долго, то как бы без разницы француз немец кореец.
Поэтому замена Автомата ДП0 или ДСГ за свой счёт это дорого и долго, а замена стоек стала или колодок, это просто неприятно. Замена стоек и опорников за свой счёт это уже досадно.
Все имхо.
И да 2 Кенго сейчас с пробегами 200 ккм и вот только начали сайленты и тяги менять,
Амморты и опоры ещё родные...
Все нужно конкретно и отдельно разбирать.
Обобщать до ВАГ или ПСА это сильно упрощать,и уже разговор не о чем. Технической смысл теряется

Загалом з вами згоден
Окрім моменту по заміні "ДП0 или ДСГ" - якщо це відбувається раз на пару років, в той час як підвіска по дрів"язкових і копійчаних моментах але напрягає зі стабільною регулярністю, то це досить філософське питання і дуже індивідуально кому що гірше Вибір тратитись на трансмісію умовні 1000$/раз на три роки чи міняти якісь гумки в ходовій 30$/але раз на три місяці... Останнє мене б вибішувало куди сильніше (хоча по грошах ніби ж як все одно не ті величини)

цікава математика виходить. Враховуючи, що перші гумки я змінив на 60 тис, то в ДСГ необхідно вкладатись (3 роки=36 міс; 36/3=12) раз на 720 тис Я так і знав, що ДСГ настільки надійна, що після того, як згниє кузов ВАга її не викидають, а монтують на нове авто.
tas7 | опытный писатель **
[Re: Ganni] 21 декабря 2020 в 10:57
Ganni 20.12.2020 22:44 пишет:

В ответ на:

...

Загалом з вами згоден

Та вже пишіть "Вибір тратитись на трансмісію умовні 1000$/раз на три тридцять років чи міняти якісь гумки в ходовій 30$/але раз на три місяці дні..." Ну а чо? Які три місяці? Стійки - 1 раз на 30 тис км, гумки - 1 раз на 60 тис. Заміна відбувається під час проходження ТО, тобто окремо НЕ потрібно заїзжати на СТО.

Тю, я тут на форумі писав, що зчеплення теж на ТО міняв - воно повільно "доходило". Мехатронік вже не пригадаю якщо чесно, але я на ньому ще навіть в Європу їздив коли він вже починав глючити))) Ну вибивало 7му передачу на круїзі час від часу so what

What у тому, що ремонт ДСГ=заміні стійок стаба у підвісці по "напрягу".
[Re: tas7] 21 декабря 2020 в 13:41
tas7 21.12.2020 10:57 пишет:

В ответ на:

...

В гарантійний період по напрягу для власника обоє рябоє - я ж до цього й хилю
Більше скажу, на час гарантії ДСГ точно без зволікань безкоштовно пофіксять, а от по підвісці деяких марок дилери (серед моїх знайомих точно були кейси, але не пригадаю марку, тому не буду впусту ганьбити) пробують відмовити в безоплатній заміні і з"їхати на "ну ви ж знаєте які в нас дороги"
Andriy Hulyk | энтузиаст ***
[Re: Ganni] 21 декабря 2020 в 16:51
Ganni 21.12.2020 13:41 пишет:

В ответ на:

...

Більше скажу, на час гарантії ДСГ точно без зволікань безкоштовно пофіксять, а от по підвісці деяких марок дилери (серед моїх знайомих точно були кейси, але не пригадаю марку, тому не буду впусту ганьбити) пробують відмовити в безоплатній заміні і з"їхати на "ну ви ж знаєте які в нас дороги"

по DSG є куланс - 5 чи 10 років?
[Re: Andriy Hulyk] 21 декабря 2020 в 22:06
Andriy Hulyk 21.12.2020 16:51 пишет:

Ganni 21.12.2020 13:41 пишет:

В ответ на:

...

по DSG є куланс - 5 чи 10 років?

Там сукупно важить і пробіг, і вік.
З особистого досвіду: зчеплення мені замінили на четвертий рік і десь 150т пробігу. За нього нічого не платив (лише робота).
Мехатронік міняв якраз в районі 5 років і 200т пробігу, зробили знижку на деталь більше 30% (по прайсу 50к, а заплатив щось трішки більше 30к грн).
Потім майже сотку проїхав і після повної діагностики в мене машинку забрали (сто обирав покупець, про дсг знав, вангую що якби там десь були трабли, то на діагостиці виплило б). Продав без торгу
Lekster | приверженец *
[Re: Демьян_Dnepr] 26 декабря 2020 в 00:56
А никого не смущает что название темы и обсуждение последних несколько страниц "немного" не туда?
NAFANIA | опытный писатель **
[Re: Демьян_Dnepr] 26 декабря 2020 в 11:59
Мое виденье комфортного авто. Это хорошая шумка, хорошие кресла, хорошие материалы. Минимально передающихся кочки и стыки от дороги, хочу чтоб плыла. Если типа не рулится, то мне это без разницы. И энерговооруженность 100 лс на тонну мне уже достаточно. Естественно наличие АКПП. А ну и клиренс от 16 см.
В бюджет ТС всерьез бы смотрел Ситроен Ц5 2 литра дизель в комплектации по жирнее.
Змінено NAFANIA (12:00 26/12/2020)
Disnake | Достоевский *
[Re: NAFANIA] 26 декабря 2020 в 12:11
NAFANIA 26.12.2020 11:59 пишет:

Мое виденье комфортного авто. Это хорошая шумка, хорошие кресла, хорошие материалы. Минимально передающихся кочки и стыки от дороги, хочу чтоб плыла. Если типа не рулится, то мне это без разницы. И энерговооруженность 100 лс на тонну мне уже достаточно. Естественно наличие АКПП. А ну и клиренс от 16 см.
В бюджет ТС всерьез бы смотрел Ситроен Ц5 2 литра дизель в комплектации по жирнее.

мне сейчас достаточно просто удобные кресла, удобная посадка (парктники устраивают вполне), даже пару соответствуют из бюджетного сегмента, а 0-100 и управляемость мне сейчас вторичны, шумка и кочки/стыки - тоже индивидуально, по городу особо не надо а по трассе вообще не критичны, а вот "плывучесть" не люблю - пусть лучше скачет чем раскачивается, но это мои тараканы
Демьян_Dnepr | важничающий писатель **
[Re: Демьян_Dnepr] 27 декабря 2020 в 19:03
Какое-то время не заходил в темку. Прочёл до конца. До сих пор не отпускает смена авто. И даже самоуговоры подождать на вторичке, с дисконтом, последний RAV4, не помогают .
Говорят, в этот раз, у Toyota, получилось сделать RAV4 комфортную подвеску. Правда теперь с двигателями непонятно. В предыдущем многие брали дизель, а его убрали. Бензин 2.0 такое. Нужно гибрид брать будет, если что.
Traveler | Дядя Сь **
[Re: Демьян_Dnepr] 27 декабря 2020 в 19:14
Таки база та висота профіля коліс рулять

З перервою декілька тижнів проїхав одеською на Акценті з 15“ (розмірів точно не згадаю), а потім на Т4 з вантажною підвіскою на 195/75 R15. Як не дивно, але на Т4 було комфортніше

Так що більша база вирішує
Seeker | приверженец
[Re: Демьян_Dnepr] 27 декабря 2020 в 19:48
Демьян_Dnepr 27.12.2020 19:03 пишет:

Какое-то время не заходил в темку. Прочёл до конца. До сих пор не отпускает смена авто. И даже самоуговоры подождать на вторичке, с дисконтом, последний RAV4, не помогают .
Говорят, в этот раз, у Toyota, получилось сделать RAV4 комфортную подвеску. Правда теперь с двигателями непонятно. В предыдущем многие брали дизель, а его убрали. Бензин 2.0 такое. Нужно гибрид брать будет, если что.

А в чем смысл тойотовского дизеля был? Ехал так себе, топливной экономичности тоже не особо было, у них как раз гибриды хорошо получаются.
juiT | подсевший на форум *
[Re: Traveler] 27 декабря 2020 в 21:22
Traveler 27.12.2020 19:14 пишет:

Таки база та висота профіля коліс рулять

З перервою декілька тижнів проїхав одеською на Акценті з 15“ (розмірів точно не згадаю), а потім на Т4 з вантажною підвіскою на 195/75 R15. Як не дивно, але на Т4 було комфортніше

Тут не база, або резина є вирішальним критерієм, а підхід до будівництва автомобіля в Німеччині і Кореї.
Lekster | приверженец *
[Re: juiT] 27 декабря 2020 в 22:00
juiT 27.12.2020 21:22 пишет:

Тут не база, або резина є вирішальним критерієм, а підхід до будівництва автомобіля в Німеччині і Кореї.

Ну при чём здесь страны производства, что вы несёте?
Это самый последний и не самый решающий фактор в вопросе комфорта авто.
Змінено Lekster (22:01 27/12/2020)
Додаткова інформація
Модератор:

AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

1 користувачів і 50 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 8292