autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумДомашні тварини

Що робити з сусідським котом в ці морози?

catkoua | Достоевский **
15 января 2021 в 21:10
Картина така. Є на дачах кішка, по суті вулична, формально сусідська. Тобто вона реально сусідська, вони її тримають годують лікують. Але. До хати не пускають бо в когось з малих дітей алергія.
Цієї зими вперше вони не змогли зимувати на дачі. Кішку забрати теж не могли в квартиру. Тому пригрузили мене її годувати до весни на їх подвір'ї. Самі раз в пару тижнів приїжджають.
Досі було все ок. Кішка десь там собі ходить полює тусується і додому за хавкою по графіку приходить. Але тепер я очкую за ті морози чи виживе. До себе пустити не можу бо в мене на дачі жирують два повноцінні коцури. І кішку не ризикую ловити і закривати десь в себе (та й де, дача опалюється частково) - ще й вона не стерилізована і я їй кагбе чужий.
Завтра буде -20. І що робити?
KX | важничающий писатель ***
Re: Що робити з сусідським котом в ці морози?
[Re: catkoua] 15 января 2021 в 21:30
До нас приходить кішка збирати "данину" їжею і вичісуванням, то ми їй корзину устелили старим одіялом, і під стіл на терасу, один раз вона там сиділа - місце знає. Думаю якщо змерзне то залізе туди знову.
PBR | старый писатель ***
[Re: KX] 15 января 2021 в 23:08
Да ничего не делать, кормить и поить, когда придёт. А относительно теплую и защищенную от ветра нычку найти - для взрослых котов вообще не проблема, тем более на дачах. Если кошеня - да, лучше присмотреть.
Мой вон пришел, поел и свинтил, "дальний кордон" от врагов охранять. На задние лапы становится у двери - выпускай типа. Так что его, силой держать?
Замерзнет - спрячется, не дурак.
Cirax | Достоевский *
[Re: PBR] 16 января 2021 в 18:20
Ничего не делать.
Кормить, как и кормили.
Для них минус двадцать, не так и много.
Ну, а если будет холодно, то тёплое место, она себе найдёт.
Sashok_Accent | IesuiT ***
[Re: catkoua] 18 января 2021 в 11:48
ничего не делать
приблудные коты у меня на даче отлично зимуют, и потом плодятся как кролики по весне.
Сами разберутся
catkoua | Достоевский **
[Re: catkoua] 19 января 2021 в 00:32
Ну кішка вроді виживає поки що. З тою різницею що переселилась до мене на терасу. Я її питаю: твій дім там і тут не тепліше. А вона мені: ну чого тобі паритись бігати туда-сюда, годуй тут.
Як потім з сусідами розбиратись хз.
NID | Достоевский *
[Re: catkoua] 19 января 2021 в 06:55
У нас, ще до переїзду у столицю, коли жили у приватному секторі була кішка.
Вона років 6 поспіль зникала весною і приходила з першим снігом. Коли добре вгодована, коли зовсім зудюща і зі зламаним вухом. Так бігала поки не постаріла, потім вже дома жила.

Вона сама розбереться, як перезимувати і де їй краще. ))
Змінено NID (06:56 19/01/2021)
batal | V.I.P *
[Re: catkoua] 17 февраля 2021 в 12:23
Ничего не делать, ну или можно подстилу сделать (дл ясамоуспокоения). Наши кот с кошкой ночуют в доме, но если вечером уйдет и не придет - утром как-то возвращаются Соседские аналогично, насколько могу наблюдать
O.V.L. | Анонім
[Re: catkoua] 17 февраля 2021 в 12:50
Сделать домик из пеноплпста или просто листок положить, так ей теплее будет.
Aleks777. | Супер писатель! *
[Re: catkoua] 17 февраля 2021 в 19:57
Прикріплені файли (0 завантажити)
На зиму бездомным котам за Городом делаю домики ( старые ДСП, дверки , стенки от старой мебели нарезаю электролобзиком, шуроповёртом сверлю под шурупы, складываю в домик. Дом внутри обшивается старым олеялом или тёплыми тряпками, снаружи непромокаемыми плёнками и пенопластам, крышу из прочного пластиката с выступом от дождя и снега).
Стараемя кормить раз в неделю ( рыба, куриные шейки, варим кашу с курятиной) и оставляем сухого корма на неделю ( на эту зиму купили 4 мешка по 12-15кг) не засыпаемых снегом площадках ( например под навесом).

На зиму бездомным котам за Городом делаю домики ( старые ДСП, дверки , стенки от старой мебели нарезаю электролобзиком, шуроповёртом сверлю под шурупы, складываю в домик. Дом внутри обшивается старым олеялом или тёплыми тряпками, снаружи непромокаемыми плёнками и пенопластам, крышу из прочного пластиката с выступом от дождя и снега)
Змінено Aleks777. (20:00 17/02/2021)
[Re: catkoua] 17 февраля 2021 в 20:11
Бюджетный корм оставляем такой.
10кг:

p.s. с начала зимы съели 2,5 мешка.

Раз в неделю привозим молоко, вода замерзает быстро, а тёплое молоко пьют с удовольствием.

Умные коты сбиваются в стаю и греются сидя (лёжа) рядом с друг другом , кучкуясь.
[Re: catkoua] 17 февраля 2021 в 20:53
Домик сезона 2016-2017:
Взял поддон с термообработкой HT (1)(есть химобработка), разрезал на три части (2), нарезал обшивку из старых полок(3), обшил шерстяным одеялом, скрутил все детальки.

Autoua.netФорумДомашні тварини

Додаткова інформація
Модератор:

Irish@, moderator, Outdriver 

0 користувачів і 33 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 21619