Не сподобалось, що я назвав КПП РАВ - варіатор? В такому випадку, до якого типу КПП необхідно її відносити? Чи планетарка вже стала окремим типом КПП як механічна, автоматична... Я не стверджував про переваги 8АТ на Туксоні над "варіатор" на РАВі: впевнений, що така дискусія приведе до холівару. Кожен вибирає фломастери до вподоби і головне, щоб це приносило йому задоволення.
Ось таке розжовування нарив:
"Несмотря на наличие в названии слова вариатор (Variable Transmission) - Лексусная E-CVT таковым не является, т.к. в ней не используется принцип изменения передаточного числа в классическом понимании вариатора. В Лексусовской E-CVT все передаточные числа фиксированные! Более того, слово трансмиссия тоже неточно характеризует это устройство, т.к. по сути оно является интеллектуальным "переключателем крутящего момента" (torque combiner). Имея 3-х стороннюю фиксированную планетарную передачу E-CVT действует по схожему принципу коробки автомата (т.е. за счет блокирования или изменения скорости вращения планетарных шестерней) за тем исключением, что соотношения шестерней не меняются, как не меняется и передаточное число. Эффект CVT достигается за счет применения дополнительного электромотора, который при необходимости подкручивает так называемую sun gear, увеличивая скорость вращения привода и за счет комбинаций работы/остановки ДВС и электромотора.
Таким образом, правильное название Lexus E-CVT должно было быть ETC - Electronic Torque Combiner"
7,5 за цю зиму - вірю. Зараз почне падати Другий приклад це ж напевно попереднє покоління, бо я хз як на новому поколінні гібридів треба їздити щоб було 8,5 середнє (хіба що живе за містом по бориспольці і часто давить гашетку)
оба последнее поколение тот, что 7,5 ездит из-под Киева на работу и в пробки попадает очень немного не въезде тот, что 8,5 - чистый Киев в час пик туда обратно по 6-7 км в одну сторону шо утром, шо вечером. говорит что при морозах на чистом бензе машина ехала все время.
7,5 за цю зиму - вірю. Зараз почне падати Другий приклад це ж напевно попереднє покоління, бо я хз як на новому поколінні гібридів треба їздити щоб було 8,5 середнє (хіба що живе за містом по бориспольці і часто давить гашетку)
оба последнее поколение тот, что 7,5 ездит из-под Киева на работу и в пробки попадает очень немного не въезде тот, что 8,5 - чистый Киев в час пик туда обратно по 6-7 км в одну сторону шо утром, шо вечером. говорит что при морозах на чистом бензе машина ехала все время.
Значить натискає активно педальку. Прям добре так натискає В будь-якому випадку дискусія про що? Що не може бути паспортних цифр в Києві? Ну так в конкурентів без батареї ще сильніше буде зростання по місту
Хоча якраз з гібрида можна й менше витягнути - друг час від часу мені фото б/к кидає зі своїми рекордами (останнього разу кидав 3.3 за поїздку)
А в США - 182. Двигун, я так розумію, FA25, який на форестері з осені 2018 року встановлюється.
может, как в случае с дефорсировали по каким то нуждам
Ну журналюги ж написали, що на догоду єсівським екологічним нормам. А взагалі бачу що зібрані в США та Японії (звідти в Європу і нам везуть) аутбеки відрізняються все більше і більше. На фото нового аута мені не сподобалася конфігурація переднього бампера - губу зробили практично паралельно поверхні дороги, у той час як раніше була під кутом градусів 20, що дозволяє мені без остраху підїжджати впритул до будь-якої бровки. З новим мабуть вже треба бути обережнішим із цим.
Значить натискає активно педальку. Прям добре так натискає В будь-якому випадку дискусія про що? Що не може бути паспортних цифр в Києві? Ну так в конкурентів без батареї ще сильніше буде зростання по місту
Хоча якраз з гібрида можна й менше витягнути - друг час від часу мені фото б/к кидає зі своїми рекордами (останнього разу кидав 3.3 за поїздку)
Інфа від першої особи. На моєму РАВі середній за 3,5 роки показує 7,5. Місто/траса десь 70/30. Влітку 6.5-7, цієї зими в морози до 9л виходило. Не економлю зовсім. Якщо заморочитись 0.5-1л витрати можна скинути легко. У дружини так і виходить. В мене старий РАВ. В новому поколінні (у сусіда такий) витрата реально на 1 л менше. І якщо порівнювати з бензинкою чи дизелем, то в них взимку так само на 1-2 л витрата зростає. Якщо порівняти витрату з РАВ 2,5 л, то там буде 11-12 л при такій експлуатації.
Ganni 23.03.2021 18:10 пишет: Ось таке розжовування нарив:
"Несмотря на наличие в названии слова вариатор (Variable Transmission) - Лексусная E-CVT таковым не является, т.к. в ней не используется принцип изменения передаточного числа в классическом понимании вариатора. В Лексусовской E-CVT все передаточные числа фиксированные! Более того, слово трансмиссия тоже неточно характеризует это устройство, т.к. по сути оно является интеллектуальным "переключателем крутящего момента" (torque combiner). Имея 3-х стороннюю фиксированную планетарную передачу E-CVT действует по схожему принципу коробки автомата (т.е. за счет блокирования или изменения скорости вращения планетарных шестерней) за тем исключением, что соотношения шестерней не меняются, как не меняется и передаточное число. Эффект CVT достигается за счет применения дополнительного электромотора, который при необходимости подкручивает так называемую sun gear, увеличивая скорость вращения привода и за счет комбинаций работы/остановки ДВС и электромотора.
Таким образом, правильное название Lexus E-CVT должно было быть ETC - Electronic Torque Combiner"
Интересно, как бы отнеслись к этому названию разработчики архитектуры e-CVT. На этом сайте есть много работ от World Electric Vehicle Journal, Energies..., описывающие, почему variable transmission здесь не просто так и как эту архитектуру реализуют у разных брендов/марок.
Уверен, что название e-CVT - не является детищем маркетологов Тойоты или кого-то еще. Daimler Chrysler, GM и BMW (консорциумом Global Hybrid Cooperation) тоже используют такую архитектуру
It is clear from the hybrid vehicles in the market, that the two major companies in the automotive sector the General Motor(GM) and Toyota are preferring series-parallel hybrid architecture with electro-mechanical continuously variable transmission (ECVT) over the other architectures, to achieve better fuel consumption.
Тут можно почитать о e-CVT в исполнении Honda, Toyota, GM. ... The iMMD DHT system will have highest motor sizing requirements compared to Toyota HSD and GM Voltec-2 eCVT architecture. Hence Honda iMMD HEV eCVT powertrain requires high DHT cost especially for a high-performance HEV application but owns significant benefits in compact transmission mechanical structure and simple powertrain control strategy. ...GM dual-mode power-split system can provide 2-geared eCVT functions and result in significant reduction in motor torque and power rating. It is much more scalable for HEV applications with different vehicle platforms.
Или посмотреть работу Cheng, Y.; Cheng, M. "EVT and E-CVT for Full Hybrid Electric Vehicles" (Yuan Cheng introduced e-CVT and electric variable transmission (EVT) technology for full HEVs).
И бонусом, кому будет интересно: сравнение HDCT (hybrid dual clutch transmission) с версией eCVT Тойоты