AL® 13.03.2021 19:16 пишет: Ну автобус ещё тяжелее Смарта. При лоб в лоб, автобус почти и не заметит Смарта. В отличие от Смарта
Заметит, Смарт еще тот снаряд- масса 720 кг, полная масса 980 кг. И с пассивной безопасностью у него на много лучше, чем у многих авто обычного размера. В интернете есть видео как его бьют на скорости 110 км/ч и у него остается цела капсула безопасности, а не на 50 км как обычно.
ну капсула это ещё не значит, что там все ок. Сминаемая зона, скорость замедления и т.п. штуки тоже очень важны. Думаю, у Смарта с этим очень плохо.
AL® 13.03.2021 19:16 пишет: Ну автобус ещё тяжелее Смарта. При лоб в лоб, автобус почти и не заметит Смарта. В отличие от Смарта
Заметит, Смарт еще тот снаряд- масса 720 кг, полная масса 980 кг. И с пассивной безопасностью у него на много лучше, чем у многих авто обычного размера. В интернете есть видео как его бьют на скорости 110 км/ч и у него остается цела капсула безопасности, а не на 50 км как обычно.
і люди живі здорові при цьому ? І діти ?
На такой скорости в любой машине мало кто выживет.
Irish@ 13.03.2021 22:30 пишет: у пасажира спереду найнебезпечніше місце в авто, а для дитини так точно. Автобус великий і помітний - вже суттєві переваги. Статистичними даними не володію, просто висловила думку
За такою ж самою логікою передній ряд Ленд Крузер 200 буде безпечнішим ніж другий ряд якогось умовного Кіа Піканто чи решти А-Б-класу Відлякує маленький Смарт? Ну давайте будем тримати в умі ось такий автомобіль при обговоренні цієї дискусії:
Місце переднього пасажира в будь якому авто небезпечніше за 2й ряд. Не подушка так цеглина прилетить.
Irish@ 15.03.2021 23:58 пишет: Місце переднього пасажира в будь якому авто небезпечніше за 2й ряд
о 5 25 Це ніхто не піддає сумніву. Просто "небезпечнІШЕ" не дорівнює поняттю "НЕбезпечнО". Тому в законі Великої Британії так і записано "заборонено перевозити дітей на першому ряді якщо в авто є другий ряд" (минулого тижня гуглив, ліньки шукати посилання). Але повністю виносити цілий автомобільний сегмент за рамки закону (це лише в нашій бідній країні 2-місні автомобілі є рідкісна екзотика) це дурість і єресь, тому я не можу зрозуміти що ви захищаєте.
Возможно я и не права. Я не вожу маленьких детей спереди.
И да, если бы возила, не отключила бы.
Исключение в правилах сделано для совсем крошечных детей, которые плачут, если не видят мамы рядом. Именно для них и делают кресла нулевой группы, спиной вперед. Негуманно считается в современном мире запрещать маме самостоятельно дитенка возить.
Це де ви таке вичитали? Вважається, що у малюків до року слабкі м'язи шиї, тому крісло групи 0 встановлюються проти руху, щоб при різкому гальмуванні голова різко не пішла вперед.