Я давно отстаиваю мысль, что эти инд.счетчики тепла - избыточная блаж. Все нормально работает на распределителях. При горизонтальной разводке счетчики воды справляются с задачей на все 100. Или некуда девать деньги на поверту счетчика тепла + батарейка недешевая? А так в нашем случае есть общее кол-во газа, раскинули затраты на него по счетчикам воды. Отдельно начисляем затраты на "трубу" - всякие кап.затраты, з/п, ремонт и т.д.
Показники лічильників води дуже слабо корелюють з фактичними витратами тепла.
Я давно отстаиваю мысль, что эти инд.счетчики тепла - избыточная блаж. Все нормально работает на распределителях. При горизонтальной разводке счетчики воды справляются с задачей на все 100. Или некуда девать деньги на поверту счетчика тепла + батарейка недешевая? А так в нашем случае есть общее кол-во газа, раскинули затраты на него по счетчикам воды. Отдельно начисляем затраты на "трубу" - всякие кап.затраты, з/п, ремонт и т.д.
Це розподілювач, а не лічильник. Враховуючи, що температура теплоносія у всіх однакова на вході - кількість м3 досить коректно показує частку окремої квартири. Така схема є у останній методиці. Так що все легально.
maksym 27.03.2021 01:57 пишет: Враховуючи, що температура теплоносія у всіх однакова на вході - кількість м3 досить коректно показує частку окремої квартири.
А температура на выходе?
Мне хочется тепла я включил два кондиционера и в квартире +28. Соседу наоборот, жарко, он по открывал окна и у него +16. Батареи открыты одинаково, каждому заходит равное кол-во воды с т+50 в час. Выходит тоже количество воды одинаковое, но у меня м т+42 а у соседа т+25. И где тут одинаковое потребление тепла
maksym 27.03.2021 01:57 пишет: Враховуючи, що температура теплоносія у всіх однакова на вході - кількість м3 досить коректно показує частку окремої квартири.
А температура на выходе?
Мне хочется тепла я включил два кондиционера и в квартире +28. Соседу наоборот, жарко, он по открывал окна и у него +16. Батареи открыты одинаково, каждому заходит равное кол-во воды с т+50 в час. Выходит тоже количество воды одинаковое, но у меня м т+42 а у соседа т+25. И где тут одинаковое потребление тепла
Равное кол-во воды? Это невозможно. Если никто в систему не лазил, то регуляторы и балансировочные клапаны будут держать все в пределах. Ну и погрешности никто не отменял. Хваленые распределители, которые развешаны на батареях в Европе, тоже имеют свои ньюансы. И тоже не меряют тепло в классическом понимании этого термина.
Це розподілювач, а не лічильник. Враховуючи, що температура теплоносія у всіх однакова на вході - кількість м3 досить коректно показує частку окремої квартири. Така схема є у останній методиці. Так що все легально.
Температура на виході грає у формулі визначення витрат тепла далеко не останню роль) таку схему, як описали ви, з певними допусками можна використовувати лише і виклбчнотолді, коли у всіх абсолютно однакові батареї стоять. Якщо хтось поміняє радіатор збільшивши його площу ,тоді на виході він матиме меншу температуру теплоносія (адже більший радіатор віддасть в приміщення більше тепла при одній і тій самій температурі та об'ємному потоку теплоносія на вході ), але згідно вашої схеми хазяїн заплатить однаково з квартирою, де радіатор стоїть умовно стандартний. Різниця може становити два рази та більше (скажімо, стандартний графік буде 70/50 - дельта 20К, а хтось може мати і 70/30 - тобто дельту 40К)
Сучасні системи не дають давати витрату щоб на вході і виході з батареї була однакова/близька температура. Теплоносій охолоджується майже до кімнатної температури. Лічильники тепла теж дають косяки. Вони вимірюють тепло, що зняли з батареї, а не тепло, що використовується для компенсації втрати приміщення. От і виходить, що на лічильнику одне, а реально використане інше. А платить сусід. Тому різні засоби визначення частини окремої квартири у загальному споживанні тепла мають свої + та -. У лічильників води + це вартість та витрати на повірку.
maksym 31.03.2021 22:43 пишет: Сучасні системи не дають давати витрату щоб на вході і виході з батареї була однакова/близька температура. Теплоносій охолоджується майже до кімнатної температури.
Що? Що таке "сучасні системи", розшифруйте будь ласка)
maksym 31.03.2021 22:43 пишет:
Лічильники тепла теж дають косяки. Вони вимірюють тепло, що зняли з батареї, а не тепло, що використовується для компенсації втрати приміщення.
Що? Тепло від батареї не компенсує втрати приміщення???
maksym 31.03.2021 22:43 пишет: Сучасні системи не дають давати витрату щоб на вході і виході з батареї була однакова/близька температура. Теплоносій охолоджується майже до кімнатної температури. Лічильники тепла теж дають косяки. Вони вимірюють тепло, що зняли з батареї, а не тепло, що використовується для компенсації втрати приміщення. От і виходить, що на лічильнику одне, а реально використане інше. А платить сусід. Тому різні засоби визначення частини окремої квартири у загальному споживанні тепла мають свої + та -. У лічильників води + це вартість та витрати на повірку.
Ну тогда оптимальным был бы счетчик, который меряет температуру воздуха в помещении :-) Т.е. конечный результат :-)
maksym 31.03.2021 22:43 пишет: Сучасні системи не дають давати витрату щоб на вході і виході з батареї була однакова/близька температура. Теплоносій охолоджується майже до кімнатної температури. Лічильники тепла теж дають косяки. Вони вимірюють тепло, що зняли з батареї, а не тепло, що використовується для компенсації втрати приміщення. От і виходить, що на лічильнику одне, а реально використане інше. А платить сусід. Тому різні засоби визначення частини окремої квартири у загальному споживанні тепла мають свої + та -. У лічильників води + це вартість та витрати на повірку.
Ну тогда оптимальным был бы счетчик, который меряет температуру воздуха в помещении :-) Т.е. конечный результат :-)
Это точно правильнее. Но там свои баги есть. Тут уже обсуждали эту мысль - мерять температуру в помещении и по ней определять теплопотери. Не помню, какие явные недостатки тогда выявили. Но они рубили идею на корню.
Що? Що таке "сучасні системи", розшифруйте будь ласка)
Стояк з циркуляцією, горизонтальні відводи, регулятор на батареях, балансуючи клапани.
Я це вже писав тут. Зазвичай люди відстоюють тільки свою позицію без вникання в аргументи інших. но то таке
Перепрошую, але у вас якійсь набір технічних термінів, не пов'язаний між собою, тому мені важко вловити, що ви хочете сказати. Поправте мене, якщо я помилюсь. Отже, ви вважаєте, що звичайні водолічильники будуть добре слугувати цілям обчислення споживання тепла тому, що на виході буде вода кімнатної температури завдяки "сучасним системам", як ви це називаєте. Все вірно? А якщо ні? Якщо у одного на виході температура 20С, а у іншого - 30С? А у третього 50С? Чи згідно вашого розуміння світу, цього бути не може?
maksym 01.04.2021 13:57 пишет:
oleg_mazda 01.04.2021 09:43 пишет:
Що? Тепло від батареї не компенсує втрати приміщення???
казали-балакали
Чудова відповідь. Просто і коротко характеризує доповідача)
Это точно правильнее. Но там свои баги есть. Тут уже обсуждали эту мысль - мерять температуру в помещении и по ней определять теплопотери. Не помню, какие явные недостатки тогда выявили. Но они рубили идею на корню.
Мабуть, проста відчинена кватирка "рубала цю ідею на корню"? Ггг))
Прочитав я цю гілку і зрозумів - як добре, що у мене звичайне вертикальне розведення і лічильник один на будинок. І гаряче водопостачання без лічильника - плачу по нормативам. Від такої кількості геморою це мене убезпечує, і ванну можу набирати хоч 5 разів на день. І сплачую практично стільки ж.
Мабуть, проста відчинена кватирка "рубала цю ідею на корню"? Ггг))
Точно! Відрив вікно - і тепловтрати "впали" А ще краще винести датчик на вулицю...