Уф, залежить, мабуть, від конкретного агрегата. Якщо автомобіль новий, то вибирав би серед гібрид/бенз/дизель. При чому трохи більшу перевагу надав би гібриду (ще більш бажано - повноцінному, а не м‘якому). З нових що бенз, що дизель - всеодно. Треба пробувати що більше зайде чи сподобається в їзді і вже тоді обирати.
Якщо мова про вживані авто, то варіанти тіж, єдине шо приорітетність тепер десь порівну між трьома варіантами. Про запас можна і ГБО, але це найменш бажаний варіант.
Поки не голосував, бо не знаю що вибрати чисто електричку поки точно ні.
Мене особисто дуже дивує коли між бензом і дизелем люди вираховують коли відіб‘ється останній, через який пробіг. В дизеля є значно більше переваг ніж проста економія. Мій річний пробіг складає 6...7 тис. км і я взяв новий дизель зі салону (так він був на 500$ дорожчий за бенз, але як виявилось з часом бензинові двигуни були дуже багатостраждальними в даній автівці). Нікого не буду переконувати що краще, а що гірше зараз, але тяговитість, малі оберти двигуна при піку його обертів,середній розсхід до 5л в місті (4.5 за містом)+ можливість проїхати 1200 км на одному баці- це те через що я і зараз би зробив аналогічний вибір. А чутки про дороговизну обслуговування, низьку якість дизельного палива, форсунки які треба чуть не щороку чистити- схоже будуть і надалі з нами жити, бо якось треба продавати і бензинові автівки також
hollywood 29.03.2021 20:10 пишет: З того що є на ринку України узяв би Тойоту Рав4 2.5 plug-in hybrid (не простий гібрід, а саме plug-in) Це найкраща наразі пропозиція по ТТХ/ціна
До речі, яка ціна, на сайті відсутня, а телефонувати мені лінь?
hollywood 29.03.2021 20:10 пишет: З того що є на ринку України узяв би Тойоту Рав4 2.5 plug-in hybrid (не простий гібрід, а саме plug-in) Це найкраща наразі пропозиція по ТТХ/ціна
До речі, яка ціна, на сайті відсутня, а телефонувати мені лінь?
не голосовал но могу ответить тут. Мне нравиться автомобили в идеале с чугунным блоком цилиндров или на крайний случай с толстыми стенками чугунной гильзы.
Вид топлива- вторичен, когда машины начали на капиталку уходить при пробегах от 25 тысяч до 90 тысяч.
andriy_z 30.03.2021 09:24 пишет: Мене особисто дуже дивує коли між бензом і дизелем люди вираховують коли відіб‘ється останній, через який пробіг. В дизеля є значно більше переваг ніж проста економія. Мій річний пробіг складає 6...7 тис. км і я взяв новий дизель зі салону (так він був на 500$ дорожчий за бенз, але як виявилось з часом бензинові двигуни були дуже багатостраждальними в даній автівці). Нікого не буду переконувати що краще, а що гірше зараз, але тяговитість, малі оберти двигуна при піку його обертів,середній розсхід до 5л в місті (4.5 за містом)+ можливість проїхати 1200 км на одному баці- це те через що я і зараз би зробив аналогічний вибір. А чутки про дороговизну обслуговування, низьку якість дизельного палива, форсунки які треба чуть не щороку чистити- схоже будуть і надалі з нами жити, бо якось треба продавати і бензинові автівки також
З вашими пробігами ви через років ~10 зрозумієте що "чутки" не просто так з'явились.. А крім економії, з "переваг" дизеля: тракторне дирчання, шум і вібрація, сажовий-егр-каталіки, едблу, чорний дим, тільки низькі обороти, зимове замерзання і антигелі, холодний двигун і салон, більша вага двигуна, дорожчі то, початкова переплата, гірша екологічність (вищий податок на володіння в єс - в перспективі і у нас) і тд Дизель (як і гбо) має сенс лише при значних пробігах.
В Європі ж все безальтернативно переходить на електрику. Як на мене, гібрид як перехідний варіант - найкраща опція (хоча і поки не дешева). Якщо бракує бюджету - бензин.
Почти все эти недостатки есть и в бензинке. Катализаторы есть, сажевые тоже уже ставят, те-же турбины и ихние проблемы. Легче двигатель, так и срок службы алюминия меньше чугуна. Такие же форсунки, и ТНВД. Пробеги авто до капиталки, снижаются семимильными шагами.
З вашими пробігами ви через років ~10 зрозумієте що "чутки" не просто так з'явились.. А крім економії, з "переваг" дизеля: тракторне дирчання, шум і вібрація, сажовий-егр-каталіки, едблу, чорний дим, тільки низькі обороти, зимове замерзання і антигелі, холодний двигун і салон, більша вага двигуна, дорожчі то, початкова переплата, гірша екологічність (вищий податок на володіння в єс - в перспективі і у нас) і тд
Если для ТДИ пробег 200, 200+ это практически не о чем, то ресурс ТСИ - 250 тыс. Стоимость ТО что для ТСИ что для ТДИ практически одинаковая, а если на ТДИ не менять каждые 10 тыс. топливный фильтр (как это делаю я), то стоимость ТО на ТДИ будет дешевле.. Зимой не замерзала, антигелями не пичкал. Салон тёплый т.к. в комплектации стоит электро-фен, который подогревает салон пока двигатель не нагреется..ехать комфортно. По экологии дизель чище бензина.. В общем всё что вы написали, это касается дизелей конца 90-х.. Так что мимо )) Заправка хорошим топливом, во время делать сервис, просто ухаживать за машиной и проблем знать не будете.. В личном пользовании есть и ТДИ и ТСИ..
autoseo 06.04.2021 01:11 пишет: А крім економії, з "переваг" дизеля: тракторне дирчання, шум і вібрація, сажовий-егр-каталіки, едблу, чорний дим, тільки низькі обороти, зимове замерзання і антигелі, холодний двигун і салон, більша вага двигуна, дорожчі то, початкова переплата, гірша екологічність (вищий податок на володіння в єс - в перспективі і у нас) і тд
autoseo 06.04.2021 01:11 пишет: А крім економії, з "переваг" дизеля: тракторне дирчання, шум і вібрація, сажовий-егр-каталіки, едблу, чорний дим, тільки низькі обороти, зимове замерзання і антигелі, холодний двигун і салон, більша вага двигуна, дорожчі то, початкова переплата, гірша екологічність (вищий податок на володіння в єс - в перспективі і у нас) і тд
"вищий податок на володіння в єс" А чи є пруфи?!?
наприклад Німеччина: Обладатели машин обязаны платить налог на владение автомобилем в Германии. Величина взимаемой суммы зависит от объёма двигателя, вида топлива и количества выбрасываемого в атмосферу CO2. Каждые 100 см3 объёма цилиндров обойдутся владельцу транспортного средства, потребляющего бензин, в 2€ в год. Для дизелей налог выше - 9,5€ за 100 см3 , если дизельный двигатель оснащён сажевым фильтром. Без фильтра налог 10,7€ за 100 см3. джерело
З вашими пробігами ви через років ~10 зрозумієте що "чутки" не просто так з'явились.. А крім економії, з "переваг" дизеля: тракторне дирчання, шум і вібрація, сажовий-егр-каталіки, едблу, чорний дим, тільки низькі обороти, зимове замерзання і антигелі, холодний двигун і салон, більша вага двигуна, дорожчі то, початкова переплата, гірша екологічність (вищий податок на володіння в єс - в перспективі і у нас) і тд
Если для ТДИ пробег 200, 200+ это практически не о чем, то ресурс ТСИ - 250 тыс. Стоимость ТО что для ТСИ что для ТДИ практически одинаковая, а если на ТДИ не менять каждые 10 тыс. топливный фильтр (как это делаю я), то стоимость ТО на ТДИ будет дешевле.. Зимой не замерзала, антигелями не пичкал. Салон тёплый т.к. в комплектации стоит электро-фен, который подогревает салон пока двигатель не нагреется..ехать комфортно. По экологии дизель чище бензина.. В общем всё что вы написали, это касается дизелей конца 90-х.. Так что мимо )) Заправка хорошим топливом, во время делать сервис, просто ухаживать за машиной и проблем знать не будете.. В личном пользовании есть и ТДИ и ТСИ..
Щодо ресурсу та більших пробігів повністю згідний. Але для міста у випадку коротких поїздок в 5-10 км думаю хронічно не догрітий дизель швидше створить проблеми, як вважаєте?
Мабуть сприйняття дизельного авто багато в чому залежить від вартості: в дорожчому авто всі ці недоліки будуть зведені до мінімуму.. Ті дизельні авто, в яких поїздив, були таки суттєво простіші, і шуми і вібрації таки відчувались (і вони не з 90-х, а ~10 річні), та й фени теж не всюди були. Про проблеми в холод теж неодноразово чув..
Враховуючи що у вас є і тсі і тді: якби ви завтра на заміну 2-х своїх авто купували в салоні одне, що б обрали - тсі, тді чи гібрид\електро?
Щодо ресурсу та більших пробігів повністю згідний. Але для міста у випадку коротких поїздок в 5-10 км думаю хронічно не догрітий дизель швидше створить проблеми, як вважаєте?
Мабуть сприйняття дизельного авто багато в чому залежить від вартості: в дорожчому авто всі ці недоліки будуть зведені до мінімуму.. Ті дизельні авто, в яких поїздив, були таки суттєво простіші, і шуми і вібрації таки відчувались (і вони не з 90-х, а ~10 річні), та й фени теж не всюди були. Про проблеми в холод теж неодноразово чув..
Враховуючи що у вас є і тсі і тді: якби ви завтра на заміну 2-х своїх авто купували в салоні одне, що б обрали - тсі, тді чи гібрид\електро?
1. На 1000% согласен с вами что при малых пробегах, а тем более суто в городе дизель будет не уместен! 2. Если бы пришлось продать два авто (ТДИ и ТСИ) и купить одно, выбор бы был сделан в пользу дизеля.