AlexAudiCoupe 14.06.2021 23:14 пишет: Ему проще взять напрокат любой внедорожник который ему в данный момент нужен
Проблема в том, что "прокат" и "любой" - это вещи очень совместимые. А вот "прокат" и "автомобиль,который нужен в данный момент" - не очень. У меня требования к автомобилю, на котором нужно комфортно проехать 500-1000-2000км по Европе особые - начиная от определенного размера, динамики, управляемости, комфорта подвески и уровня шума на высоких скоростях до 180км/ч, удобных сидений как первого, так и второго ряда и заканчивая наличием всяких ассистентов, хорошего света и качественной музыки, которую можно слушать долго и громко. Вероятность найти такое сочетание качеств в прокатном автомобиле практически нулевая. Поэтому пусть будет 11 месяцев стоять в гараже, но это будет тот автомобиль, который мне 100%-но подходит, к которому я привык, и знаю, как себя ведут, например, его датчики дождя и АКПП при обгонах. Да что, там, бывало так, что я тупо чувствовал себя некомфортно, так как прокатный автомобиль требовал заправок совсем не так как мой и его лампочка резерва топлива работала по своему, стремному алгоритму. И я бы тоже назвал это прагматичным подходом, если ты ценишь свой комфорт и время больше, чем деньги. Тем более, что стоимость владения таким авто, если это не новая трехлетка, не такая уж и заоблачная по сравнению с прокатом аналогичной машины.
Возвращаясь к теме ТС, я пока не нашел нового автомобиля, который по потребительским качествам для дальних путешествий был бы лучше моего R-класса 2012 года.
Намагаюсь збагнути - це дійсно якийсь найвищого ґатунку снобізм, чи просто суперечка заради суперечки на форумі Якщо людині авто потрібне лиш кілька тижнів на рік для подорожей, то йому пофіг до таких аж дрібниць Просто ставиш високі рамки класовості і все, а далі вже відверто пофіг чи дадуть тобі Ауді/Мерс/Бумер/Рейндж тощо Відчуватись на дорозі як Поло воно не буде в усіх випадках)) Намагаюсь переварити оці забаганки - це типу "шукаю авто котре розганяється рівно 6 сек до сотні і їсть 10л на швидкості 130 але на жаль є лише варіант з розгоном 5 сек і споживанням 9,5л... Кохана! цього року наша подорож скасовується"
Ganni 17.06.2021 14:58 пишет: Те, що в універсалі завантажено під самий дах, в седані тупо їде в салоні - знаю бачив Не применшую описаних небезпек, але не думаю що другий варіант безпечніший
купи седан, казали вони, багажник норм, казали вони
Так така коробка й суто за габаритами нікуди не полетить під час гальмування Камрад жеж мав на увазі (як як розумію) дрібніше барахло, яке власники хетчів/універсалів закидають НА вантаж в багажнику... яке в седані через його розміри їде в салоні
Ganni 17.06.2021 15:40 пишет: Камрад жеж мав на увазі (як як розумію) дрібніше барахло, яке власники хетчів/універсалів закидають НА вантаж в багажнику... яке в седані через його розміри їде в салоні
Я перелічив де кілька мінусів універсалу над седаном - не тільки безпеку. Єдина перевага універсала це його багажник - але в седанах багажник теж може бути великим і достатнім. Суть поради в тому що треба подивитись в багажник конкретної моделі - можливо що багажника в седані буде цілком достатньо. Якщо ні то звісно треба брати універсал або багажник на дах.
P.S. На жаль маю досвід перекидання, тому нічого небезпечніше за пластикову пляшку води в салоні не вожу. Та розумію що у разі серйозної події (а не просто екстреного гальмування) все що є в багажнику універсалу не залежно від того як воно закріплено може опинитись в салоні. Но то так, мої власні забобони...
Ganni 17.06.2021 15:37 пишет: Намагаюсь збагнути - це дійсно якийсь найвищого ґатунку снобізм, чи просто суперечка заради суперечки на форумі
Просто суперечка, але цікаво.
В ответ на: Якщо людині авто потрібне лиш кілька тижнів на рік для подорожей, то йому пофіг до таких аж дрібниць Просто ставиш високі рамки класовості і все, а далі вже відверто пофіг чи дадуть тобі Ауді/Мерс/Бумер/Рейндж тощо Відчуватись на дорозі як Поло воно не буде в усіх випадках))
Ти, напевно, не зустрічав людей, у яких в домі десь на Майорці в гаражі стоїть новенький Порш "чисто для подорожей". За твоєю логікою вони сноби вищого гатунку?
В ответ на: Намагаюсь переварити оці забаганки - це типу "шукаю авто котре розганяється рівно 6 сек до сотні і їсть 10л на швидкості 130 але на жаль є лише варіант з розгоном 5 сек і споживанням 9,5л... Кохана! цього року наша подорож скасовується"
Цікаво оце "вам шашешчки, чи їхати". Тобто відносно авто мене це не потрібно хвилювати, так? Це ж маячня - відмахати 2000 км за кермом - два дні із 14-денної відпустки. То ви так до будь якого вибору ставитеся? "Люба, через тиждень рушаємо у Туреччину з нагоди нашої 20-тої річниці, я забронював сьогодні готель, був всього один вільний на сайті. Ну і шо, що там за їдлом треба годину в черзі стояти, а шезлонгів та офіціантів на всіх не хватає? Це ж МОРЕ, ти так про нього мріяла!!!" Це про те, в кого які пріоритети і не треба обзивати забаганками і снобами тих, чиї пріоритеті відрізняються від твоїх.
Ти, напевно, не зустрічав людей, у яких в домі десь на Майорці в гаражі стоїть новенький Порш "чисто для подорожей". За твоєю логікою вони сноби вищого гатунку?
А це люди які живуть там цілорічно чи приїжджають на відпочинок? Бо я іноді гостюю в друзів на їх віллі в Хорватії, але вони-то якраз беруть в аеропорту авто на прокат, бо бувають там ну максимум 2 місяці на рік. (теоретично варіант коли грошей кури не клюють я теж не виключаю, просто не маю таких знайомств)
В ответ на:
Цікаво оце "вам шашешчки, чи їхати". Тобто відносно авто мене це не потрібно хвилювати, так? Це ж маячня - відмахати 2000 км за кермом - два дні із 14-денної відпустки. То ви так до будь якого вибору ставитеся? "Люба, через тиждень рушаємо у Туреччину з нагоди нашої 20-тої річниці, я забронював сьогодні готель, був всього один вільний на сайті. Ну і шо, що там за їдлом треба годину в черзі стояти, а шезлонгів та офіціантів на всіх не хватає? Це ж МОРЕ, ти так про нього мріяла!!!" Це про те, в кого які пріоритети і не треба обзивати забаганками і снобами тих, чиї пріоритеті відрізняються від твоїх.
Е ні, я спеціально написав вище про рамки класовості передбачаючи ситуацію коли ви притягнете за вуха якісь зовсім вже кумедні ситуації а-ля взяти в прокаті Поло замість Майбуху (як в воду глядів))
Ganni 17.06.2021 15:40 пишет: Камрад жеж мав на увазі (як як розумію) дрібніше барахло, яке власники хетчів/універсалів закидають НА вантаж в багажнику... яке в седані через його розміри їде в салоні
Я перелічив де кілька мінусів універсалу над седаном - не тільки безпеку. Єдина перевага універсала це його багажник - але в седанах багажник теж може бути великим і достатнім. Суть поради в тому що треба подивитись в багажник конкретної моделі - можливо що багажника в седані буде цілком достатньо. Якщо ні то звісно треба брати універсал або багажник на дах.
P.S. На жаль маю досвід перекидання, тому нічого небезпечніше за пластикову пляшку води в салоні не вожу. Та розумію що у разі серйозної події (а не просто екстреного гальмування) все що є в багажнику універсалу не залежно від того як воно закріплено може опинитись в салоні. Но то так, мої власні забобони...
Ще одна перевага універсала - у більшості таких автвок порівняно із седаном на тій же базі істотно більше місця над заднім рядом сиднь. Якщо там сидять високі пасажири де дуже аідчувається
В ответ на: Е ні, я спеціально написав вище про рамки класовості передбачаючи ситуацію коли ви притягнете за вуха якісь зовсім вже кумедні ситуації а-ля взяти в прокаті Поло замість Майбуху (як в воду глядів))
Пару сторінок тому я показав ціну за X7 на місяць. Вважаєш Рендж чи GLS буде дешевше? Це про залишення в рамках класовості. Звичайно, що про Майорку я казав про людей, що живуть там тільки місяць у рік.
В ответ на: Це ж маячня - відмахати 2000 км за кермом - два дні із 14-денної відпустки
думаю есть куча людей, которые не согласятся
Як той казав, якщо вам шото непонятно, то постарайтесь це понять 2000 км за кермом це по хорошому три дні, бо ж треба приїхати не вночі на поселення.
В 2019 ехали с ребенком в Албанию неделю в одну сторону. Специально не спешили. Но тут кому как по кайфу и какая ситуация. Кому самолет, кому автомобиль
Як той казав, якщо вам шото непонятно, то постарайтесь це понять 2000 км за кермом це по хорошому три дні, бо ж треба приїхати не вночі на поселення.
В 2019 ехали с ребенком в Албанию неделю в одну сторону. Специально не спешили. Но тут кому как по кайфу и какая ситуация. Кому самолет, кому автомобиль
100% Прокатится 2000км, да если еще и на классном авто, то это просто кайф нереальный
В ответ на: Це ж маячня - відмахати 2000 км за кермом - два дні із 14-денної відпустки
думаю есть куча людей, которые не согласятся
у меня как-то и 7000км было, правда не за 14 а за 18 дней из них 8 дней чисто моря остальное города/достопримечательности/парки развлечений, и пока что это мой лучший трип из всех что были (может 19, я обычно какой-то из дней или приезда или отъезда, т.к. они проходят в дороге по Украине могу не посчитать )