Родина стає все більшою, і в E71 вже стало зовсім тісно.
Із BMW варіантів мало, і ось я став щасливим власником 7 місного F15.
Перші емоції, вони самі мабуть цінні.
1. Автомобіль значно зручніший у повсякденному користуванні. Зручніше все, починаючи від ніш, доступу до їх, закінчуючи багажником.
2. Враховуючи, що колеса однакові, і гума однакова, F15 значно комфортнійший, м"якший, тихіший, затишніший. Навіть на звичайний сидіннях зручніше, аніж у комфортних сидіннях E71.
3. Але в той же час, на E71 значно агресивніше можна поводитись, F15 занадто валь"яжний.
4. Місця в салоні в F15 значно більше.
5. Посадка наче і така ж сама (форм-фактор той самий), але огляд більший. Більша площа остеклення.
6. Е71 у мене був з шумкою від Льоши Фетуса. F15 стоковий в салоні більш тихий.
7. Інтер"єр в F15 - це значний крок вперед у порівнянні з Е - серією. Ще більше плюшок, ще більше продуманості у деталях.
8. Значно легше кермо. Мінімально інформативне, після E71. Можливо тому, що у F15 електропідсилювач. Для мене це мінус.
9. До гарного звикаєш швидко:
- В е71 були дотяжки дверей. В F15 немає. За неділю користування так і не можу закрити двері з першого разу. притулив і чекаю щоб дотягнуло, а воно не тяне ...
- В Е71 був вихлоп з пакету М перфоманс. Вона дуже круто звучала особливо в агресивних режимах при переключеннях вище 5 тиcяч обертів. Зараз розумію який це був кайф. Тра-тататата, бах, бах і 160 км\год. В F15 динаміка така ж, але все тихо, без тра-татата і без бах-бах.
- Вуха болять після харман кордону слухати просто вай-фай музику навіть на невеликій гучності.
10. Екстер"єр F15 зробили дуже залежним від М пакету та оптики. Варіанти з 18" колесами, ксеноном, без порогів, без арок та без М пакету виглядають начебто зовсім інший автомобіль. Екстер"єр Е71 має менш варіативності.
11. Чомусь F15 навіть в спорт режимі коробка працює відчутно повільніше, аніж в Е71, хоча вони однакові мають бути.
12. Бокові дзеркала в F15 це повний відстій. Вони ну дуже малі і ніфіга в них не бачу.
В F15 деякі речі, не зрозумілі мені:
- Режими комфорт, спорт і еко-про. Якщо ж з еко-про все якно, то різниці між спорт і комфорт я не відчуваю. Повільно працює коробка навіть у спорті.
- Я не розумію, навіщо 2 АКБ і що це за велика штука в багажнику.
- Не до кінця розібрався з 5AG Lane Change Warning та 5AS Driving Assistant.
В планах зробити Антихром на молдингі та ноздрі. Порекомендуйте толкових людей.
Ну і діліться контактами, хто де обслуговує ходову та розвал.
Змінено Bimerok (14:42 05/07/2021)