Весною в Стамбулі через карантин ми не змогли потрапити в музей Рахмі М. Коча А от в Анкарі нам пощастило, музей Шенгельана Рахмі М. Коча це фантастичний з великою кількістю експонатів - музей техніки. тут
Ми часто відвідуємо місця в яких не зустрінеш туристІв і цього разу, місто Хаджибекташ де знаходиться комплекс Хаджи Бекташ, побудований в 13 столітті як обитель суфійського святого Хаджі Бекташа Велі. Хаджі Бекташа Велі був Мусульманський містик, святий, Саїд і філософ з Хорасана, який жив і викладав в Анатолії. Була дуже шанована людина в ісламському світі. Після його смерті тут був побудований його мавзолей . Після європейських реформ засновника Туреччини Мустафи Кемаля Ататюрка та відходу ордена Бекташі в Албанію в 1925 р. комплекс був закритий і оголошений музеєм у 1964 р. З 2012 року комплекс Хаджі Бекташ входить до переліку ЮНЕСКО .
Незвичне місце, в таких місцях ти відчуваєш себе зайвим, на тебе всі дивляться, витріщаються бо ти в чомусь короткому і білому, а всі в чорному і довгому )) Але місто варте уваги, Поруч був музей Ататюрка, на жаль був зачинений (
Каппадокия не дешовая поездка особенно если брать тур и учитывая что она не морская то морально все таки тяжело. Когда ты в Турции, а моря не видать ))
В среднем тур в Каппадокию на 4 дня стоит 600 евро с человека, есть немного дешевле но и формат более странный, есть дороже что чаще всего.
нам обошлось в два раза дешевле от стоимости туров. А если еще убрать некоторые расходы без которых можно было обойтись, то можно спокойно вписаться в 600 евро на троих
зимой тоже ездили в похожее путешествие. и тоже брали машину у Виндикарс. отсюда мой тебе совет - либо блокируй карту, которую заявлял как залоговую, либо ставь ограничения! у меня через 4 месяца после поездки пытались за что-то списать бабки. 3 раза с разницей в 3 недели. за что - не знаю. может штраф откуда то прилетел, или царапину на машине какую нашли, но очень неприятно. хорошо что ограничения стояли - банк отклонил операцию.
З.Ы. в кападокии я снимал на дрон - у меня Mavic mini весом 249 грамм. всем было пофигу
спасибо за совет. поставил ограничения по стране и сумме от за что не люблю такие прокатные. это первый раз я бронирую с карточкой. Они у меня сразу сняли 80 лир за платную дорогу, через минут 15 после того как я сдал машину.
пс. ну это не исключает запрет на вьезде, я много видел что снимают дроном. В любом случае у меня нет дрона и нет проблем ))