autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
zyoma | важничающий писатель ***
Re: Посоветуйте краску для стен (внутр)
[Re: juiT] 25 января 2024 в 09:37
juiT 24.01.2024 21:43 пишет:

Колір на папері і колір на фарбі буде трохи відрізнятись, не важно яка фарба і який виробник.
Я вже не беру до уваги, що шматок 2*5 см і стіна 3м*4 зовсім інше сприйняття кольору і відтінку.

Я про інше писала. Ясно, що на серйозних об'єктах будуть викраси, і що складні кольори по-різному виглядають під різним світлом і на різних фактурах. Мова саме про те, що якийсь колір NCS за рецептом тіккуріли буде просто іншого відтінку, ніж треба. Я багато таких відгуків про тіккурілу бачила саме від дизайнерів. З кольорами з власної колекції думаю буде точніше. Головне не брати колір з колекції шервін вільямс і не намагатися відтворити його в дешевій фарбі:)

З пробниками в малий тарі теж є нюанси. У мене крапля пігменту затекла під обідок кришки, і її звідти не дістати, а на маленькій кількості вона на колір впливає.
Tarasoff | СуперСтар **
[Re: Tarasoff] 27 января 2024 в 20:33
Tarasoff 24.01.2024 09:36 пишет:

juiT 23.01.2024 23:43 пишет:

Навіщо тобі Луя на стіни? Вона блищить, бо глянцева. Якщо хочеться щоб стіни блищали, то можна, але виготовка там повинна бути ідеальна. На стіни брав би Гармонію, якщо дорого, тоді Віваколор №4 або №7, №7 більш практична.
Якщо Тіккуріла це Ауді, то Віваколор це Шкода. Нормальна фарба, в мене претензій нуль до середнього бюджету.
Країни Балтії найкращі для внутрішнього фарбування і фарб для дерева. Для мінеральних фасадів, є кращі компанії.
Тіккуріла, Віваколор і Колорит, це один концерн.

Дякую, поїду гляну гармонію

В одному місці замість Tikkurila Harmony порекомендували Sadolin Easy Care, типу краще в експлуатації буде. Наскільки правда?
juiT | подсевший на форум *
[Re: Tarasoff] 28 января 2024 в 16:58
Tarasoff 27.01.2024 20:33 пишет:

В одному місці замість Tikkurila Harmony порекомендували Sadolin Easy Care, типу краще в експлуатації буде. Наскільки правда?

Я нічого не можу сказати, бо коли працював в цій сфері, цієї фарби не було.
Але якщо порівнювати однакові по характеристикам, то Гармонія була завжди на першому місці.
А порівнянь ми свого часу зробили з усім, чим тільки можна було і не по одному колу.
Знову ж таки, на твоє питання відповісти важко, бо потрібно пофарбувати одне приміщення Садоліном, а інше Гармонією, або дві різні стіни і подивитись як вони в експлуатації.
Або хтось фарбував Гармонією, а потім через 3-5-10 років перефарбував в Садолін і помітив, або не помітив різницю.
По іншому краще/гірше буде не правдиво.
Єдине можу зауважити, що Гармонія, єдина матова фарбова, на якій після миття стіни, не залишається заглянцованної поверхні із часом.
Змінено juiT (16:59 28/01/2024)
Рост | ex NetGuy ***
[Re: Tarasoff] 29 января 2024 в 23:54
Tarasoff 23.01.2024 20:53 пишет:

Всім привіт! Що зараз по фарбам?
Дивлюся, є топові фарби, рекомендують Ralston Plast Decor, Flugger Dekso 5, Oikos Ultrasaten... Але ціна трохи дивує ))). Є в рази(!) дешевші, якими теж люди наче красять. І немає розуміння, наскільки велика різниця між топовими і просто фарбами, чи справді я отримаю щось відчутне за 2..3-кратну переплату.

Я дуже задоволений з johnstone's. Вперше використав у ремонті в 2005 році, тому досвід тривалий спостереження.
І крім якості має дуже хороший плюс - швидко зникає запах після малювання. Буквально через тиждень уже можна жити в хаті. Діти робили в себе тікуріллою - значно довше смердить.
Dorosh | Супер писатель! ***
[Re: zyoma] 30 января 2024 в 21:12
zyoma 24.01.2024 13:28 пишет:

Тікуріла загалом відома сюрпризами при коліруванні, колір може відрізнятися від зразків, але якщо немає задачі попасти чітко у відтінок, може це і не важливо.

Та ну! У Вас великий досвід роботи з цією компанією? За 10 років, вперше це чую, щоб були якісь сюрпризи. Правда раз манагери помилилися з номером кольору, і маляр "задув" усю стелю в рожевий..., але то вже інша історія, до речі з хорошим кінцем.

Чудес не буває, і дорожчі фарби кращі, навіть у одного виробника. Матові, полуматові і глянцеві фарби мають усі свої + і -. Під полумат і глянець поверхні мають біль ретельно готуватися (читайте - дорожче і дуже дорожче).

Колоріт також нормальна фарба, Тіккуріла краще, але дорожче. З Садоліном можете ризикнути, в принципі він також норм, але є нюанси. В мене є як і позитивний так і негативний по ньому досвіт.

І головне запам'ятайте, повна полімерізація фарб +- 30 діб, не мацайте їх руцями і не намагайтеся відтерти щось з них, дуже пожалкуєте потім.

Правильно підібрати відтінок не складно, просто потрібно робити викраски на 10х10 см, а 50х50, і дивитися на них саме на тій площині (освітлення, додаткові кольори інтер'єру), де вона буде наноситися.

Успіхів.
Dorosh | Супер писатель! ***
[Re: Рост] 30 января 2024 в 21:15
Рост 29.01.2024 23:54 пишет:

Діти робили в себе тікуріллою - значно довше смердить.

На жаль є така залежність, чим "міцніша" фарба, тім довше вона смердить, бо багато усіляких хімічних процесів там відбувається. Зато потім краща в експлуатації. Тут вибір за вами. Усі сертифіковані фарби, мають відповідати екологічним нормам, але спочатку мають полімеризуватися.
juiT | подсевший на форум *
[Re: Рост] 30 января 2024 в 21:39

Бо вона тупо вічна і сама зносостійка.
Сніжка ультрабель взагалі немає хімічного запаху, бо крейда і пва.
Offspring | Супер писатель! **
[Re: Tarasoff] 19 февраля 2024 в 14:45
Tarasoff 23.01.2024 20:53 пишет:

Всім привіт! Що зараз по фарбам?
Дивлюся, є топові фарби, рекомендують Ralston Plast Decor, Flugger Dekso 5, Oikos Ultrasaten... Але ціна трохи дивує ))). Є в рази(!) дешевші, якими теж люди наче красять. І немає розуміння, наскільки велика різниця між топовими і просто фарбами, чи справді я отримаю щось відчутне за 2..3-кратну переплату.

Пофарбував Ралстоном Пластдекор і Екстратексматт (якщо правильно памятаю назву) за порадою. Незадоволений - на стирання ніяке, дуже марка (достатньо торкання долонею пильною для слідів, які не відтираються), підкреслює кожен дрібнюсенький дефект на стіні. Переплати, ІМХО, не коштує.
Рост | ex NetGuy ***
[Re: Dorosh] 8 марта 2024 в 20:37
Dorosh 30.01.2024 21:15 пишет:

На жаль є така залежність, чим "міцніша" фарба, тім довше вона смердить, бо багато усіляких хімічних процесів там відбувається. Зато потім краща в експлуатації. Тут вибір за вами. Усі сертифіковані фарби, мають відповідати екологічним нормам, але спочатку мають полімеризуватися.

Дивне твердження. Я трошки знаюся на фарбах автомобільних, хобі у мене - обслуговування власних авто "по повному циклу", а оскільки я люблю класику і янгтаймери, то кузовня і малярка входить в це обслуговування. Так от, ніякої залежності між міцністю і швидкістю полімеризації/висихання нема. Є дуже міцні круті фарби/лаки, які можна полірувати уже наступного дня, а є примітивний акрил, якому треба дати мінімум два тижні, щоб хоч якоїсь міцності набрав.

А згадана тікурілла у дітей смерділа ще добрий рік, якщо не більше. Кожен раз, заходячи, було враження, що недавно ремонт закінчили. При тому, що лаки тікурілла для підлоги просто чудові, дійсно стійкі і сохнуть буквально під руками. Тому лаки для дерева тікурілла - так, фарба на стіни - для себе не виберу.
Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості

Посоветуйте краску для стен (внутр) (3/3)

Додаткова інформація
Модератор:

moderator, Outdriver 

0 користувачів і 6 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 15463