autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Початок Румунія, Болгарія, Туреччина, а далі побачимо. (6/6)

Vladya | мандрівник **
Re: Початок Румунія, Болгарія, Туреччина, а далі побачимо.
[Re: Vladya] 19 августа 2021 в 09:35
Прикріплені файли (0 завантажити)
Оселились на горі над Яловой, круто, свіже повітря,замість цикад пташки. До центра Ялової 10 км.

Ну і врисовується западло, другий раз в Стамбулі і знову дощ

Оселились на горі над Яловой, круто, свіже повітря,замість цикад пташки. До центра Ялової 10 км
Vladya | мандрівник **
[Re: Vladya] 20 августа 2021 в 08:06
Місто Термаль, знаходиться за 12 км від міста Ялова. Свою назву він отримав всі вже зрозуміли чому )
Це як Карпати у Львівський області. Гори, санаторії, термальні джерела, краса і спокій.

Подихали, покупались, попили водички, провели півдня, але можна і день, величезна територія де можно їхать відвідувати гори, водоспади то що ...
Раджу цей регіон для відпочинку, це не розпечена туристична Туреччина, до якої ми звикли. Комфортна температура, а з ранку навіть був дощ. Недалеко від Стамбулу, помірні ціни.

Місто Термаль, знаходиться за 12 км від міста Ялова. Свою назву він отримав всі вже зрозуміли чому )Це як Карпати у Львівський області
Vladya | мандрівник **
[Re: Vladya] 20 августа 2021 в 09:18
На пароме Ялова - Яникапи

Погода прекрасная, Увижу немного солнечного Стамбула. А то весной каждый день лил дождь и было пасмурно.

На пароме Ялова - ЯникапиПогода прекрасная, Увижу немного солнечного Стамбула. А то весной каждый день лил дождь и было пасмурно
Vladya | мандрівник **
[Re: Vladya] 21 августа 2021 в 13:24
Стамбул нас звалив з ніг, це вже не той Стамбул в локдауні, народу тьма.
Пошопились планував виїхати в 17, але на дві години було довше.
В Едірне приїхав в майже в 23 , Стамбул стояв , але я як міг їхав в онлайн і дивився пробки. Потім по трасі майже нікого не було їхав 120-150

Стамбул нас звалив з ніг, це вже не той Стамбул в локдауні, народу тьма.Пошопились планував виїхати в 17, але на дві години було довше
Vladya | мандрівник **
[Re: Vladya] 21 августа 2021 в 13:26
Вирішили затриматись в Румунії.
Думали так їхати без теста малой, але ж все ж таки зробили коштує 170 лір
І сьогодні проїду Болгарію і будемо ночувати в Румунії

Вирішили затриматись в Румунії.Думали так їхати без теста малой, але ж все ж таки зробили коштує 170 лірІ сьогодні проїду Болгарію і будемо ночувати в Румунії
Vik-alns | member
[Re: Vladya] 21 августа 2021 в 20:29
Vladya 20.08.2021 09:18 пишет:

Погода прекрасная, Увижу немного солнечного Стамбула. А то весной каждый день лил дождь и было пасмурно.

Сколько сейчас платили за паром, код требовали или нет?
Vladya | мандрівник **
[Re: Vik-alns] 23 августа 2021 в 23:54
Vik-alns 21.08.2021 20:29 пишет:

Vladya 20.08.2021 09:18 пишет:

На месте стоило за машину и 4 пассажира 270 лир
На сайте если покупать то 220

Код не требовали, но спросили есть ли он.

Код проверяли только в торговых центрах, больше нигде.
Змінено Vladya (23:57 23/08/2021)
Vladya | мандрівник **
[Re: Vladya] 24 августа 2021 в 00:12
Простояли на границе Турция - Болгария
3 часа , на стороне болгар.
Капец реально с всей поездки не понравилась Болгария, мы там в первый раз, так они ещё и в конце подосрали на границе.
Хотя на Русе прошли быстро, но и машин почти не было в отличии от Эдирне.

Очень медленно проверяли. Короче Болгария не зашла, я вообще удивляюсь как эти голодранцы в Европе. Сплошной совок, разруха, грязь, бурьян, паскудные дороги, дороговизна и не принимают нигде карточки, пару мест где можно было заплатить, а так все просят нал, обменника валюты я так и не видел.

В курортных городах ещё более менее и то такое.

Всю дорогу, что туда что назад удивлялись. Ото я не зря все время ее откладывал каждый раз меняя планы.
Vik-alns | member
[Re: Vladya] 24 августа 2021 в 09:21
Vladya 24.08.2021 00:12 пишет:

Капец реально с всей поездки не понравилась Болгария, мы там в первый раз, так они ещё и в конце подосрали на границе.

Очень медленно проверяли. Короче Болгария не зашла, я вообще удивляюсь как эти голодранцы в Европе. Сплошной совок, разруха, грязь, бурьян, паскудные дороги, дороговизна и не принимают нигде карточки, пару мест где можно было заплатить, а так все просят нал, обменника валюты я так и не видел.

Всю дорогу, что туда что назад удивлялись. Ото я не зря все время ее откладывал каждый раз меняя планы.

Меня Болгария по другому поводу удивила.
Мы в мае ехали, проезжали какое-то село, там в центре рынок небольшой, жена увидела клубнику продают, вышли купить, левы не было, а доллары были мелкие и 1 и 5 долларов, наотрез местные бабули отказались брать, так что клубнику уже в Турции без проблем за доллары купили.
Vladya | мандрівник **
[Re: Vik-alns] 24 августа 2021 в 09:39
Vik-alns 24.08.2021 09:21 пишет:

Vladya 24.08.2021 00:12 пишет:

Меня Болгария по другому поводу удивила.
Мы в мае ехали, проезжали какое-то село, там в центре рынок небольшой, жена увидела клубнику продают, вышли купить, левы не было, а доллары были мелкие и 1 и 5 долларов, наотрез местные бабули отказались брать, так что клубнику уже в Турции без проблем за доллары купили.

Ладно бабка , но когда у тебе в кафе или в мед учреждении не принимает карты это дикость. А обменник который я нашел в том же Бургасе это аэропорт, так это вообще так это курорт, что говорить о других. А когда ехали домой напрямую на Русе, так вообще, мрачное впечатление, разруха полная у них.
Другое дело заехал в Румынии и дороги лучше и карточки и везде свет на дороге, жизнь кипит. Болгария оставила удручающее впечатление и большое удивление относительно Евросоюза и курса их лева. Люды тоже грубые как правило от как в совке, вообще у меня такое было чувство что я попал не в Европу, а совковый застой.
Единственное что хорошо можно покушать было и то вечером комары везде, это тоже был шок ))) я привык на море быть без комаров )) хотя не удивительно везде заросли бурьян, траву не косят, шо попало, от этого и комаров тьма.

За отель заплатил на букинге картой и один раз в одном ресторане за ужин.
И два раза снял деньги в банкомате с гривневой картой.

Ладно бабка , но когда у тебе в кафе или в мед учреждении не принимает карты это дикость. А обменник который я нашел в том же Бургасе это аэропорт, так это вообще так это курорт, что говорить о других
parinte/ua | Супер писатель! ****
[Re: Vladya] 24 августа 2021 в 12:15
Ну так. Болгарія не авангард Європи,але в тому ж Бургасі в центрі десятки обмінників, при чому по дуже нормальному курсу. У тій же Варні курс євро нижчий. І в Бургасі, і в кв.Крайморіє де часто відпочивали як в маркетах так і в малих бутіках, макдональдсах, продуктових, одяг, взуття і на більшості АЗС все з карточки. Кеш тільки в дрібних магазинчикх, базар, виносна торгівля типу біжутерія здоба, морозиво, риба на скара і т.д.

Коли їхати по Болгарії то так... колорит ще той.
З Бургасу на Шумен ч\з Камчію, Іванскі можна побачити і вимираючі села і абсолютно пристойну дорогу кращу сербсько\македонських автобанів. До трьох годин у мене іде на цей маршрут https://goo.gl/maps/QTPvTeH6KexVoUpr9
Румунія також не однозначно. Заїдьте в Марамуреш, там така ж Болгарія з бідними селами, циганами і т.д.

Ми в Болгарії, так як і в Албанії та Чорногорії налом розраховувалися за житло і по дрібницях все інше з простої кредитної гривневої карти.
Змінено parinte/ua (12:21 24/08/2021)
GLOOMER | старый писатель **
[Re: Vladya] 25 августа 2021 в 12:02
Vladya 18.08.2021 23:27 пишет:

Тут ціни нижче чим в Чешме, або в Кушадаси. Дорадо 40, сібас 45, кофте з телятини 35.

Прошлой осенью за Измиром в сторону Чешме в прибрежных поселках часто кушали дорадо по цене 55-60 лир за кг, также можно было купить самому что угодно и за 15 лир это готовили, кефте не зашло
Змінено GLOOMER (12:08 25/08/2021)
Vladya | мандрівник **
[Re: parinte/ua] 25 августа 2021 в 14:27
parinte/ua 24.08.2021 12:15 пишет:

Ну так. Болгарія не авангард Європи,але в тому ж Бургасі в центрі десятки обмінників, при чому по дуже нормальному курсу. У тій же Варні курс євро нижчий. І в Бургасі, і в кв.Крайморіє де часто відпочивали як в маркетах так і в малих бутіках, макдональдсах, продуктових, одяг, взуття і на більшості АЗС все з карточки. Кеш тільки в дрібних магазинчикх, базар, виносна торгівля типу біжутерія здоба, морозиво, риба на скара і т.д.

Коли їхати по Болгарії то так... колорит ще той.
З Бургасу на Шумен ч\з Камчію, Іванскі можна побачити і вимираючі села і абсолютно пристойну дорогу кращу сербсько\македонських автобанів. До трьох годин у мене іде на цей маршрут https://goo.gl/maps/QTPvTeH6KexVoUpr9
Румунія також не однозначно. Заїдьте в Марамуреш, там така ж Болгарія з бідними селами, циганами і т.д.

Ми в Болгарії, так як і в Албанії та Чорногорії налом розраховувалися за житло і по дрібницях все інше з простої кредитної гривневої карти.

ну не знаю, я їхав по центру до Соха Біч, не було явно видного обміну.
Соха біч, купа відпочиваючих, обмінника нуль, всі кафе беруть тільки нал , я пройшов у всіх питав. був якийсь банкомат зняв готівку щоб хоча б поїсти та заплатити за стоянку.
Мі карткою заплатили в ресторанчику в Сарафово, ми там жили дві ночи, бо в Бургасе вже був повний аншлаг.

Скажемо ті два дні що ми були, то було проблематично. в Несебер за стоянку теж нал потрібен був )) але там були в старому місті обмінники, там поміняли, щоб якось вийти в положення.

Ми їхали так був серпантин, але пустий, як що не враховуючи корів яки гуляли по ньому, то нормально було. По цій дорозі купа покинутих сіл, повна [*****], а там де і були на одній вулиці гандель і всі там. Дорогі гірше чим в Румунії і Туреччині, нема світла, бурьян по пояс, повороти круги знаків не вистачає, за бурьяну нічого не видно і не зрозуміло, якийсь ремонти, ям немає, але дорога крива і постійно кидає.

Люди важки і злі, такое собі, мені це нагадало совок. Великий подів з якого дива вони в Евросоюзу, і з таким курсом свого лева, як що там повна [*****]. Єдине море було тепле, тепліше чим в Румунії, але водорості.
Короче їхати відпочивати в Болгарію сенсу не бачу. Може що разок проїхатись по Белоградчик, Велико - Тирново, ну там де хоч щось є цікаве подивитись.

В Румунії був майже у всіх регіонах, бачив і села з циганами і тощо, але в Румунії на багато краще чим в Болгарії, тільки проїхав кордон зразу тобі і світло на дорогах і знаки і все покошено. Кругові перехрестя, це в загалі, просто цій людині треба поставити пам'ятник )))

це мій суб'єктивний погляд, як що комусь подобається я не маю нічого проти )))
Vladya | мандрівник **
[Re: GLOOMER] 25 августа 2021 в 14:29
GLOOMER 25.08.2021 12:02 пишет:

Vladya 18.08.2021 23:27 пишет:

Тут ціни нижче чим в Чешме, або в Кушадаси. Дорадо 40, сібас 45, кофте з телятини 35.

Прошлой осенью за Измиром в сторону Чешме в прибрежных поселках часто кушали дорадо по цене 55-60 лир за кг, также можно было купить самому что угодно и за 15 лир это готовили, кефте не зашло

Чашме 120 лір за кг
коли дитини не їсть рибу то кофте заходить аж бігом ))
Vik-alns | member
[Re: Vladya] 25 августа 2021 в 18:05
Ну якщо порівнювати дороги і їх обслуговування поміж Болгарією та Румунією, то Болгарія відстає причому значно відстає. Скажімо в Болгарії ям немає та й добре.
В Румунії мене наприклад вразило що на всіх дорогах через кожний км стоїть стовбчик на якому вказана відстань з назвою до найближчого населеного пункту, та відстань з назвою до районного центру (чі центру області), причому це все підтримується в належному стані і читається на ходу без зупинки. Ви можете собі уявити скільки потрібно часу і людських ресурсів щоб це все підтримувати в належному стані.
Румунські кругові перехрестя як вже сказав Vladya, то взагалі дорожний шедевр.
Vladya | мандрівник **
[Re: Vladya] 27 августа 2021 в 13:36
Подорож 27 днів
🚙Проїхали 5175 км, паливо 380 літрів, витрати 7,2 на 100 км
🇹🇷 🇷🇴 🇧🇬 3 країни, 13 готелів, 3 моря, 2 протоки, 3 порома, безліч міст та пляжі.
Подорож вийшла дуже насичена, на скільки це можливо в тому складі що у нас був.
😎Мабуть перший раз коли я можу сказати, що мені щось не сподобалось, це Болгарія. Так, там є ще що подивитись в середині країни, але загальне враження за дві доби негативне. Не знаю що вони роблять у Євросоюзі, але впевнений шо Шенгену їм не бачити ще довго. Єдиний плюс, це Чорне море тепліше чим у нас та Румунії. Без образ 😉 Від мене ніколи не можна почути, що мені щось не подобається в подорожах, але тут не зайшло так не зайшло.
👍Румунія як завжди, чудова країна з величезним туристичнім та економічним потенціалом. Це країна яка була недооцінена туристами, але за 10 років які я бачу Румунію, вона стає все краще і краще. Як що Болгарія деградує, то Румунія розвивається. Туристичний потік збільшився за ці 10 років з 7,5 млн. на майже 13 млн. в рік. Беру доковідний час. Чудові дороги, інфраструктура, архітектура, їжа, приємно подорожувати країною. Ми ще повернемось в Румунію без сумніву.
❤️Туреччина, традиційно супер. Країна по який можна легко та дешево мандрувати місяцями. Як багато хто помітив ми більше мандруємо по узбережжю Туреччині, ми любимо море і мандрувати по Туреччині без моря дуже важко, особливо літом, це в цьому році показала Каппадокія, де дуже сильно не вистачало моря. Далі ми також плануємо продовжувати подорожувати у бік південно-східного узбережжя.
Ну і традиційно останнім часом я відверто розповідаю про основні витрати.
💲Дорога, цього року ми не летіли, а весь маршрут подолали на особистому авто, намагалися зробити так щоб заправки були, або в України, або в Туреччині. Більша частина заправок була в Туреччині, заправляли А95, вартість в Туреччині виходила 24 грн/л, заправка в Румунії трішки не вистачило на зворотному шляху в Україну 36грн./л. Так от 380 л. вартість 11500 грн.
Готелі, традиційно це стаття розходів найбільша 31200 грн. Вибирали або апартаменти, або невеликі готелі, в подальшому про де які готелі напишу окремо.
Окрема плата за мости, пороми, платні дороги, віньєтки, становить майже 3000 грн. Страхування, зелена карта, тести для Софії, 3500 грн. Музеї, платні входи, все що пов’язано з екскурсіями, традиційно виходить до 5 тис. грн. Як писав раніше, ми останні 3-4 роки відвідуємо багато музеїв. Їжа, шопінг тут вже кожному своє. Їжа дешевше чим у нас, як їсти в кафе, так і купувати в магазинах, базарах. Та і шопінг, в цьому році пройшов з перевиконанням планів )) Що в Румунії як раз період знижок, що в Туреччині, особливо два останні тижня серпня.
🍷Девіз останніх 10 років: «Інвестуйте в емоції, подорожуйте!»
Змінено Vladya (14:16 27/08/2021)
Vladya | мандрівник **
[Re: Vladya] 2 сентября 2021 в 12:21
Досвід отриманий в подорожі.

Так склалося, що останній отриманий досвід в подорожах в першу чергу пов’язаний з авто. Цього разу сталося те що, мабуть боїться кожен автовласник за кордоном. Після прогулянки по Ефесу, в машині з’ясувалось, що я загубив імобілайзер від машини, хто не знає, це така невеличка фішечка без якої не можна їхати на авто. Хто був в Ефесі уявляє масштаб пошуку і кількість людей, яка там буває, знайти щось неможливо. Тому єдиний вихід, знайти, де розташований блок і відключити.

На невдачу, є завжди вдача )) перший же турок на паркінгу зрозумів в чому проблема і зміг це пояснити знайомому, який чимось торгував біля парковки, той зразу набрав номер електрика з Сельчука, це за 4 км від нас, після декількох питань, сказав що майстер буде за 15 хв. Як з’ясувалось електрик був зі станції обслуговування прокатних авто. Трохи помучились пояснюючи, що це не штатний імобілайзер, з яким, на щастя, було все добре, а допоміжний, окремий, коли я показав де він був захований у надрах авто (на такий випадок я ще у салоні доколупував менеджера щоб він мені все показав де і як, мабуть відчував), той швидко все відкрутив, відрізав провід і машина перестала глохнути.

Висновки: фішка імобілайзера, та і ключі взагалі повинні бути сховані в окремий карман? який міцно закривається. На всяк випадок запасна фішка повинна бути десь у валізі, або знаходиться у іншого учасника подорожі.

Ну і як завжди турки в черговий раз показали, що вони готови допомогти в будь якій ситуації. Тому не бійтеся, якщо у вас щось трапилось, звертайтесь, вони завжди допоможуть.

Досвід отриманий в подорожі. Так склалося, що останній отриманий досвід в подорожах в першу чергу пов’язаний з авто
Змінено Vladya (12:22 02/09/2021)
AL® | аццкая сотона **
[Re: Vladya] 2 сентября 2021 в 16:59
Vladya 02.09.2021 12:21 пишет:

Так склалося, що останній отриманий досвід в подорожах в першу чергу пов’язаний з авто. Цього разу сталося те що, мабуть боїться кожен автовласник за кордоном. Після прогулянки по Ефесу, в машині з’ясувалось, що я загубив імобілайзер від машини, хто не знає, це така невеличка фішечка без якої не можна їхати на авто. Хто був в Ефесі уявляє масштаб пошуку і кількість людей, яка там буває, знайти щось неможливо. Тому єдиний вихід, знайти, де розташований блок і відключити.

На невдачу, є завжди вдача )) перший же турок на паркінгу зрозумів в чому проблема і зміг це пояснити знайомому, який чимось торгував біля парковки, той зразу набрав номер електрика з Сельчука, це за 4 км від нас, після декількох питань, сказав що майстер буде за 15 хв. Як з’ясувалось електрик був зі станції обслуговування прокатних авто. Трохи помучились пояснюючи, що це не штатний імобілайзер, з яким, на щастя, було все добре, а допоміжний, окремий, коли я показав де він був захований у надрах авто (на такий випадок я ще у салоні доколупував менеджера щоб він мені все показав де і як, мабуть відчував), той швидко все відкрутив, відрізав провід і машина перестала глохнути.

Висновки: фішка імобілайзера, та і ключі взагалі повинні бути сховані в окремий карман? який міцно закривається. На всяк випадок запасна фішка повинна бути десь у валізі, або знаходиться у іншого учасника подорожі.

Ну і як завжди турки в черговий раз показали, що вони готови допомогти в будь якій ситуації. Тому не бійтеся, якщо у вас щось трапилось, звертайтесь, вони завжди допоможуть.

да, печалька.
Мне при установке сиги показывали где надо скрепкой законтачить, что б сига не смогла глушить мотор, но сейчас уже и не вспомню.
Но на крайний случай есть валет кнопка.. и дополнительный ключ с меткой в чехле который глушит сигнал, в такие поездки беру как запасной вариант все же на машине уехать, если вдруг даже ограбят все сумки..

З.ы. мне что б до сиги добраться.. надо ого-го..
Змінено AL® (16:59 02/09/2021)
Vladya | мандрівник **
[Re: AL®] 2 сентября 2021 в 17:34
AL® 02.09.2021 16:59 пишет:

Vladya 02.09.2021 12:21 пишет:

да, печалька.
Мне при установке сиги показывали где надо скрепкой законтачить, что б сига не смогла глушить мотор, но сейчас уже и не вспомню.
Но на крайний случай есть валет кнопка.. и дополнительный ключ с меткой в чехле который глушит сигнал, в такие поездки беру как запасной вариант все же на машине уехать, если вдруг даже ограбят все сумки..

З.ы. мне что б до сиги добраться.. надо ого-го..

ну дома я уже увидел что у меня есть карточка с кодом, который можно набрать в машине методом включения и выключения зажигания. )) На ней даже написано возите с собой )))

Ну у меня тоже без инструмента не добраться. Тому и пришлось искать мастера с инструментом.
Уже дома все восстановил. У нас стоит дороже подключить чем в Турции отключить ))

Турок сначала не понял как у меня не работает штатный иммобилайзер и машина заводиться. Сказал что нужно ехать 4 км к нему на станцию и предложил сесть жене за руль типа она легче меня и с ее весом не будет срабатывать что то. Я так и не понял что он имел ввиду и что так можно
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Початок Румунія, Болгарія, Туреччина, а далі побачимо. (6/6)

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

0 користувачів і 3 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 26940